icon

Aká je skutočná hodnota bytu na Zochovej ulici?

16. mar 2024

Ahojte viete mi prosim poradiť alebo mate skusenosť
ideme predavať byt na zochovej ulici cca 3i- 73m , nove okná , kuchyna mala ale nova ( 3 roky ) kurenie prerobene - novy kotol ( 5 rokov)
podlahy su ok ,elektrina prerobená , steny fajn su tam sice nerovnosti , wc a kupelka všetko funkčne ( cca 15 rokov dozadu sa prerabalo)
okna su do dvora , balkon , pivnica k bytu , bez vytahu 2.poschodie
realitak nam povedal že byt ma hendikep ( tmavy, bez vytahu) a že cena je 200 000€
ja som bola tak v šoku že to ešte predychavm to je cca 2800€ za meter čo sa mi zdá malo , oslovim aj niekého ineho avšak v našom dome sa predal taky isty byt za 295 t
nevravil že chceme toĺko ale 200 🤦‍♀️…
pozerala som aj ponuky na nete ale je ich velmi malo 1-2 tusim
aka je adekvatna cena za meter v tejto oblasti ?

Strana
z2
kitycat
16. mar 2024

Cenu si snad urcujete vy?

Mozno ho chce kupit 🤔

autor
16. mar 2024

@kitycat cena sa odvija od viacerych veci a nemozem pytat za byt cez 300t ked taku hodnotu nema a zase ho nemozem predat pod cenu
budeme kupovat druhy byt a potrebujeme vediet hlavne kolko si mozme dovolit aby sme tento byt nepredavali rok ale maximalne 3 mesiace …
ja som si pravze myslela ze ked realitka preda byt je lepsie za co najvyssiu cenu kvoli provizii 🤔

guiseppinka
16. mar 2024

Ak chces, posuniem ti kontakt na skvelu maklerku...

beataxxx
16. mar 2024

Tam su pekne byty, vysoke stropy, v ktorej casti zosky to je?podla mna je to podhodnotene

viera
16. mar 2024

Je jedno ci bude najdrahsi byt,on si tu proviziu tak ci tak vezme aku chce…Ano cena sa odvija od viacerych veci ale jednou z nich je aj napriklad v akej lokalite ju mas.To je Stare mesto,problem parkovanie,hovoris ze vytah nemate,tmavy,3izb.73m2…Pov.stav?Ak ano.Ta cena je nizka.Vyzera ze ma bud zalusk on alebo ma uz nejakeho kupcu a chce ho co najlacnejsie…Moj nazor..

larena
16. mar 2024

Me to tiež príde málo..my sme predávali byt tiež v podobnej lokalite blizko Zochovej cca rovnako metrov štvorcových za 200.000e..ale to bolo pred 10 rokmi a od vtedy sa teda ceny nehnuteľností riadne pohli..a už vtedy to bolo akože “pod cenu” tých 200.000

lienka.7
16. mar 2024

@autorka mas posudok na byt? Tam mas cenu. Povedať znalcovi, ze chceš reálnu cenu, žiadnu nadhodnotenu a mas to. Jednoduche

kitycat
16. mar 2024

A aku ma orientaciu? Susedia su tichi? Z ulice hucia auta ci nie?

laurita285
16. mar 2024

Sesternica podobný kupovala cca 1,5roka dozadu za 260

ovaaa
16. mar 2024

Sa mi hlava krúti z tých cien, tu hodnotu také byty v živote nemajú....no ale predávajú sa...

lienka.7
16. mar 2024

@ovaaa známy co je maklér hovorí, že byt má takú cenu, akú je ochotný kupujúci za neho zaplatiť.
Keď mi rozprával, aké triky používajú pri stanovovaní ceny. Hnus

hopsas
16. mar 2024

Ceny bytov išli teraz v ba dolu, sused predával v našej lokalite pred dvoma rokmi dvojizbsak za 170 000, dnes taký istý sa predáva za 145 000....

autor
16. mar 2024

@guiseppinka ano to by bolo fajn 🙂

guiseppinka
16. mar 2024

Napis mi spravu a poslem ti

barborachors
16. mar 2024

A preco ides cez RK? Predaj si ho sama a sama si aj urci cenu. Byt ma podla mna cenu aj 270-350k v tej časti mesta. Nerozumiem, naco ti je realitka. Ja robím s realitami a nikdy som si RK nevolala, nebolo treba. No a co ze byt je tmavsi, aj ja mam taky a vieš aky je o neho zaujem??? Najdôležitejšie je lokalita a dispozicia bytu. A tmavy byt presvetlis aj zariadením. Dôležita je lokalita a dispo riešenie bytu. Maklér asi nema skúsenosti alebo ma niečo za lubom.

autor
16. mar 2024

@beataxxx presne v strede zochovej

autor
16. mar 2024

@viera provizia sa odvija od ceny bytu kedze sa beru percentá z ceny predaja bytu aspon tak nam bolo povedané
stav som pisala , podla mna je to ciastočna rekonš…

autor
16. mar 2024

@lienka.7 posudok je stary 6 rokov ale bol upraveny pre banku ale budeme musiet vypracovat novy pri predaji

autor
16. mar 2024

@kitycat do dvora su vsetky okna , susedia su ok ale to sa moze menit

autor
16. mar 2024

@hopsas toto mi ale nepomoze , kedze ja som lokalitu uviedla a to ze isli dole viem , kedze sledujem ceny bytov inde kde chceme kupit

stanulienkat
16. mar 2024

Realitak je zlatušik.🤣Za viac sa predavaju byty v Petrzalke. V centre mesta za 200tis. ti dam aj ja.

autor
16. mar 2024

@barborachors nemame skusenosti s predajom samostatne bez rk a v dnesnej dobe sa aj bojime ze nas niekto oklame

liv1
16. mar 2024

200 je cena prerobeneho na sidliskach. Nie v centre. 2. poschodie bez vytahu nevadi. Ze je tmavy by mohol byt problem, ale nie az ze cena klesne tak nizko

ruxandra
16. mar 2024

Realitak chce asi ten byt kupit za 200 a potom predá za 300 😀 preto ta cena.. urcite sa spytaj aj inych, pripadne znalcov.
Realitak sa v tom vyzná, on dobre vie co robi a preto ti klame. Najdi si ineho

liv1
16. mar 2024

@hopsas kde mas dvojizbak v ba za 145? 😁 tolko stoja trocha lepsie jednoizbove

gemerka17
16. mar 2024

Najlepšie osloviť viac realitiek. Každého si tam dovlec a on ti povie cenu. Cena 200k je nízka, ale byt sme teda nevideli. Pravda je, že ceny išli dole ale začína sa znova trh v BA rozhýbavat. Najlepšie obdobie na predaj je jar. Sama si uvedomujes, že cenu nemôžeš dať prestrelenu lebo to chceš aj predať do 3 mesiacov.
A na záver. Realitak nepotrebuje, aby sa byt predal začo najviac, je momentálne dôležité, aby sa vôbec byt predal. Lebo mat v ponuke leziak a chodiť tam so záujemcami je pre neho čistá strata času. Teraz ako bol trh s realitami zamrznuty a ceny padli dole, tak ulohou realitak bolo presvedčiť majiteľov, že cena musí byť reálna a nie ze sused pred rokom predal ten istý byt o 30 000 eur drahšie.

gemerka17
16. mar 2024

@liv1 dvojgarzoniek s touto cenovkou v Petržalke bolo dosť. Aj plnehodnotne 2 izbové sa objavovali. Aj v iných častiach mesta sú. 1 izbové byty je priemer 125 000.

cyberk
16. mar 2024

Vyborna cena! Pre kupujuceho akurat tak 😁 mozem ti posunut kontakt na nasho realitaka, od neho sme kupili aj predali jeden byt (za cenu, aku sme my potrebovali) 😊 budes mat aspon viac nazorov ohl. ceny

liv1
16. mar 2024

@gemerka17 myslim ze mam celkom prehlad, sledujem to dlhodobo. 2izbovy, nie 2 garzonka o vymere 35 metrov, co ozaj nepovazujem za dvojizbovy byt, take jednoducho v ponuke nie su. Zo 150tich 2izbovych bytov v Petrzalke momentalne v ponuke je asi 5 pod 145 tisic a su to presne tieto. 35 max 39 metrove dvojgarzonky v 12 poschodovych monstrach. Alebo prerobeny maly 1izbak

hopsas
16. mar 2024

@liv1 vo vrakuni

Strana
z2