Ako vybrať škôlku pre dieťa s epilepsiou?
Dobry den, chcela by som sa opytat, ako ste riesili skolku pre dieta s epilepsiou. Dali ste dieta do statnej skolky? Isli ste cestou sukromnej skolky? V tom druhom pripade by ma zaujimali aj odporucania na sukromne skolky v BA. Dakujem
Fuha, vraj to rodičia dokonca nepriznávajú, lebo naozaj sa zvyknú vyhnúť prijatiu, deti sú často “na okraji”… ani teraz neviem, či je to povinnosť oboznámiť o tomto stave… ťažká situácia, keďže ide o zdravie a bezpečie dieťaťa a učitelia nemusia vedieť, ako v tomto prípade konať… podľa mňa je úplne jedno, či štátna alebo súkromná, ide o to, aby ste našli ľudí, ktorým budete dôverovať
Zoberu ti ho do skolky, kde maju zdravotnu sestru. Hladaj ZS, tam skor najdes zdravotnu sestru a pod nimi byvaju pridruzene MS. Myslim, ze to mali v Petrzke na Vlasteneckom nam a na Cernysevskeho. Inak asi len sukromna. Moja je s epi v lesnej skolke/skole, ale epi ma len absencie a roky kompenzovane.

ono zalezi ci ma kompenzovany stav a ako casto ma zachvaty a pod. ak povies v statnej skolke ze ma epi casto si najdu "vyhovorku" aby ho nemuseli prijat (ak to nie je spadovy predskolak) drzim palceky v hladani. nasa uz je na VŠ