Aké máte skúsenosti s MUDr. Zahumenským a pôrodnicou Ružinov?
Aké máte skúsenosti s dr. Zahumenským a prípadne s porodnicov Ružinov? Ja som najskôr chcela rodiť tam, ale znepokojuje ma, že pretláčajú prirodzený porod aj v rizikových prípadoch, kedy iní lekári uprednostnia sekciu. Vraj potom detičky končia na rehabilitáciach… samozrejme, majú veľa úspešných pôrodov, ale človek nikdy nevie, či to u neho nepodcenia a nebudú nasilu chcieť prirodzený spôsob. Kvôli tejto povesti teraz skôr zvažujem Bori. V Boroch majú mesačne okolo 250 pôrodov, takte skúseností majú dosť. Aké máte skúsenosti vy? My sme z Piešťan, ešte bola v hre TT, ale o tom moc neuvažujeme.
@anonym_autor rodila som v Ružinove pred cca 3 rokmi a bola som veľmi spokojná, skončila som nakoniec akútnou sekciou pre nepokračujuci pôrod, ale za mňa dobre, nenechali ma hodiny trápiť seba ani malého, keď videli že pôrod nepokračuje, rozhodlo sa o sekcii a do polhodiny bol malý na svete. Teraz som druhý krát tehotná, a pred porodom ma čaká konzultácia s profesorom, či je pre mňa vôbec vhodný prirodzený pôrod ( vzhľadom na predchádzajúcu sekciu) alebo pôjdeme znova do sekcie. Takže nie je pravda žeby ženy silou mocou tlačili do prirodzeného pôrodu. Profesor ma svoje vyhranené názory ale snaží sa zavadzať užitočné novinky a vďaka jeho prístupu som sa minulý rok vyhla kyretazi, keďže po MA umožňujú aj čistenie pomocou tabletiek.
@anonym_autor @anonym_autor moja skúsenosť s doktorom je,že áno, pretláča prirodzený pôrod v rôznych prípadoch ako po sekcii,dieťa otočené KP .... Bola som už hospitalizovaná a týždeň sme s pánom doktorom riešili pôrod po predchádzajúcej sekcii. Prirodzený som odmietla, on to chcel skúšať. Celé tehotenstvo som mala rizikové,krvácanie do 16 týždňa, zaostávanie v raste, pozitívny skríning a iné. Nakoniec sekciu povolil a bolo to moje najlepšie rozhodnutie. Dieťa malo obtočenú pupočnú šnúru na 3x. Na sále som sa po tejto informácií spýtala, či by som porodila prirodzene. Že to rozhodne nie. Takže celý ten pokus by skončil nakoniec aj tak akútnou sekciou a môžeme len polemizovať ako by to celé skončilo a či by dieťa bolo zdravé. Takto mám zdravé dieťa a počas sekcie nedošlo k žiadnym komplikáciám. Na sekciu som čakala celý deň,na sálu ma zobrali o 14.00, lekára som nemala zaplateného. Ešte bol problém,kto spraví tú poslednú plánovanú sekciu. Po vyriešení problému to dostal lekár, ktorý podľa kolektívu pracuje najmenej....
vdaka nemu som mohla rodit prirodzene, ostatny boli skor za sekciu on mi dal na vyber ze sa mam rozhodnut, rodila som ale dvojicky, nastastie mal sluzbu on, velmi som tuzila od zaciatku po prirodzenom porode, bol to uzasny nadherny zazitok
@anonym_autor ja som tento rok, bola som s pôrodnicou veľmi spokojná, pôrod bol zdĺhavý, ale som rada, ze som porodila prirodzene, inde by robili už možno cisársky a to som nechcela. Dieťa v poriadku, akurát trošku nástrih kvôli veľkej hlavičke. Pôrodné asistentky úžasné, doktorka fajn, jedine nadštandardné oddelenie šestonedelia niektoré sestričky nič moc.
@anonym_autor za mna uzasny doktor. Dcéru som mala cisárskym a druhe som chcela prirodzene. Snažil sa 2 dni, skúšal aj nemožné, aby mi to splnil ale ked videl, ze synovi sa nechce, tak to nekomplikoval a rovno padlo rozhodnutie cisársky. Cize netlačí nasilu ale snaží sa co najviac, aby bol pôrod prirodzený.
@anonym_autor mne presne kvôli tomu môj gynekológ neodporúčal Ružinov. CR majú rezervovane pre celebritky a potom zvyšné pacientky maju smolu. U kamošky mal zase blbe pindy, ze co robila doteraz keď 1x rodí v 35tke. Ja by som tam nešla
Ja som po úľa zase že Bory tlačia na prirodzený pôrod. Ale ja som tam rodila prirodzene a idem zas, lebo som bola spokojná.
Ja osobne sa s nazormi prof. Zahumenskeho nestotoznujem takze k nemu by som nesla. Netvrdim, ze nie je odbornik ale nie so vsetkym s nim suhlasim.
@anonym_dfa6d8 mam rovnaky nazor, staci si precitat jeho poradnu

Ja osobne sa s nazormi prof. Zahumenskeho nestotoznujem takze k nemu by som nesla. Netvrdim, ze nie je odbornik ale nie so vsetkym s nim suhlasim.