icon

Centrum Kramáre - výber mandlí

adka7891
28. okt 2022

Ahojte maminky chcela som sa opýtať, či niektorá nedávno neriešila u dieťatka výber mandlí súkromne v Centrum Kramáre. Koľko to cca vyšlo a ako dlho ste čakali na termín? Ďakujem za odpovede.

luckama
19. jan 2024
sinnovea1
19. jan 2024

@luckama vďaka, preštudujem to. Ak by som riešila iba nosnú, tak by som išla na jednodňovku, laserom, napr. v PN Medicentrum. Boli sme tam so starším synom, všetko super, cena ca.150eur. U malej ale riešim nosné aj krčné žiaľ, a tam je zas pri krčných tá koblácia u tejto dr. z príspevku odporúčana. No čo im poviem, že mosné spravte klasicky?🤷🤦a áno
@alzbetkacicka spomínané lieky užíval aj syn, alergik, pomáhajú, ak je to zväčšenie spôsobené alergiou, vtedy by som isla aj na alergo a v tom prípade ok, môže sa vyriešiť problém. Ale użívať ich dlhodobo, ak to nie je alergiou, mandle asi mezmensi myslím..My sme boli na troch roznych konzultaciach uz, no dve z toho boli u dr., kde na klinike tieto zakroky aj operuju..cize mozno skusim este ist iba "obycajnej" ORL..

evar16
19. jan 2024

@sinnovea1 keby vyberáme len nosné mandle išli by sme tiež tou lacnejšou, ale nám túto drahšiu odporúčal aj ORL lekár...a keďže išli oboje naraz, tak sme si vybrali drahšiu a boli sme spokojní...

alzbetkacicka
20. jan 2024

@sinnovea1 určite odporúčam obyčajne orl kde neoperuju hlavne šťastné a nie súkromné, no syn je alergik ale mandla sa mu zväčšila počas chorôb na stupeň 2,je väčšia ale nieje to stupen 3 co už sa vždy operuje,nepovedali vám alebo nemáte v lekárskej správe stupen?musí to tam byt ,skúste pozrieť,krcne tiež zrezat len ak sú obrovské ze zavádzajú v dýchaní,alebo ak má dieťa aspoň 5 krát do roka anginu ci chodníčky zapal mandli,ináč sa neodporúča vyberať ani zrezavat.

sinnovea1
20. jan 2024

@alzbetkacicka nasa praveze nejak anginy ci zapal mandli nemava. Klasicke skolkarske sopliky, vacsinou v 90% bez atb. Riesili sme ORL kvoli chrapaniu a ze vacsinou mava otvorene usta pri dychani, aj cez den. To chrapanie teraz ustalo, ale usta pootvorene ostali. Skusim pohladat dobreho ORL tu na zapad. Slovensku a ist este na jednu konzultaciu..

sinnovea1
20. jan 2024

@alzbetkacicka a v spravach som našla toto

bababibi
20. jan 2024

@denisa128 dobrý deň dosť stará diskusia ale ak nahodou tu budete môžem sa vás popýtať par otázok

lechtivka
20. jan 2024

@sinnovea1 skus dr lorenc procare v ba 🙏 my sme boli v nr klasika . Vybrat nosne aj krcne ... Boli sme u neho nieje za kazdu cenu vybrat mandle. Mala mava presne co mate vy... Takze nam odporucil vybrať nosne a nechat krcne kedze. Telo potrebuje daky filter..🙈

alzbetkacicka
Autor odpoveď zmazal
alzbetkacicka
20. jan 2024

@sinnovea1 v lekárskej správe ma ze ma nosnú mandlu stupen 3 a krčné že ma chronicky zápal, čo je cudne keď chora nebýva len soplik.ja by som šla za ďalším orl lekarom,berie aj aerius a nasonex?ak ano nezabral jej?

luckama
20. jan 2024

@sinnovea1 Jasne chapem no je to na zvazenie, mojmu tiez aj nosne aj krcne takze ta koblacia asi co sa tyka tych krcnych ale tazko povedat ked to nie je s cim porovnať…

denisa128
21. jan 2024

@bababibi kľudne sa pýtajte🙂

anotatorka
25. jan 2024

@anotatorka pridávam update: sme 10 mesiacov po koblácii na Kramároch a dcére žiaľ jedna mandľa dorástla do pôvodnej veľkosti 🙍‍♀️

alzbetkacicka
25. jan 2024

@anotatorka to mi je ľúto,čo nasleduje v takomto prípade,reoperacia?robí jej ta jedna mandla problémy?

sinnovea1
25. jan 2024

@anotatorka myslíš teda asi krčnú áno? to ma mrzí..tiež ma zaujíma, čo teraz, znova si musíte platiť operáciu?

anotatorka
25. jan 2024

@alzbetkacicka práveže 10 mesiacov bol relatívne kľud, žiadne bolesti hrdla, ani ATB...až sme boli tento týždeň na kontrole na imuno, keď sa ma dr. pýtala, či jej zrezali len jednu mandľu. Doma pozriem do hrdla a tam veľký orech nalepený až na čapík 😒 na operáciu by som ju už asi nedala, keď si predstavím, čím všetkým prešla. Opäť ju chytá zachrípnutie, kašeľ... vedela som, že zrezané mandle môžu dorásť, ale som prekvapená, že tak skoro.

anotatorka
25. jan 2024

@sinnovea1 áno, krčné zvyknú dorastať, keď sa iba zrežú. Operáciu už asi nie, potom jej to znova asi dorastie 😔

sinnovea1
25. jan 2024

@anotatorka och, to je mi ľúto..😔naša malá nemáva angíny, ani teda nejak neužívala atb, no i tak jej chcú krčné orezať, že sú veľké a teda asi aj kvôli tomu, že keď už budú riešiť nosnú mandľu, tak chcú aj toto..jediný dôvod u nás bolo jej chrápanie a pootvorené ústa stále, prečo sme vlastne mandle začali riešiť.no ale popravde, ja som to od začiatku nechcela, keďže jej nerobia nejaké extra problémy a teraz som ešte viac neistá..

alzbetkacicka
25. jan 2024

@anotatorka ja som ani nevedela ze krčné môžu dorast znova keď sa zrezu,dobre vedieť.
Držím palce aby sa jej dalo žiť aj s tou jednou dorastenou mandlou,aby jej nerobila problémy.

resanka6
1. feb 2024

Babule, citam tu vase skusenosti, lebo aj nam bola operacia na zmensenie krcnych mandli uz odporucana. Centrum Kramare - Shaver 290e a Koblacia 750e. Tiez sa rozhodujeme, ktorú vybrať. Či to za tie peniaze fakt bude aspon 2x lepsie.

alzbetkacicka
5. feb 2024

@resanka6 môžem sa spýtať aké má vaše dieťa problémy ?A aké má stupne mandli?mne povedali už 2 pediatrická ze krčné zrezavat malému určite nemám davat,tiež nám v centrum kramare odporučili aj nosné aj krčné za tých bud 300 alebo 750.
Ak by som dávala oboje tak určite za tých 750,síce neviem kde zohnať toľko peňazí ale inak to nejde keď sa tak bojím o syna.
Tu druhu v prípade ak len nosne .
My ideme ešte k nášmu orl ktorý mu aj nasadil lieky ze co nato povie,či treba a ci nie a ci vôbec aj krčné.
Myslím, som presvedčená ze centrum kramare vyberá mandle aj preventívne kedy netreba,tak si to zvážte, určite navštívte viac orl lekárov., všetko dobre prajem

lechtivka
5. feb 2024

@alzbetkacicka nam orl aj pedi povedali ze vybrat nosne aj krcne... Nasla som druheho orl dr lorenca v ba.. citala som ze nieje za kazdu cenu vyberat mandle a je to pravda. Ideme na vyber len nosnych krcne nam netreba 🙏

alzbetkacicka
6. feb 2024

@lechtivka nieje náhodou s pro care?počula som na neho len dobre,kam idete nakoniec na výber nosnych?v pro care alebo centrum kramare?

lechtivka
6. feb 2024

@alzbetkacicka ano je v procare,a tam aj ideme... Plati sa 300€.

alzbetkacicka
14. feb 2024

@lechtivka neviete mi povedať ako by som syna objednala dr lorencovi na vyšetrenie?na call centre ma vedia objednať len za nejaký balíček 60 eur,alebo mam ísť osobne na betliarsku?ďakujem pekne

alzbetkacicka
14. feb 2024

@lechtivka tak volala som do procare call centrum ,prvá slečna povedala ze si musím zaplatiť balíček, inak ma nemôže objednat k dr lorenc, volala som teda druhý krát a slečna ze da sa k nemu objednat za poplatok 10 eur ale voľné termíny ma pan dr až v júni,skoro ma vykotilo,takže ak objednám syna na operáciu,tak jedine centrum kramare, tam sme už boli na vyšetrení takže stačí syna po telefóne objednat na operáciu, termín by dostal už v apríli.

lechtivka
14. feb 2024

@alzbetkacicka ja som sa cez mail objednala. Len som sa odvolavala na známeho a sestricka mi pak volala ... Nam uz 2 x preložili operaciu lebo on operuje len štvrtky ...

alzbetkacicka
14. feb 2024

@lechtivka už som objednala syna na 24 apríl, centrum kramare, do konca marca mame dať vedieť ci len nosne alebo aj krčné zrezat,náš orl nám v tom neporadil, centrum odporúčajú aj krčné zrezat lebo vraj majú skúsenosti ze po vybratí nosnej mandle deti naďalej chrapali kvôli tej krčnej a tie deti museli ísť na ďalšiu operáciu, tak je asi lepšie to dat naraz, syn už bol dobre na tom ale ochorel v škôlke a vrátilo sa mu chlapanie, ktoré trvá ešte aj týždeň po vyliečeni,nasonex a aj morskú soľ mi už odmieta,už ho to nebaví,od októbra ho trapime,myslím ze stačí,plus rozprava nosom,aj keď on pekne dýcha nosom len ten spánok nechápem. Držím palce nech to uz aj vy máte za sebou,všetko dobre prajem

alzbetkacicka
15. feb 2024

@luckama dobrý deň,ako sa máte,kedy po operácii už synček nepocitoval bolesť? my sme objednaný na apríl tou koblaciou,bojím sa ísť klasickou metódou,čítam nato aj dobre aj zlé.

melik23
16. feb 2024

Dobrý deň, sme tretí deň po výbere nosnej mandle v Centrum Kramáre. Vybrali sme si ísť tou koblaciou. Ráno sme tam prišli na 7:20 . Prv nás vyšetrili v ambulancií potom nás poslali hore na izbu sa prezliecť do pyžamka. Čakali sme na anestéziológa, ktorý nám poskytol všetky potrebné info. O 9 prišla dať sestrička dcérke (4ročnej) ten ,,sirup,, vďaka, ktorému sa mala uvoľniť aby s ňou vedeli ľahšie spolupracovať. Po 10 min to začalo účinkovať začala byť bezvládna, plietol sa jej jazyk... Snažila som sa ju udržať len ležať lebo keď sa chcela postaviť videla som na nej že to nezvládne. Po hodine teda o 10:00 si po ňu prišla sestrička na operačnú sálu kde mala fúkať do nejakého balónika a následne zaspať. Po pol hodine teda o pol 11 ma zavolali na pooperačnu izbu, ktorá bola hneď veľa operačnej sály. Pohľad na ňu ako tam leží ešte spiaca bol pre mňa asi ten najhorší 😢 Ležala na boku, bola napojená na prístroj, na tvári mala masku, na rúčke kanilu. Asi po pol hodine ju začal chodiť kontrolovať anestéziológ, ktorý sa ju snažil zobudiť ale ešte sa jej asi nechcelo 🫤 tak povedal že ju ešte nechá. Po hodine jej dal dole masku a už sa začala pomaly preberať . Nebolo to pekné prebúdzanie bola uplakaná, ukričana, bolela ju ruka z tej kanilu, hádzala sa o posteľ 🥺...Na stole bol čajík, ktorý bolo potrebné jej dávať po chvíli no ona trucovala a ani to nechcela. Skúsila som jej dať vodu s ktorou mi nikdy problém nemáme no ani tu nechcela, vylievala. Jedine čo tak bola hladná a zjedla asi 3 veľké piškóty z Lidla. Bola nervózna, nechcela tam byť chcela ísť domov. Asi 2 hodiny sme tam bojovali, to bolo pre mňa asi to najhoršie z celého pobytu tam. O 13 hod som sa pýtala či by sme mohli ísť teda už domov, že jej to tam nerobí dobre tak nás pustili. Išli sme sa prezliecť hore do izby a už sa ukludnila a bolo všetko fajn. Aj vodičky sa napila potom aj papala ďalej. Prišli sme domov zdriemla si ešte na hodinku a už bolo všetko super. Nesťažovala sa ani na bolesť, ani teplotu nemala zvýšenú. Papáme normálne akurát čo tak sa vyhýbame tvrdým a kyslým jedlám. O týždeň máme ísť na kontrolu tak uvidíme časom či nám to pomohlo snáď áno 🙏