icon

Ako sa zbaviť potravinových molí?

Dnes o 20:05

Ahojte prosim Vas, uz niekolko mesiacov dokola objavujem v potravinovej skrinke mole. Som uz z toho zufala, je to ako keby zacarovany kruh kedze vzdy vsetko vyhodim, poumyvam, vysusim, vyfenujem vsetky špáry a policky (vraj vysoka teplota tiez pomaha), nic nove nekupujem, uz nemam v”zasobe” ani zakladne potraviny. A 2-3 tyzdne pokoj a potom zase objavim na tej lepiacej paske nalepene mole. Je mi z toho do plaču. Nemam ani moznost prehodit skrinky lebo mam malu kuchynu a malo skriniek vseobecne. Poradte mi prosim da sa toho naozaj zbavit? Uz som vyskusala vsetko… ocot, bobkovy list, levandulovy olej… 😤🥺😠🤷🏻‍♀️

Ako sa zbaviť potravinových molí?
biba_18
Dnes o 20:09

tie mole môžu byť zakuklené zozadu na skrinkách, v čalunenej rohovej lavici, hocikde…

elz1920
Dnes o 20:19

Pokiaľ už nechceš nič vyhadzovať, tak daj všetko do skla. Teraz je zaváracia sezóna, poháre všetkých veľkostí sú dostupné.

autor
Dnes o 20:28
@biba_18

tie mole môžu byť zakuklené zozadu na skrinkách, v čalunenej rohovej lavici, hocikde…

@biba_18 ano toto viem, ale nikdy ich neviem najast, linku mame pripevnenu na stene, lavicu nemame, ale chapem co myslis. Len ak by to aj bolo niekde medzi stenou a tou kuch.linkou/skrinkou kde sa nedostanem tak ich budem mat navzdy? 🙄🤦🏻‍♀️ toto ma desi… nikdy predtym som taky problem nemala..

autor
Dnes o 20:29
@elz1920

Pokiaľ už nechceš nič vyhadzovať, tak daj všetko do skla. Teraz je zaváracia sezóna, poháre všetkých veľkostí sú dostupné.

@elz1920 vsetko mam v skle. Od rodicov som zobrala pohare zavaraninove presne ako pises.,. A aj tak znovu objavili. Ci ozaj nie su zakuklene v nejakej škáre 🥺🤷🏻‍♀️

elz1920
Dnes o 20:39

Ja som dala všetko do skla kvôli inej hávedi. Kolegyňa mala podobný problém, vtedy mi povedala, že to môže liezť aj cez stupačky.
Tie potvory sa objavovali ešte pár mesiacov. Sem-tam som niečo videla aj neskôr.
Ale pokoj je až po rekonštrukcii stupačiek.

martinka17
Dnes o 20:42
@anonym_autor

@biba_18 ano toto viem, ale nikdy ich neviem najast, linku mame pripevnenu na stene, lavicu nemame, ale chapem co myslis. Len ak by to aj bolo niekde medzi stenou a tou kuch.linkou/skrinkou kde sa nedostanem tak ich budem mat navzdy? 🙄🤦🏻‍♀️ toto ma desi… nikdy predtym som taky problem nemala..

Nemusia byť v kuchyni. My sa raz tak dookola pretali kuchyňu aj špajza v byte, všetko vyčistili aj namaľovali a predsa sa vracali... Boli mimo byt, vo vonkajšej špajzi. Okrem kuchyne teda hľadaj aj inde v byte.

autor
Dnes o 20:42
@elz1920

Ja som dala všetko do skla kvôli inej hávedi. Kolegyňa mala podobný problém, vtedy mi povedala, že to môže liezť aj cez stupačky.
Tie potvory sa objavovali ešte pár mesiacov. Sem-tam som niečo videla aj neskôr.
Ale pokoj je až po rekonštrukcii stupačiek.

@elz1920 🙄🙏🤷🏻‍♀️ ja fakt neviem. Som z toho uz na nervy,,, ako sa povie kto nezazije nepochopi. Ked tie mole su este aj take nesympaticke 🤣🙄 ja ked ich vidim az ma striasa. Napr.vinne musky by som tak neriesila, ale ttoto je des ://

marianarem
Dnes o 20:44

@anonym_autor Ja len sucitim, som na tom podobne a uz nechapem, odkial vyliezaju ☹️ U mna dokonca nasli sposob, ako sa dostat do niektorych sklenych doz.

autor
Dnes o 20:47
@martinka17

Nemusia byť v kuchyni. My sa raz tak dookola pretali kuchyňu aj špajza v byte, všetko vyčistili aj namaľovali a predsa sa vracali... Boli mimo byt, vo vonkajšej špajzi. Okrem kuchyne teda hľadaj aj inde v byte.

@martinka17 ale kde? Spajzu v byte nemame, ani vonkajsiu spajzu. Mam v kuchyni balkon, jedine ze by vzdy vlietli dnu 🤷🏻‍♀️ cca pred rokom boli u niekoho vo vchode “nastahovane” asi v kumbali pri vytahu… ale to uz je viac ako rok.. uz ich nevidam poletovat po vchode. Fakt neviem.
A zaujimave je ze len v tej 1 skrinke vzdy najdem. Este mam jednu taku uzsiu kde mam kavu, granko, kyp.prasok, pudingy a taketo potraviny a tam pasik cely cas cisty nic sa nechyti 🤷🏻‍♀️

madeincssr
@anonym_autor

@anonym_autor a skusit poza skrinky pri stenach poriadne zo vsetkych stran nastriekat Biolit (je aj taky vseobecny Uni proti lezucemu aj lietajucu hmyzu). Alebo v najhorsom vystriekat riadne celu miestnost tym Biolitom (povedzme na noc) a rano ju dokoran dlhodobo vyvetrat?

autor
@marianarem

@anonym_autor Ja len sucitim, som na tom podobne a uz nechapem, odkial vyliezaju ☹️ U mna dokonca nasli sposob, ako sa dostat do niektorych sklenych doz.

@marianarem 🥺🙏

anonym_33d34a
Dnes o 20:50
@biba_18

@biba_18 to je pravda, my sme nasli zdroj pod starym prahom pod dverami drevenym, pod nim bol hnus plno cervikov a tiez ked sa otvoril gauc, najdu si miesta kde ich nikto nerusi, este aj v koreninach a skatulkach s cajom, dovliekli sme och z potravin z Billy tam furt lietaju sko je ryza

nevtipilka
Dnes o 21:15

Ja som viedla boj s moľami rok dozadu....vyumývané všetko, skontrolované...a stále sa na pásiku nejaká chytila...až mi došlo, že je ten pásik tak silno napustený,že tie mole ťahá aj cez otvorené okno zvonku.... stačilo mi vyvetrať na pár minút a zrazu mole na pásiku.Raz som ten pásik dala na parapet na noc zvonku a to bol masaker čo tam ráno bolo za diskotéku 😃. Takže za mňa-ak si všetko dôkladne umyla a skontrolovala...na pásiky sa skús na chvíľu vykašľať a skontroluj o týždeň,či nájdes niečo podozrivé. Držím palce

autor
Dnes o 21:24
@nevtipilka

Ja som viedla boj s moľami rok dozadu....vyumývané všetko, skontrolované...a stále sa na pásiku nejaká chytila...až mi došlo, že je ten pásik tak silno napustený,že tie mole ťahá aj cez otvorené okno zvonku.... stačilo mi vyvetrať na pár minút a zrazu mole na pásiku.Raz som ten pásik dala na parapet na noc zvonku a to bol masaker čo tam ráno bolo za diskotéku 😃. Takže za mňa-ak si všetko dôkladne umyla a skontrolovala...na pásiky sa skús na chvíľu vykašľať a skontroluj o týždeň,či nájdes niečo podozrivé. Držím palce

@nevtipilka och dakujem, bodaj by si mala pravdu. Skusim to asi na cas vyhodit. :/ ale nejde mi do hlavy preco na ten druhy pasik nejdu? Ja ich mam na dvierkach skrinky zvnutra nalepene. A nevidim ich poletovat po kuchyni. Preto mi to pride zvlastne kde mozu byt ´zašité” ked som uz urobila asi vsetko…

autor
Dnes o 21:28
@madeincssr

@anonym_autor a skusit poza skrinky pri stenach poriadne zo vsetkych stran nastriekat Biolit (je aj taky vseobecny Uni proti lezucemu aj lietajucu hmyzu). Alebo v najhorsom vystriekat riadne celu miestnost tym Biolitom (povedzme na noc) a rano ju dokoran dlhodobo vyvetrat?

@madeincssr poza skrinky sa mi neda pozriet. Je to kuchynska linka pripevne pevne na stenu. Nie je tam prirstor. Ani tenky papier by som medzi to nestrcila. Fakt neviem. Chapem ze niekde musia byt “zahniezdene” ale netusim kde… uz si pripadam ako spindira a pritom som nedavno komplet celu kuchynu hlbkovo vyupratovala.. 🥺🤷🏻‍♀️ ale skusim mozno ten biolit aspon niekde poza chladnicku nastriekat. Ta je vedla skrinky, mozno zaucinkuje. Dakujem