Bývanie vo Vrakuni

natalis1998
28. sep 2020

Ahojte , má niekto skúsenosti s bývaním vo Vrakuni ( hlavne ulice blízko Pentagónu). Ako hradska, estónska atd. Je to tam veľmi nebezpečne? Alebo sú to len fámy?
Ďakujem

jaja23
29. sep 2020

@natalis1998 my bývame vo Vrakuni, hoci trochu mimo pentagon, vidíme ho z okna. Popravde keď sme kupovali byť, bol jeden pekný, ale blízko pentagonu. Ja by som ho aj brala, vnútro pekne, lenže muž má zastavil, že on sa na také prostredie z okna pozerať nebude. A som rada, že sme ho nekúpili. Neviem ako je to s bezpečnosťou, ale keď ideme okolo autom, nie je to tam najkrajšie. Začali to aj prerábať, zateplovali ho, lenže iba jednu časť a ta je teraz krajšia, zvyšok rovnaký.

natalis1998
autor
29. sep 2020

@jaja23 ďakujem za odpoved. Mám možnosť prenájmu vo Vrakuni nie priamo na stavbárskej ulici , je to o ulicu ďalej . Len sa kúsok obávam či to tam pre mna nebude nebezpečne. Neviem ako to tam je či sa skôr fetaci zdržiavajú v Pentagone alebo sú aj viac menej rozložení po okoli.
A vy ste spokojní ? Tam kde bývate? Lebo pravdepodobne keby tento prenájom vezmem taktiež vidím Pentagon z okna.

jaja23
29. sep 2020

@natalis1998 no my ho vidíme skôr v diaľke. Ono celkovo Vrakuňa nie je nič moc, čo sa týka neprisposobivych občanov. Je ich plno pred tescom tiež napríklad. Ak by som mala chodiť domov večer popri pentagone, asi by som sa bála. Na druhej strane, myslím, že som nepočula dávno, ze sa tam niečo zlé odohralo. Skôr ten vzhľad nič moc. Fetakov tu je plno asi všade, striekačky nachádzame aj my občas po zemi.
Inak sme si zvykli trochu už, paci sa mi tu viac, ako napríklad v Petržalke. Ani neviem prečo. Až na tie striekačky a par ludi pred tescom, je to v pohode.

jaja23
29. sep 2020

Ešte som chcela napísať, že dochádza ie je hrozne. Napríklad z prace som cestovala hodinu, lebo zápchy. Napr. Do tej Petržalky už chodí elektrická, čo ma veľa výhod.

natalis1998
autor
29. sep 2020

@jaja23 áno to dochádzanie to keď som si pozerala že do školy budem chodiť 35 minút tak má to hneď zarazilo , len z hľadiska rozpočtu si nemôžem dovoliť nájom v centre mesta takze asi má všetko svoju daň.
Taktiež čo som pozeralal články tak tiež nič aktuálne o Pentagone možno sa to tam už ukludnilo.
Každopádne ďakujem ešte raz 🙂

jaja23
29. sep 2020

@natalis1998 jasne v pohode. Možno napíše aj niekto, kto býva bližšie. Držím palce, aby sa dobre bývalo.

liz_lemon
29. sep 2020

@natalis1998 asi by si mala napisat ulicu, kde je ten prenajom, ale napr. Estonska je uplne v pohode, mam tam kamosku
rozne individua sa najdu vsade, staci si prejst centrum mesta, skor mozno to cestovanie je horsie, neviem teda ktorym smerom budes chodit, a 35 min vobec nie je zla doba

elizuella
29. sep 2020

@natalis1998 ja moc neodporucam. Zapchy, sfetovanci na zastavkach. Lepsia Petrzalka, je tam lepsie spojenie do centra mesta, ked nebudes byvat dade uuuplne vzadu.

vikusjk
29. sep 2020

@natalis1998 no ak ide o podnajom, nie o kupu, tak vyskusat to mozes, ved ak bude zle, zmluvu vypovies a najdes si iny podnajom. Inak ta nizka cena nie je len tak pre nic za nic, ak by to vedeli prenajat drahsie, tak by to prenajali, cize rataj s tym.
Byvame vo Vrakuni 15r, ale mimo pentagonu. Viem, ze ti drogovo zavisli robia zlobu aj dalej od pentagonu, ak potrebuju peniaze na drogy, tak si ich zhanaju ako vedia. Aktualne tu vycina gang vykradacov aut.
Ja osobne by som sa po tme v okoli pentagonu bala pohybovat, ale mozno som len strachopud. Inak dochadzanie v spicke je otrasne, ak ma cesta trvat podla grafikonu 30 min, tak dobrych 15 az 20 pripocitaj (v spicke). Darmo su bus pruhy, tlacia sa do nich aj auta, policia to nekontroluje a cesta sa ozaj vlecie.

mistymay33
29. sep 2020

@natalis1998 byvam vo Vrakuni, ja som sa tam prestahovala z Petrzalky a ked to porovnam, tak Petrzalka urcite vyhrava. Vo Vrakuni ziju “cudni” ludia, ked vojdes do Lidlu alebo do Tesca, tak uvidis o com hovorim. Ak budes chodit z Vrakune s MHD, tak tam ich tiez stretnes. A to dochadzanie je otras, na hlavu!!! Z Vrakuni a do Vrakune v spicke trva cesta dva krat tolko ako podla grafikonu. Takze dobrovolne do Vrakune by som nesla, nie nadarmo su tam najlacnejsie byty. A ak budes blizko Pentagonu, tak to nebude vyhra uz vobec!

aleshka_supermama
29. sep 2020

@natalis1998 vo Vrakuni mi býval kamarát úplne blízko pentagonu a ze v pohode, len ako bolo vyššie spomenuté tie striekačky tiež nachádzal vonku.. A zase kamarát co robí policajta tak mi hovoril ze fetaci sa vraj večer zdržiavajú pri pentagone moc nechcú byť mimo na očiach.. Rôzne individuá nájdeš všade aj v centre, ja bývam v Ružinove pri kocke chodím večer o 9tej do fitka a stále pri kocke stretnem na lavičkách bezdakov 🤷‍♀️.. Vo Vrakuni aspoň chodia mestský večer zato tu som ich ani raz nevidela.

adalmba
29. sep 2020

@natalis1998 všade sa nájdu neprispôsobiví obyvatelia, my tu bývame 7 rokov a zatiaľ nemám žiadnu zlú skúsenosť s ľuďmi. Iba tie zápchy...

lienka9
29. sep 2020

@natalis1998 byvame vo vrakuni uz 10 rokov,na 3tej adrese.byvali sme aj na stavbarskej,nie priamo pentagon ale taka ulicka kusok dalej.a za nas fajn.nemala som nikdy extra obavy.vobec to tu nieje take tragicke ako sa prezentuje..byvala som predtym 4 roky v starom meste a tam boli teda ine zjavy :D my sme spokojni a o chvilku sa stahujeme do vacsieho asi o 3 ulice dalej,inu lokalitu sme uz ani nepozerali 🙂 a zapchy su tiez relativne,ja som v mhd aspon vzdy nieco precitala :D

kiki122
29. sep 2020

Vrakuňa je bezpečnejšia ako hlavné mesto tam som stretla všelijaké indivíduá. Vo Vrakuni okolie pentagon síce fetaci su ale zaujímajú sa len o jedno. A stretneš ich väčšinou len v okolí stavbarskej. Neškodní ľudia

sovica
29. sep 2020

Bývala som na Rajeckej, je to dosť blízko Pentagonu. Tiež v podnájme a za dobrú cenu. Ale bolo to dobrých pár rokov dozadu. Nikdy som nemala problém a to tam žilo dosť rómskych rodín. Ale slušných. Faktom je, že do práce som cestovala hodinu (s prestupom na električku). Takže tých 35 min. je ešte super čas. Ráno som bola rada, ak som sa nasáčkovala do autobusu. Ale večer to už bola pohoda. Chodila som domov však až okolo 21.00 - 21.30. Ale bývala som aj v iných častiach BA. Mne najviac vyhovovala Dúbravka a Karlovka.

dannieja
29. sep 2020

Vrakuňa je v rámci Bratislavy super miesto na bývanie. Odporúčam! Je tu veľa zelene, ticho, nehučí tu tak doprava ako v iných častiach BA. Keď nie sú zápchy za 30 minút si v Starom Meste. Pentagon vidíme z okna, občas chodím aj okolo a hoci tam vždy posedáva veľa asociálov, nikdy som nezažila, že by niekoho obťažovali alebo robili zle. Aj pred Tescom sedávajú bezdomovci, ale nikoho neotravujú.

nika11103
29. sep 2020

Ahoj, ja bývam od narodenia v BA. Je pravda že vsade sú indivídua, napríklad petrzalske ovsiste kľudne môže konkurovať Vrakuni . Ale tá Vrakuňa a podunajske bohužiaľ sú najhoršou časťou ba či chcete či nie . Tam je jedno či je biely čierny fialový ružový človek, sú tam strašne indivídua a striekačky nájdeš bežne aj na chodníku ... strašne veľa je tam takých ľudí a keď ideš okolo Pentagónu, vidíš ako si ľudia pichajú do stehná a tak ... ležia na zemi vracajú kričia ... za mna žiaľ Vrakuňa najhoršia časť . Je tam najväčšia koncentrácia drogovo závislých ľudí, aj v Hrone to vidíš to je tam nákupné centrum . ...

dannieja
30. sep 2020

Bývam neďaleko Pentagonu a nikdy som v jeho okolí nevidela nikoho brať drogy alebo vracať. Asociálov tu stretávam, ale rovnako aj v iných častiach BA (Petržalka, Trnavské mýto, Obchodná) nie je to nič strašné. Kolegyňa nedávno kupovala byt, od Vrakune ju odhovárali, nakoniec tu už býva rok a je spokojná. Netreba sa báť. Okolo Pentagonu často chodia policajti. Áno, je škaredý a nepríjemný, ale fakt vašom nezažila, že by Pentagončania nejako robili zle.

natalis1998
autor
30. sep 2020

@sovica Ďakujem Vám baby za odpovede.
Nakoniec som zobrala izbu v Dúbravke. Odradilo ma preda to cestovanie. Byt je zdialený od práce 10 min pešo takže úplne ideálne a nájom lacnejší ako vo Vrakuni :D takže som spokojná

sovica
30. sep 2020

@natalis1998 Bývanie v Dúbravke je lepšie a ešte keď je podnájom lacnejší a blízko práce, nie je čo riešiť. Nech sa dobre býva👍

liz_lemon
30. sep 2020

@natalis1998 no, tak ak je praca v Dubravke, keby si byvala vo Vrakuni, tak by ti cesta urcite netrvala 35 min, ale mozno aj 2 hodiny

ivana1612
22. mar 2021

Dobrý deň prosím vás ako sa býva na Dudvážskej ulici?

liz_lemon
23. mar 2021

@ivana1612 dobre sa tam byva, ja som tam byvala vyse 10 rokov, mas tam Tesco, nejake obchody su v NC Hron, je tam aj fajn kadernictvo hore, MHD niekolko spojov, aj do mesta aj do Avionu, na Dudvazskej je aj skolka, nedaleko mas Billu, Lidl, cez cestu je zdravotne stredisko, posta, zakladna skola, no je tam vsetko, co potrebujes k zivotu

emma_932
23. mar 2021

my sme byvali 10r v Ruzinove a vzdy som si hovorila, ze do Vrakune by som v zivote nesla byvat, vsak pentagon a pod. byvali sme pri Strkoveckom jazere a prave tam sme mali problemy s fetakmi. jednemu susedovi podpalili auto, dalsieho zbili baseballkami, za bieleho dna, pred nasim domom na parkovisku, okrem toho furt robili bordel pri detskom ihrisku.
teraz byvame v dome v Malinove, syn chodi do Vrakune do skolky, vdaka tomu som Vrakunu trosku spoznala a kebyze riesim byvanie teraz, tak urcite Vrakuna.