icon

Ako vybrať školu pre nadané dieťa v Bratislave?

sasaoz
Včera o 20:13

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je tu niekto kto vyberal ZŠ pre svoje dieťa ktoré má potvrdené intelektové nadanie od psychológa. Naše dieťa je veľmi spoločenské, zvedavé a komunikatívne. Zvažujeme Teplickú a ZŠ Košickú, je tu niekto kto sa rozhodoval tiež medzi týmito dvoma školami? Pre ktorú ste sa nakoniec rozhodli a prečo? Uvítam rozne info ohľadom skúseností s týmito školami. Ďakujem.

kacena4
Dnes o 04:02

myslis do 1.rovnika? lebo do vyssich tazko, maju plne kapacity

sasaoz
autor
Dnes o 04:41
@kacena4

myslis do 1.rovnika? lebo do vyssich tazko, maju plne kapacity

@kacena4 áno do prvého ročnika, ak je niekto koho prijali na obe, podľa čoho sa rozhodli.

ullala
Dnes o 04:56

Netreba sa pozerat iba na to nadanie. Spolocenske, komunikativne dieta, by som asi skor dala na Kosicku, pripadne na inu beznu skolu, kde bude mat vacsiu moznost sa socializovat. To pisem ako rodic dietata na Teplickej.

sasaoz
autor
Dnes o 05:48
@ullala

Netreba sa pozerat iba na to nadanie. Spolocenske, komunikativne dieta, by som asi skor dala na Kosicku, pripadne na inu beznu skolu, kde bude mat vacsiu moznost sa socializovat. To pisem ako rodic dietata na Teplickej.

@ullala ďakujem pekne. Preto sa pýtam lebo sú to dve rozličné možnosti. Na jednej strane škola zameraná na nadané deti, kde by mohli možno viac tolerovať tie vedľajšie stránky nadania (napr. nadmerné vrtenie sa pri nude) na druhej strane dobrá podnetná škola. Dieťa je silná osobnosť extrovertná, aj tie emócie či pozitívne alebo negatívne bývajú intenzívne, hlavne v prípade neférovosti. Taktiež má sklony k perfekcionizmu, vie sa veľmi rozrušiť ak mu niečo neide. Takže taká dilema na jednej strane aby netrpelo kvoli nepochopeniu jeho potrieb, na druhej potreba socializacie ktorú tiež dieťa vyhľadáva. Samozrejme na Košickú sa musíme ešte dostať. Vedeli by ste mi zhrnúťne z vášho pohľadu nejaké výhody a nevýhody Teplickej?

ullala
Dnes o 06:03

Este pre istotu dodam, ze tu socializaciu som myslela z hladiska poctu deti v triede, nehodnotim ake deti su. Predsudkov byva vela a nechcem ich podporovat.
To ostatne na co sa pytate, tak zalezi od toho aku dostane ucitelku/vychovavatelku. Jedna triedna/vychovavatelka moze byt v pohode, lebo to vie so "svojimi" detmi a druha moze byt zase ukricanejsia.

sasaoz
autor
Dnes o 06:50
@ullala

Este pre istotu dodam, ze tu socializaciu som myslela z hladiska poctu deti v triede, nehodnotim ake deti su. Predsudkov byva vela a nechcem ich podporovat.
To ostatne na co sa pytate, tak zalezi od toho aku dostane ucitelku/vychovavatelku. Jedna triedna/vychovavatelka moze byt v pohode, lebo to vie so "svojimi" detmi a druha moze byt zase ukricanejsia.

@ullala Rozumiem, vďaka za upresnenie. Počet detí v triede pre naše dieťa asi nebude obmedzenie, momentálne v škôlke pozná a zdraví takmer všetky deti, mladšie, staršie, učiteľky, upratovačky, kuchárky.
Čítala som deti sa škole delia na niektoré predmety do skupín podľa úrovne, takže sa stretávajú aj so spolužiakmi z iných tried?
Čo sa týka učiteľov a vychovávateľov s tým počítame, že to je ako lotéria na akejkoľvek škole, a taktiež záleží na osobnej skúsenosti. V škôlke naše dieťa dostalo tú údajne prísnu učiteľku s ktorou rodičia strašili a naše dieťa si ju obľúbilo.