icon

Centrum Kramáre - výber mandlí

adka7891
28. okt 2022

Ahojte maminky chcela som sa opýtať, či niektorá nedávno neriešila u dieťatka výber mandlí súkromne v Centrum Kramáre. Koľko to cca vyšlo a ako dlho ste čakali na termín? Ďakujem za odpovede.

anotatorka
15. mar 2023

@mamatroch perfektné. Zajtra nás ti akurát čaká, normálne si ma ukľudnila. Presne toto som chcela vedieť. Ďakujem.

mamatroch
16. mar 2023

@anotatorka Tak nech vam to vsetko dobre dopadne a hlavne nech uz ste viac zdravi... nam sa maly zmenil aj vyzorovo, mal uz z toho dychania cez usta uplne taku akoby predlzenu tvar a teraz ma zase svoju okruhlu detsku tvaricku... ja som si to ani neuvedomila, len ma na to upozornila znama a potom ked som pozrela foto, tak som si uvedomila, ze naozaj... a je ovela pokojnejsi (i ked hadzat sa o zem vie stale 😀), predtym odkedy mal s mandlou problemy a zle sa vyspal, lebo ved apnoe, bol vyslovene nervozny uplakany za vsetko... Daj potom vediet, ako ste to zvladli.

anotatorka
5. apr 2023

@mamatroch už máme po. Prvých 10 dní bolo ťažkých. Malá mala vkuse po operácii migrény, takže nonstop každých 6h na nurofene. Ale hrdielko a noštek žiadne problémy. Aj naša sa výzorovo zmenila kvôli problémom s dýchaním, ostal jej predkus, z toho, ako dýchala len ústami a budeme to musieť riešiť strojčekom. Zatiaľ sme 3. týždeň po, z toho 2 dni v škôlke (dnes jej vybehol sopeľ, ako si kýchla, tak som už na ihlách, že ako to bude zasa 😃) tak pozitíva ešte neviem zhodnotiť. Ale tiež dom si všimla, že v noci už sa nebudí tak často - predtým aj 3x za noc prišla za nami do izby, že chce piť, zakryť... teraz vôbec. A má taký pekný hlások ako víla, akoby sa nadýchla hélia 😃 a zdá sa mi, že tak čistejšie rozpráva a lepšie papá, ako predtým. Každopádne aj vďaka tvojej odpovedi som sa v deň operácie cítila úplne kľudná, lebo presne som vedela, čo bude nasledovať a aké reakcie mám očakávať 🤗

mamatroch
5. apr 2023

@anotatorka tesim sa, ze to najhorsie mate za sebou. Mne tiez pomahaju info od niekoho, kto uz prezil, co nas caka.
Nas sa teraz drzal 4 tyzdne zdravy, som nechapala...
A ano, ten hlasok ma tiez taky krasny teraz akoby omladol o dva roky, neviem sa ho do sytosti napocuvat... Chudatka, sa natrapili s tou mandlou.

sinnovea1
5. okt 2023

@anotatorka
@mamatroch ahojte, môžem sa vás opýtať ohľadne zákroku, či ste riešili len vybratie nosnej mandle alebo aj orezávanie krčných? my potrebujeme malinkej dať toto urobiť, no všade dávajú termíny až na budúci rok ( volala som PN, jednodňovka u nás v Seredi a dnes aj Centrum Kramáre)😩a teda aktuálne cena na Kramároch tou šetrnejšou metôdou 750eur🤦vy ste boli akou metôdou? a s odstupom ako to hodnotíte po zdravot. stránke? vďaka za info ❤️

mamatroch
5. okt 2023

@sinnovea1 ahoj. Nasmu robili len nosnu + prepichnutie bubienkov a vycistenie usiek zvnutra.
Sli sme klasickou metodou.

S odstupom casu som rada, ze sme to absolvovali, ci sa zmenila frekvencia chorob neviem, asi aj ano, ale v kazdom pripade dava vacsinu infektov bez ATB.
A hlavne dobre pocuje a rozprava - to bol u nas top problem, ze ta mandla bola taka obrovska, ze v dosledku toho mi prestaval pocut a vyslovnost sa zhorsovala doslo a z tyzdna na tyzden a postupne som sa stavala jedinou, co mu rozumela...

anotatorka
6. okt 2023

@sinnovea1 ahoj. My sme našej (mala 4 roky), dávali vyberať nosnú a zrezávať krčné mandle. Štátne zariadenia sme ani neskúšali, čakacia doba trištvrte roka. V Centre Kramáre nám dali termín do 2 mesiacov. My sme boli v marci tohto roku. Dovtedy bola od nástupu do škôlky nonstop chorá a máločo chodila do škôlky (opakujúci sa scenár: 2 dni škôlka, potom škrabanie v hrdle, sople, kašeľ - 2 týždne liečba doma a po nástupe do škôlky odznova), nemohla si dať vôbec zmrzlinu, pobyt v kútiku, kine a pod. hneď choroba (aj v lete). Odkedy sme dali vybrať mandle, zlepšenie asi o 75%. Malá je aj pod dohľadom imunologičky, dala jej sirup Aerius, aj to jej dosť pomáha. Sople máva, aj škrabanie v hrdle, ale trvá to tak 2 dni (kýchanie, vodnaté sople), ráno jej vypláchnem nos fyzio roztokom a normálne funguje, chodí do škôlky. Škôlku už skoro vôbec nevynecháva, zmrzka, kupko jej nerobí problém. My sme si zaplatili tú kobláciu za 700 eur a nelutujem tie peniaze, malá po operácii už na druhý deň jedla a do 10 dní bola úplne fit. Keď spočítam, koľko peňazí som dala v lekárni za sirupy, spreje a morské vody do nosa...🙈

veroniq85
6. okt 2023

Ahoj, aj moj (4r.) bol v marci, tou drahsou metodou. Sice sme isli az na 3x ale nelutujem. Sice po operacii sa mu vratili este zelene sople, vzali vyter, mal tam dva druhy bakterii ale po preliecený atb je uz 5 mesiacov zdravy. Ziadne sople a kasle. Az sa to bojim povedat nahlas. Predtym dookola sopel a kasel. Cize ja nelutujem ani jedno euro. A este k tej metode, moj ani netusi ze na nejakom zakroku bol. Absolutne ziaden problem ani komplikacia po operacii.

sinnovea1
6. okt 2023

@veroniq85 a tiež mu robili nosnú aj orezávali krčné? držím palce, nech mu to zdravie i naďalej takto super vydrží🙏

sinnovea1
6. okt 2023

@anotatorka juj ďakujem za povzbudenie a sivelé správy! Tie peniaze samozrejme clovek nájde, na zdravie vždy, len niekedy je to iba o peniazoch, ovalita nikde, preto som bola zvedavá, či je ten benefit aj reálny a teda oplatí sa zainvestovať. Ja som včera do centra volala a tento rok už majú plný, dala si ma do zoznamu a že keď vyhodia termíny na nový rok, zavolajú mi 😢

sinnovea1
6. okt 2023

@anotatorka a akú metódu ste zvolili prosím? Rekonvalescencia bola po zákroku ok? tiež vďaka za pozitívne správy 😊🙏

veroniq85
6. okt 2023

@sinnovea1 mojmu vyberali iba nosnu mandlu. Ale ak maju orezavat aj krcne tak urcite by som volila drahsiu. Je omnoho setrnejsia a eliminuje pripadne krvacanie. A bola si aj u dr. sa poradit alebo si si len volala informativne? Ja som sa napr. pytala po operacii ci mam dat na vecer nurofen proventivne proti bolesti (kedze maly nevie zhodnotit svoje stav) a povedala mi dr. ze pri tej drahsej urcite nemam davat. A ako hovorim absolutne nic mu nebolo. Ako keby na ziadnom zakroku nebol. Ale urcite je to individualne,

sinnovea1
6. okt 2023

@veroniq85 my sme boli na 3 konzultáciách už😅ale teda nie priamo na Kramároch, myslíš, ze ak chcem k nim ísť na zákrok, musím ísť k nim najprv aj na konzultáciu? Totizto odporúčanie máme tu od nás od ORL

veroniq85
6. okt 2023

@sinnovea1 tak ak mate odporucanie tak asi netreba. Neviem ja som isla priamo k nim na ORL, a az po case som sa rozhodla pre operaciu. Len kvoli tomu ze oni tam blizsie info podavaju k tym obidvom metodam.

adka7891
autor
6. okt 2023

@sinnovea1 podľa mna áno
My sme mali odporučenie od inej a potom sme sa museli objednať k ním do ambulancie.

anotatorka
7. okt 2023

@sinnovea1 tú novú metódu - kobláciu. Žiadne krvácanie, papala normálne od druhéhi dňa aj chlebík, piškóty, ryžu... Kámoškina dcéra, ktorá šla klasicky napr. bola 10 dní na kašovitej strave. Teploty mala iba zvýšené do 37,5 asi 3. - 4. deň po operácii, je to úplne normálny stav, hojí sa to. Akurát mala migrény vkuse 10 dní, takže 10 dní nurofen/paralen. Po 10 dňoch už úplne fajn, žiadne príznaky. Celkovo by som tú rekonvslescenciu prirovnala k takej angíne, dieťa je malátne, oťapené, spomalené, bolí hrdlo, ale každým dňom lepšie.

sinnovea1
7. okt 2023

@anotatorka perfektné! veľmi ďakujem za info aj foto, je veru vidno mega rozdiel.. juj kiežby sa dalo ísť skôr a nemusieť čakať🙏ale tak nič s tým nenarobíme asi. Ešte sa opýtam, nemali ohľadne váhy podmienku? Totižto malá má iba 12.5 kg a napr. v PN na jednodňovke majú limit skrz anestézu až od 15kg.

anotatorka
8. okt 2023

@sinnovea1 fú, to si už nepamätám, ale skúste napísať mejl na centrum kramára, poradia vám. Držím palce, nech ste zdraví.

veroniq85
8. okt 2023

@sinnovea1 moj mal pod 15kg, tusim 13,5 a vobec to neriesili.

luckama
6. nov 2023

@anotatorka Dobry den, prosim vas a tych 700€ sa doplaca aj ked ste poistena v zdravotnej? Lebo to maju v cenníku dost zmatocne, ze cena pre samoplatcov 750€ a so ZP nejakych 250€🤷‍♀️Celkom tomu nerozumiem..

anotatorka
7. nov 2023

@luckama my máme VŠZP a platili sme tú vyššiu sumu - to je suma za tú novú metódu (kobláciu). Ak nechcete kobláciu, tak sa platí tá nižšia suma. Aspoň nám to tak vysvetlili.

luckama
7. nov 2023

@anotatorka No praveze by som chcela tiez tu koblaciu ale v cenniku maju tu cenu 750€ ako samoplatca tak je to divne, pojdem sa asi opytat do dovery lebo zas na stranke dovery pisu, ze plne preplacaju a maju ich zazmluvnenych…kazdopadne Dakujem za odpoved 🙂 nechcem aby velmi trpel tak radsej tu setrnejsiu metódu a tiez sa bojím potom toho krvacania po oparacii lebo mojmu maju aj zrezavat krcnu mandlu aj vyberat nosnu…ale zas ak by sa to dalo za lacnejsie tak to aspon skusim prezisit..

veve205
8. nov 2023

@luckama my sme boli v pondelok na odstraneni nosnej a zmensenie krčných. Na termín sme čakali od júna, maju dosť natresk, robili 5 deti za den. Isli sme tou koblaciou za 750eur ale neľutujem, zatiaľ žiadne krvácanie a dosť pekne papa. Tak verim ze budeme bez komplikácií a o týždeň kontrola.

sinnovea1
8. nov 2023

@veve205 a pýtali sa prosím aj na váhu malej/malého? riešili to? vďaka

luckama
9. nov 2023

@sinnovea1 Mna sa zatial pýtali ked som sa objednavala lebo ze operujú az od dvoch rokov a od 13kg.

luckama
9. nov 2023

@veve205 Dakujem pekne, no mne povedali zatial termin na marec co je tiez dost dlho pri nasich tazkostiach😏 ja sa este opytam v poistovni ako to je lebo ked som to pozerala na stranke zdrav.poistovni dovera tak tam mali napisane, ze plne preplacaju a maju ich aj zazmluvnenych…je to akoze hrozne vela ved v CR to robia za nejakych 200-250€ tou koblaciou…

veve205
9. nov 2023

@luckama my sme tam boli na vyšetrení a keďže syn ma 4 roky neriešili vahu, ona ma sice len 15kg co je malo na jeho vek ale ani som nevedela ze maju obmedzenie

veve205
9. nov 2023

@luckama ja sa priznám som neriešila inu kliniku keďže ich mame tak zw v pešej dostupnosti... Ale fakt rozdiel oproti Čechám🤦‍♀️mne vravel lekár ze keby slo len o nosnu by stacil ten Shaver za cva 290 eur ale keďže zmensovali aj krcne je lepsia komblacia... V juni stala 680 ked som platila zálohu ale medzitým stihli zdvihnúť co mozno uz nemuseli u tých co mali skôr termín rezervovaný... Ale pri tej sume to uz neriesi človek hlavne ked aa to dozvie 2 dni pred operaciou 😁

sinnovea1
9. nov 2023

@luckama my sme tiež na marec predbežne, malá má 3.5roka a 13.5kg 😔

luckama
11. nov 2023

@veve205 No co som tu citala tak este pred rokom stala operacia okolo 500€ tak to naozaj pekne zdvihli, jasne clovek chce to najlepsie pre svoje dieta ale akoze no strasna suma.. a pri tom si platime strasne peniaze aj do poistovni … A bolo to naozaj o dost lepsie tou koblaciou? Ja dufam teda, ze aspon ta rekonvalescencia bude kratka a nie tak bolestiva ako tou klasickou metodou lebo u nas tiez aj nosne treba aj krcne zrezavat, a inak mne povedali do telefonu, ze mozno si nas nechaju aj na noc 🤷‍♀️