Ako si zvyknúť na život v Bratislave?
Ahojte dievčatá..... ženy.....chcela by som sa poradiť už si neviem rady.....som mamička mám 2 ročnú dcéru za ktorú som veľmi vďačná a veľmi ju ľúbim....mám manžela .....presťahovali sme sa všetci traja do Bratislavy už to budú dva mesiace.....len ja si tu neviem daako zvyknúť cítim sa tu osamelá..... manžel pracuje 12 hodín ...ja som tu v Bratislave sama s dcérou....ani to tu nepoznám...ani tu nikoho nemám.....
@kristinkababic a na miestnom ihrisku nie su dalsie mamicky s detmi? Popripade nejake volnocasove aktivty... Vzdy sa mozes ist poflakovat do nakupnych centier 🙂 🙂 🙂
Alebo aspon skusit tie detske centra (ci uz v nakupakoch ak to este funguje) alebo nejake "kruzky" mamicky s detmi... apod...
Ist sa prejst do parkov, k Dunaju... niekam do prirody
Nechodíš na ihriska? Do materského centra? Na nejaký detsky krúžok?
Veď všade sú mamičky ktoré sa radi ziznamia
Veď nemáš ani jazykovú bariéru, či inú kultúru
@kristinkababic dieta zacne chodit do skolky, zoznamis sa s maminami a teraz na ihra chodite, tak si pokecaj
Vie si predstavit, ze je to narocne. Avsak ste tam naozaj este kratko. My sme sa tiez parkrat stahovali a teda poviem zaseba, ze cim viac aktivna budes, tym skor sa zabyvas. A nechcem ta nejako demotivovat, ale kym som si vytvorila ako-take puto a prostredie v novom meste, trvalo to tak 2 roky.
Odkial si prisla a kde v Ba si skoncila?
Mozno musis spracovat ten fakt ze na dedine mas svoje socialne okolie pevne dane a musis do neho zapadnut , cize odpada moznost volby. Vo velkom meste mas ten luxus a zaroven povinnost ze socialne okolie si MUSIS sama vybrat a vytvorit ale vela ludi to nedokaze lebo to proste vobec nevidia a na to nemaju ani "software v hlave" z ich doterajsieho posibiska a tak iba marne cakaju ze k nim samo od seba nieco dobre pride.....
@kristinkababic ahoj. Ja som z Bratislavy a život tam považujem za úžasný, plný možností. Treba si len vybrať, ktorým smerom začať.
Stahovali sme sa v ramci BA s prichodom 1.dietata, nova lokalita, nik znamy. Prvy rok bol samotarsky, ale odkedy sme zacali chodit na ihrisko pri dome, tolko kamosiek a znamych som nadobudla, az sa mi odtial tazko odchadzalo, ked sme sa zase po rokoch stahovali prec. Vyuzi kiestne moznosti, ihriska, sportoviska, o chvilu skolku a vsetko bude ok.
hlavne si miesto, kde žiješ (asi ste sa sem presťahovali z nejakých logických dôvodov, nie?) nezhnusuj, lebo tam, kde si žila predtým hovorili, že fuj, Bratislava! Je to mesto ako každé iné, má svoje plusy aj mínusy. Namiesto fňukania a ľutovania sa mesto objavuj, navštevuj rôzne miesta a určite nájdeš jeho mnohé pôvaby a výhody. Isteže, nájdeš aj to, čo sa ti nebude páčiť alebo ťa neosloví, ale to je tak všade. Hlavne tomu nepripisuj príliš veľký význam a nepovedz si, veď ja som vedela, že to tu bude také, ja tu nechcem byť... Skrátka mysli pozitívne, to človeku pomáha zvyknúť si VŠADE
prihlaste sa na kružky- plavanie, jump, planetka mia , hrajko zmyslohranie a pod , do materskeho centra v mieste tvojho bydliska určite robia akcie , aktivity a kutik majú tiež
V Ba môžeš robiť toľko veľa veciii ,je to úžasné mesto ,veľa možností pre deti ,stačí ako budeš chodiť von a prihovoris sa .Skus sa tešiť s možností a spoznávania
2 mesiace ale nieje veľa a tvoje pocity sú úplne v poriadku .Ja som sa sťahovala veľakrát iné mestá aj krajiny ,len v rámci BA sme sa sťahovali už 3x 😀. Na začiatku som vždy nervózna z nového prostredia a potom si ho zamilujem Hlavu hore ..bude dobre.
Na ihriskách v ba sú same takéto grupy z východu. Normalka tu majú komunity. U nás tu riadia už všetky ihriska sa pridaj a máš to.
Sak s každým nahlas hulakat a vo všetkom byt vmiesana a mat pod palcom všetky babeny z ihriska. Typikos pre východ. Hulakat rehotat sa a poznať vsetkych😂😂😂😂
Sak s každým nahlas hulakat a vo všetkom byt vmiesana a mat pod palcom všetky babeny z ihriska. Typikos pre východ. Hulakat rehotat sa a poznať vsetkych😂😂😂😂
@okseen to čo je za predpojatú reakciu? V živote mi nenapadlo hodnotiť iné mamičky na ihrisku podľa toho, odkiaľ sú. Ty asi tiež nebudeš originál bratislavčanka - my sme kus viac open mind ;)
@okseen to čo je za predpojatú reakciu? V živote mi nenapadlo hodnotiť iné mamičky na ihrisku podľa toho, odkiaľ sú. Ty asi tiež nebudeš originál bratislavčanka - my sme kus viac open mind ;)
@any_soj áno východ je open mind máš pravdu. Originál Bratislavcan nie je open mind. Ale ten co sa tu pristahoval áno.
@kristinkababic skús v skupine Bratislava
Držím palce, poradiť neviem ale ja som tu 10 rokov a stále tu nikoho nepoznám a stal sa zo mňa samotár. 2 mesiace sú úplne v pohode aj keď mne sa to nepodarilo verím, že ty si iná a čoskoro bude dobre. Odkiaľ ste prišli?
Držím palce, poradiť neviem ale ja som tu 10 rokov a stále tu nikoho nepoznám a stal sa zo mňa samotár. 2 mesiace sú úplne v pohode aj keď mne sa to nepodarilo verím, že ty si iná a čoskoro bude dobre. Odkiaľ ste prišli?
@laluska123 myslela som si ze som jedina..tiez to mam podobne len s tym ze ja som v satelite pri BA
@kristinkababic ja som tam bývala tri roky a zvykla som si rýchlo. Najprv som bývala s ex a potom už len sama. A pohoda. Aj, keď som nikoho nepoznala. Mas malé dieťa. Choďte na ihrisko, detské kútiky,…
@kristinkababic no to je asi jasné, vytvoriť si okruh priateľov, ak ste osoba, čo niekoho potrebuje, čo je asi zjavné. Máte 2 ročne dieťa, takže možností je dosť. Určite si v okolí materské centrá a rôzne kurzy, treba začať chodiť. Určite je v MC nejaká komunita mamičiek, ktoré usporiadajú aj nejaké aktivity, treba sa zapojiť. Potom ihriská vonku, susedia....
Tiez som tam zila roky. Ked prisli uz deti tak naozaj okolo panelaku sme sa vsetky mamicky spoznavali ak sme mali cca rovnako stare deti tak to islo lahko. Zalezi aj na tebe ci si komunikativna alebo cakas ze ta niekto oslovi. Naozaj su aj zeny ktore nepotrebuju tu spolocnost a ak sa im aj prihovoris je to take nemastne neslane. Drzim ti palce.
Ja som v bratislave od mojich 9 rokov. Za 30 rokov som si nezvykla 🤦🏻♀️
Najradsej by som odisla. Ale praca, skoly atd.....

skus materske centra ....a zoznamit sa s niekym
v ktorej casti BA byvate?