icon

Skúsenosti s likvidáciou ploštíc: Ako ďalej postupovať?

Dnes o 09:36

Dobrý deň prosím Vás kto má s tým skúsenosti. 15.5 bol u nás pán Deratizer likvidovať ploštice . Povedal že 21 dní neumývať podlahy ani nevysávať to aj dodržiavam. Tak isto povedal že po 21 dňoch po deratizácii zavolať ako to vyzerá čo znamená že ten dátum po 21 dňoch bude 5.6. No ja aj dnes nachádzam živé a dospelé ploštice a tak isto aj malé nymfy. Tým pádom si myslím že 21 dni na druhý postrek je dlhá doba keďže tie dospelé už stíhajú nakladat nové vajcia.
Vôbec neviem čo mám robiť. Mám aj 3 mesačnú záruku. No myslím si že pán nevykonal svoju prácu dobre. Bol tu sotva 15 minút. Mňa samozrejme poslal s bytu preč predtým ako začal všetko striekať. Mám kameru v spálni cize som videla ako dlho cca tu bol. Vôbec neviem čo si mám myslieť a vo robiť. Tak isto povedal že všetko oblečenie prať so skrine netreba iba paplony a obličky. A nevyhadzovať nábytok. Prosím poraďte čo robiť pretože ja som psychicky s toho na nič poriadne nespím. Dnes ráno o 9 som sa zobudila nato ako po mne lezie dospelá a bola na mojom tričku ešte keď som ležala v posteli. Ďakujem za každé odpovede

anonym_2d7248
Dnes o 09:58

@anonym_autor hlavne neumyvaj podlahy a ani netreba vysávať a bude všetko ok.

anonym_c5eb6c
Dnes o 10:10

Podľa mňa si chce na tebe ešte viac zarobiť ten deratizer. Véd keď tam máš kameru a vieš rozmýšľať logicky tak podľa mňa vieš oco tam ide , keď si ich nasla stále živé tak to neurobil tak ako mal a nábytok ci co tam máš by som vyhodila oblečenie všetko poprala na 90°, všetko.

autor
Dnes o 10:18
@anonym_2d7248

@anonym_autor hlavne neumyvaj podlahy a ani netreba vysávať a bude všetko ok.

@anonym_2d7248 naozaj alebo to myslite ironicky ?😓

anonym_2d7248
Dnes o 10:45
@anonym_autor

@anonym_2d7248 naozaj alebo to myslite ironicky ?😓

@anonym_autor naozaj, mne to pomohlo sa zbaviť ploštic ale je to náročná cesta.

anonym_b53afd
Dnes o 11:29

mna by zaujimalo, kde to zijete, je to bytovka v meste? ako stara? panelak?

strasne vela tych tem o plosticiach sa tu objavuje, mna to fakt zaujima, ze kde sa mozu vyskytovat v dnesnej dobe okrem dakych osad
a tolko ludi to komentuje, co maju skusenosti
este vši chapem, ale ploštice??

patrike
Dnes o 11:59

Ak bytovka, tak striekat len u teba nepomoze. Najskor je to uz rozlezene inde a musi sa to robit plosne alebo aspon 2 - 3 pochodia nahor / nador a susedne byty na poschodi.
Inak nastane efekt, ked tie skapinajuce utecu k susedom, tam naberu novu silu a vratia sa. Neries samostatne, ries so spravcom. Inak sa toho nezbavis.
Vacsinou su potrebne 2 -3 postreky, striedat pripravky a zasadne profi firma a silna chemia. Ziadne vodicky z drogerie. Prejednaj so susedmi.

patrike
Dnes o 12:02
@anonym_b53afd

mna by zaujimalo, kde to zijete, je to bytovka v meste? ako stara? panelak?

strasne vela tych tem o plosticiach sa tu objavuje, mna to fakt zaujima, ze kde sa mozu vyskytovat v dnesnej dobe okrem dakych osad
a tolko ludi to komentuje, co maju skusenosti
este vši chapem, ale ploštice??

@anonym_b53afd To nema nic s osadou ani s poriadkom v byte. Hovoril som s pracovnikmi firmy, je to od ubytovni pre robosov az po citujem "milionarovu vilu". Staci dovolenka na zlom mieste a chytis to v autobuse z letiska a pod. Transfer do 5* hotela.
Ak si v bytovke, donesu to susedia. Nedavno bol clanok, ako to chlapik doniesol v kufri a bol cely dostipany z nocneho vlaku do Prahy.

autor
Dnes o 12:28
@patrike

Ak bytovka, tak striekat len u teba nepomoze. Najskor je to uz rozlezene inde a musi sa to robit plosne alebo aspon 2 - 3 pochodia nahor / nador a susedne byty na poschodi.
Inak nastane efekt, ked tie skapinajuce utecu k susedom, tam naberu novu silu a vratia sa. Neries samostatne, ries so spravcom. Inak sa toho nezbavis.
Vacsinou su potrebne 2 -3 postreky, striedat pripravky a zasadne profi firma a silna chemia. Ziadne vodicky z drogerie. Prejednaj so susedmi.

@patrike ja som to riešiť chcela so správcom ale priateľ sa boji toho že nás vyhodí s bytu majiteľ bytu. A za druhé deratizer povedal že to neni potrebné to so správcom riešiť. Verte mi že som to urobiť chcela