icon

Chrobáky v múke: Musím vyhodiť celú špajzu?

Včera o 17:59

Otvorím múku a v nej malé hnedé chrobáky 🤢 Múka išla hneď do koša, ale teraz sa bojím otvoriť čokoľvek ďalšie. Ryža, cestoviny, strúhanka, orechy... fakt treba vyhádzať celú špajzu alebo stačí nájsť, odkiaľ sa tam dostali?

selest
Včera o 18:05

Popravde som vyhodila vsetko a potom ked som podoplnala po troske tak som zas musela vyhodit. Az tak sme sa ich zbavili. Este aj v krabicke od caju boli v zahyboch skriniek, vsade sa skryvali. Doniesla som ich v ovsenych vlockach..odvtedy ziadne velke zasoby nerobim, len zaklad a po jednom kuse..

domkakvet
Včera o 18:05

@anonym_autor ak mas ryzu a ostatne veci zabalene, tak neotvaraj, moze byt, ze boli iba v muke ak ich uz nevidis nikde inde napriklad na policke.

sszuzu8
Včera o 18:13

Vyhodila som všetko. Oni prehryzu aj neotvorene balenia. Boli v uzavretej ryži aj koreni. Odvtedy mám len dózy, všetko som musela vyhodiť

sszuzu8
Včera o 18:14

Kúp si pudrovy biolit a násyp popod linku ku listam ku kraji linky pri stene. Oni sa vedia skrývať aj za skriňou. Moji mali hniezdo pod linkou 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢

anonym_f45459
Včera o 18:21

@anonym_autor ano vsetko oni nahladky vajicka vsade bude sa to kotit na etapy, museli sme vyhodit vsetko

anonym_de2482
Včera o 18:21

Mne sa stalo, že som naraz kúpila viac kíl múky.Pouzila som prvé, druhé balenie bez problémov a v treťom to žilo.Samozrejme,chcela som všetko vyhodiť, ale manžel ma presvedčil, že treba pozrieť všetky balenia.Dobre urobil, lebo zvyšné dve kilá boli tiež čisté

sweet20
Včera o 18:26

My kontrolujeme kazdy zahyb na muke v obchode.. lebo raz som taku uz pavucinu v obchode nasla na muke, to bol znak, ze tie chrobaky tam uz su. Pomohlo nam az davat vsetko do sklenenych nadob. Aj ked sa napr. V muke premnozi nieco, neprejde to inam. Lebo sklo nerozkusu, ale rozne sacky ano.

anonym_df3f8f
Včera o 18:30

@anonym_autor ak sa chceš naisto zbaviť tých chrobákov tak všetko vyhoď. Poupratuj a vyumývaj celú špajzu. Niekedy aj keď to nie je časté tak sa môžu nachádzať v záhyboch. Potom keď bude všetko vyhodené až potom kúp nové veci do špajzy. Ak nechceš to takto dôkladne urobiť nemusíš, ale potom nebudeš mať istotu, že sa už nevrátia. Záleží aj od zamorenia. Ak sa ich chceš na 100% zbaviť tak to urob poriadne.

anonym_7926a6
Včera o 21:17

Mám v regáli pri týchto potravinách v sáčku bobkový list.24 rokov som nič nemala.Vlastne raz v ryži z kauflandu,ešte bola len donesená z obchodu.Vyhodila som celú a fakt od vtedy nič.Dcéra pravidelne 3-4 x do roka musí vyhadzovať.Všetko vyhodí,vydezinfikuje.Ona tie chrobáky asi priťahuje

rencicimoncici
Dnes o 06:49

Ja som ich tiež našla ale len v koreninách. Ostatné bolo v pohode. Povyhadzovala som čo bolo napadnuté, teraz to raz za týždeň prekontrolujem, našťastie nikde nič. Aj bobkový list mám po šuplíku rozložený.