icon

Ako sa stravovať čo najzdravšie za čo najmenej peňazí v Bratislave?

Ahojte,
hľadám spôsoby ako ušetriť na jedle a zároveň prežiť v dobrom zdraví.
Pomohli by mi typy na prevádzky, kde sa vie človek najesť za málo - napríklad v McDonalde sú úplne základné burgre za 1.50€, v Papaya (vietnamské bistro) je polievka pho za 3€ a malý človek ako ja sa z toho v pohode naje.
Ďalej by mi pomohol zoznam surovín a jedál, ktoré sa z nich dajú spraviť, tak aby to pokrylo celý mesiac.
Ocením aj iné typy rád, ďakujem.

Strana
z3
janai1
5. sep 2022

Chceš sa stravovať čo najzdravšie a ako príklad dáš burgre z mekaču?
Tak chceš lacno a blbosti alebo zdravo?
A teda zdravá strava nemusí byť dráha

h2
5. sep 2022

Najzdravšie a najlacnejšie sa naješ doma z toho, čo si navaríš. Dosť ma zaskočilo, že chceš zdravé a lacné jedlo a spomenieš McDonald's. 🤯

mrochtachrochtava
autor
5. sep 2022

@janai1 hovadzie mäso je zdravé....neviem, pokladáš chleba so šunkou za zdravší?

janka_266
5. sep 2022

@mrochtachrochtava pochybujem o množstve hovädzieho masa v mcdonalde, ale ako vtip to bolo Ok 🤣

mrochtachrochtava
autor
5. sep 2022

ach vidím, že Slovače som sa nemala pýtať

solange7
5. sep 2022

@mrochtachrochtava rozmrazovane vysusene hovadzie maso z mekacu je zdrave? To sa ho chystas vytiahnut z tej presladenej zemle plnenej presladenym kecupom?
Odporucim ti lacnejsiu verziu stravovania - varenie vlastneho jedla. Ale to sa ti zrejme nechce ked mas take uzasne napady.

falbala132
5. sep 2022

@mrochtachrochtava s tym mcdnaldom to fakt asi srandujes. ale ako rychla cesta do hrobu OK.

mrochtachrochtava
autor
5. sep 2022

@solange7 nie každý má čas a plne vybavenú kuchyňu

janai1
5. sep 2022

@mrochtachrochtava 😂 áno, chleba s kvalitnou šunkou považujem za zdravý. Takisto aj hovädzie mäso považujem za zdravé.
Ale bohvieaké mäso vyprážané v prepálenom oleji nepovažujem za zdravé.

h2
5. sep 2022

@mrochtachrochtava "Slovače"? A ty si akej národnosti? Keď je hambáč z mekáča taký zdravý a lacný, načo zakladáš diskusiu?

solange7
5. sep 2022

@mrochtachrochtava zdrave jedlo si vies pripravit aj na jednoplatnicke.

pribinak
5. sep 2022

Slovac? A ty si čo ? Monacká princezná?

kluska
5. sep 2022

@mrochtachrochtava podla mna nie si narocna na kvalitu, takze to v pohode zvladnes ;)

martinkatinka
5. sep 2022

@mrochtachrochtava tak si pozeraj letaky, nakupuj podla toho a aj si zostav jedalnicek.
Pobehaj obchody a zostav si taky plan, ze kde a kedy a co....
Alebo si objednaj krabickovu stravu, kde to budes mat rovno aj cenou.

cocolino234
5. sep 2022

@mrochtachrochtava "slovače som sa nič nemala pýtať" prepáč ale práve najväčšia sedlač sa pravidelne napcháva v mc. Vieš aký je rozdiel medzi chlebom so šunkou a burgrom v mc? jedlo z tohto fast foodu je vysoké na obsah nezdravých tukov a cukrov (čo obsahuje pečivo a mäso v danom burgri) toto v 95% šunke a proteínovom chlebe nenájdeš. Rovnako ich jedlo neobsahuje žiadne vitamíny, takže o zdraví môžeš pomlčať. 🙄 Ja už neviem ľudia výživové hodnoty, ktoré sú ľahko dohľadateľné dnes neovládame?

Aj ja si myslím, že na kvalitu absolútne nie si náročná, takže máš z čoho vyberať. Len mc nezahŕňaj do zdravej stravy, prosím.

solange7
5. sep 2022

@h2 vsimla som si, ze ludia ktori pouzivaju tento akoze pejorativny vyraz patria skor k tym jednoduchsim z nasich radov. Takze to nema cenu rozoberat. Podobni ludia maju v repertoari aj dalsiu roznu generovanu slovnu vyzbroj. 😀

mrochtachrochtava
autor
5. sep 2022

@h2 ide o to, že Slováci nejdú priamo k veci a k riešeniu problému ale komentujú hovadiny a hneď urážajú....mne hrozí vyhadzov na ulicu a ľudia tu riešia zdravosť hamburgera

klarissa25
5. sep 2022

No áno v burgri v MC donalde je toho mäsa riadne veľa...

veselo_neveselo
5. sep 2022

Pozri, teraz je vela sezonnej zeleniny, tak kapusta, mrkva, cukety, uhorky, salaty, papriky rajciny a ides. Najlepsie je mat doma fazulu, hrach, cicer, sosovicu, ryzu, cestoviny, zemiaky - z toho su syte jedla. Nakombinujes, ani maso nepotrebujes. Iba koreniny ti bude treba na zaciatok, aby si to nemala mdle - a mozes zacat carovat.
Zabudni na mekace a ostatne, nezabudaj ze oni z toho musia mat profit, aby zarobili, takze lacne nebude kvalitne, a lacnejsie si to spravis doma.

Cas ako vyhovorka je taka diskutabilna, ak si chces navarit tak aj na cely tyzden si vies pripravit jedlo naraz. Par porcii aj do mrazaku, a casom mas vela na vyber.

cocolino234
5. sep 2022

@mrochtachrochtava ty riešiš zdravosť jedál ale nemáš žiadny knowledge. 🙄🙄 Keď som mala skončiť na ulici, tak som si kúpila platničku, panvicu za 7e a robila som si placky múka, voda, soľ a rasca a k tomu hocičo. Mrazená zelenina za euro a 1kg kuracích pŕs za 6e mi vydržalo na 5 jedál po 200g mäsa. A nie burger z mc, z ktorého sa nenaješ a tvojmu telu dodá nulovú energiu.

elizabet173
5. sep 2022

@mrochtachrochtava ide o to, že ak niekto vyjadrí svoj názor odlišný id tvojho, prejdeš do primitívneho útoku. Ináč ty tiež nejdeš priamo k ríešeniu problémy, ale hľadáš okľuky. V názve témy máš ako sa stravovať čo najzdravšie a teraz sa ti nepáči, že riešime to, či je jedlo zdravé, vieš vlastne, čo chceš? A čo keď ti hrozí vyhadzov? Predpokladám, že z práce. V BA máš problém si nájsť inú?

klarissa25
5. sep 2022

@mrochtachrochtava tak ale potom sa nepýtaj na zdravé jedlá, keď sa chceš stravovat v MC Donald...a ak ti hrozí vyhadzov na ulicu som zvedavá za co si to budeš kupovat

solange7
5. sep 2022

@mrochtachrochtava tak napis rovno preco sa to pytas.
Mohla si napisat, caute ludia zrejme budem za chvilu bezdomovec. Dajte mi nejake ultimate survival tipy na prezitie. A nie ze das dotaz, ze chces tip na lacne zdrave jedlo. Odporucam ti teda obedove salaty. Akurat ze tie sa ti vo vacku v bunde budu nosit zle.
Ale drzim ti palce, snad sa zo zlej situacie dostanes a nedojde k tomu najhorsiemu.

ropucha6
5. sep 2022

@mrochtachrochtava ved napis rovno lacne. Burgre z Mc naozaj nie su na pravidelnu stravu. Inak neporadim, vsetko zdrazelo, idealne si doma varit, pripadne nejake “menucka”, z ktorych si vies aj vziat na veceru. Mozno niekto lepsie poradi, kto realne uz musi sledovat ceny.

doriiis
5. sep 2022

@mrochtachrochtava ...tu by asi fakt pomohlo,keby si si naplanovala ,,menu" na cely mesiac a varila doma...ak si naplanujes co budes varit,na kolko dni tak si budes vediet naplanovat aj kupu potravin a obnos penazi na ne potrebny.Planovat,tu pomoze planovat,nevyhadzovat jedlo,zamrazit,zavarit co sa da

janai1
5. sep 2022

@mrochtachrochtava len tak pre srandu som otvorila cenník MCD a najlacnejší burger je 1,70€ 😀
Ideš vykrikovať že riešime čo si napísala a nie to čo si nenapísala? Tlieskam

Keby mne hrozilo ze skončím na ulici tak o reštikách ani neuvažujem, doma struham cuketu a robím placky s múkou a hľadám si robotu

mrochtachrochtava
autor
5. sep 2022

Mekáč bol príklad lacného jedla. V Bratislave jedlo bežne stojí 7€.

klarissa25
5. sep 2022

A hlavne sa mi naskyta otázka, pracuješ? Lebo si pisala ze si vo veľmi zlej finančnej situácii, a budeš sa stahovat z miesta na miesto, v tomto prípade by som ani tak neriešila stravu, ale skôr prácu a byvanie

h2
5. sep 2022

@mrochtachrochtava No ale o zdravosti si písala ty. Keď máš existenčné problémy a nemôžeš si dovoliť drahé jedlo, tak to ja zase úplne iná otázka. V tom prípade o jedle z reštaurácie ani len neuvažuj.

h2
5. sep 2022

@mrochtachrochtava Nie, nestojí, pokiaľ si ho uvaríš sama doma. 😉

Strana
z3