icon

Ako vybrať škôlku pre dieťa s epilepsiou?

19. feb 2026

Dobry den, chcela by som sa opytat, ako ste riesili skolku pre dieta s epilepsiou. Dali ste dieta do statnej skolky? Isli ste cestou sukromnej skolky? V tom druhom pripade by ma zaujimali aj odporucania na sukromne skolky v BA. Dakujem

kacena4
19. feb 2026

ono zalezi ci ma kompenzovany stav a ako casto ma zachvaty a pod. ak povies v statnej skolke ze ma epi casto si najdu "vyhovorku" aby ho nemuseli prijat (ak to nie je spadovy predskolak) drzim palceky v hladani. nasa uz je na VŠ

lalala2020
19. feb 2026

Fuha, vraj to rodičia dokonca nepriznávajú, lebo naozaj sa zvyknú vyhnúť prijatiu, deti sú často “na okraji”… ani teraz neviem, či je to povinnosť oboznámiť o tomto stave… ťažká situácia, keďže ide o zdravie a bezpečie dieťaťa a učitelia nemusia vedieť, ako v tomto prípade konať… podľa mňa je úplne jedno, či štátna alebo súkromná, ide o to, aby ste našli ľudí, ktorým budete dôverovať

zuzike123
19. feb 2026

Zoberu ti ho do skolky, kde maju zdravotnu sestru. Hladaj ZS, tam skor najdes zdravotnu sestru a pod nimi byvaju pridruzene MS. Myslim, ze to mali v Petrzke na Vlasteneckom nam a na Cernysevskeho. Inak asi len sukromna. Moja je s epi v lesnej skolke/skole, ale epi ma len absencie a roky kompenzovane.