Centrum Kramáre - výber mandlí
Ahojte maminky chcela som sa opýtať, či niektorá nedávno neriešila u dieťatka výber mandlí súkromne v Centrum Kramáre. Koľko to cca vyšlo a ako dlho ste čakali na termín? Ďakujem za odpovede.
@scorpionflower1 ďakujeme,už sa neviem dočkať keď budeme po operácii,strašne je čakať tak dlho,no viem napr ze taky stav ako ma syn veľa matiek nerieši,ale ja sa nato neviem pozerať,keď je zdravý tak sa to dá ale keď ochorie tak to je strašné niečo plus ta jeho rec,od októbra sa mu dosť zhorsila,menej mu rozumiem ako predtým a podla mňa zato môže ta mandľa.
Dám potom sem vedieť ako sme dopadli,či sme sa dostali na operaciu,práve sa mu spúšťa choroba .začína mu soplik,ale držal sa 3 týždne tak som rada,ale keď vyzdravie tak už nesmie asi ochorieť lebo nebude môcť ísť na operaciu.ze musí byť 2 týždne zdravý pred operáciou tak som to pochopila.
Ahojte mamičky,tak už je synček po operácii,zvládli sme to a som rada ze už máme po,boli sme v centrum Kramáre a som rada ze sme sa rozhodli ísť tam,proste ci doktor ,anesteziolog,sestričky,upratovačka,všetci tak strašne milý ze som až nechápala,to sa nedá porovnávať zo štátnymi a podobne kde sú poväčšine arogantní a povysenecky ci dôležitý.Takze syn šiel shaverom a po prebrari z narkozi spal ešte 2 a pol hod,potom sa najedol a šli sme domov.O týždeň kontrola,potom napíšem aké bolo hojenie atď,bolesti nemá žiadne a papa v pohode.pekny dnik všetkým.
@alzbetkacicka som rada, ze ste to takto zvladli, my ideme zajtra na ORL tak, ak doktorka da odporucanie, aj my sa budeme objednavat do tohto isteho centra, v statnej nemocnici sa caka vyse pol roka. Ako dlho ste cakali na termin?
@alzbetkacicka zajtra sa na to ORL znova nedostaneme, lebo mala ma teplotu :( Moc nesopli, ale boli ju hrdlo, takze neviem, co z toho bude, novy volny termin tam maju o mesiac. Mna uz z tohto naozaj trafi. Dr. povedala, ze musi byt zdrava, ked pride a to sa nam uz od marca nevie podarit kvoli tym jej chorobam a cakacim dobam, ktore su tu minimalne mesiac. Ako to bolo s tym objednavanim do Centra Kramare? Ty si mala ORL lekara rovno u nich? Alebo si ho mala inde a on ti napisal odporucanie? A postup bol potom aky? Iba si tam zavolala a povedala, ze ta posiela na operaciu XY lekar a oni ta objednali ? Ako dlho ste cakali na op?
@scorpionflower1 no my sme chodili inam kde nám aj odporučili operáciu,do centrum kramare sme sa objednali najskôr na vyšetrenie cakali sme 1,5 mesiaca a potom nás vyšetrili a objednali na operáciu,termín bol za 2m ,viem ze do štátnej objednávajú uz na január 2025 až tak tam sme ani nešli,napíšte im do centrum mail a budú vám volať a objednajú vás,platí sa 15 eur a potrebujete výmenný lístok.
Ja som ho týždeň pred vyšetrením nechala doma aby neochorel lebo v škôlke je to strašné,tam vždy ochorie.drzim palce
@alzbetkacicka ja mám ORL lekárku a tá je dobrá, nechcem inú, ona to ale neoperuje, ja by som chcela len, aby to niekto zoperoval v prípade potreby. Takze ty si cakala na vysetrenie 1.5 mesiaca + dalsie dva na zakrok? Spolu 3.5 mesciaca ? alebo 1,5 mesiaca na vysetrenie a potom na vysetreni si si dohodla termin operacie, ktory ti dali za dva tyzdne a cele to trvalo 2 mesiace? Vsak ked jeden doktor so specializaciou ORL operaciu odporuca, tak naco mas ist este inemu na vysetrenie? Mne sa to zda zvlastne...
Ahojte, syna caka zmensenie nosnej mandle. Chcela by som sa opytat tych, co to maju za sebou. Co mohli deti jest, resp. co mu nachystat po operacii? Urcite bude po ceste domov v aute nieco pytat, jeho oblubene je tvrde. Vobec neviem, co mu nachystat. Co mal operaciu pred nedavnom, tak v nemocnici si dal hruskovu a slivkovu vyzivu. A v aute uz pytal svoju klasiku.
@scorpionflower1 oni mi tak povedali ze ho musia aj oni vyšetriť keď ho chcem dat u ich operovať,ale skúste sa nato opýtať ci sa nedá rovno na operáciu prísť,bez vyšetrenia a ze donesiete lekársku správu od svojho orl s odporucanim na adenotomiu.Cakali sme dokopy 3 a pol mesiaca.
Ahojte mamičky,zabudla som sem napísať ohľadom hojenia od OP.
Takže malému to robili shaverom a hojenie bolo také ze nemal ani bolesti ani teploty akurát mal hlieny ktoré mal akoby uvaznute v krku,prvý tyzdne po OP chrapal a mal aj apnoe,Horšie je ze na 3 deň po operacii dostal anginu a ja tiež,neviem kde sme to chytili,boli sme od OP len doma,iba muž chodil do prace a na nakúpi.
Takže sme sa doliecili ATB obaja a potom, bol to asi 12 deň od OP malý zacal spat potichučky ako miška ,dýchal nostekom a len sme ho chodili sledovať ci dýcha vôbec lebo sme ho vôbec nepočuli.
Uvidime ako to bude časom a hlavne počas chorob.
Mne sa zatiaľ zda ze keď bude chorý tak bude mať apnoe nadalej,kvôli krcnym mandliam stupen 2.
Dám časom potom vedieť keď bude chorý ze ako to bude prebiehať. Majte krásny deň a inak ešte ma napadlo ,syn nemal ani ten zapach z ust po shaveri co býva
@alzbetkacicka Ahoj, prosim ta, ako sa prejavuje apnoe u vas? tiez idu synovi zmensit nosnu mandlu. Ale apnoe mal skor ako zacal mat problemy s nosnou mandlou. On ked prechadza z jedneho spankoveho cyklu do druheho, tak zastavi dychane na cca 7 sekund a potom pokracuje v dychani. Ked ma obdobie, ze mu nosna madla robi zle, tak sa k tomu prida aj skripanie zubov a chrapanie hlavne na chrbte. Ma aj velke krcne mandle. Ma ich hranicnej velkosti. Az ma mrzi, ze som sa neopytala, ci mu nechcu zmensit aj tie rovno jednym vrzom, ale tak asi by to doktoroka navrhla sama, keby to bolo nutne.
@vreckovka2 môj maly zacal mat apnoe az ked mu narástla nosna mandla asi 3 choroba po nástupe do škôlky,potom sa už nezmenila naspäť plus bol nelieceny alergik tak aj to hralo rolu.
My sme mali názor až od 5 ORL lekárov a iba jeden z nich navrhol zmenšil spolu s nosnými aj krčné mandle. Preto sme sa rozhodli ze krčné teda ponecháme a dáme preč len nosnú mandlu,či to bolo správne rozhodnutie zistíme asi s odstupom času.
Malý mal ale apnoe dosť časté keď bol chorý tak sa dokázal dusiť počas spánku aj polku noci,to ani nebol spanok co on robil,to bolo strašné.
Ak vás malý nemá časté apnoe ci chrapanie a dusenie v noci zo zatekajucich hlienov a podobne tak asi krčné nerieste.
Zajtra ide po 6 tyzdnoch do škôlky,tak som zvedavá co donesie domov,momentálne je tam sarlach a kiahne.
Drzte sa a držím palce
@vreckovka2 a apnoe sa prejavovalo tak ze nosom sa mu dýchalo ťažšie a tak celu noc dýchal ústam(aj ked bol zdravy)i a keď sa prevalil na chrbát tak prestal dychat lebo sa mu asi uzavrel v tej polohe krk krcnymi mandľami a tak sa nenadychol asi 7sek a potom sa prevalil a zacal dýchať.
Veľa ľudí na chrbte chrápe,vraj aj ja občas aj manžel ale apnoe sme teda zatiaľ nespozorovali u seba.
Možno časom budeme musieť riešiť aj krčné mandle neviem.
Ale napr neterka ma 3 stupen krcnych a nechrape ani apnoe nemá tak nechápem prečo môjmu s 2 stupňom robia také problémy .idem mu este kúpiť vankus s pamatovou penou tak snáď pomôže.
@alzbetkacicka dakujem krasne za odpoved. No zajtra ho caka operacia, takze uz to necham tak. Hovorili mi, ze doktorka vsetko zase pozrie, ked bude v anesteze. Tak nas moze byt v akejkolvek polohe a zasravi sa mu dych na tych par sekund, takze to mozno ani nebude mandlami. Hovorila dr., ze uvidime po zmenseni nosnej a pripadne pojdeme do spankoveho centra. Ale syn sa este v noci budi, tak neviem, ci to pojde. Nasmu sa tiez na chrbte zle dycha,a je zahuhnany. Jemu sa striedaju obdobia kedy chrape a kedy ho vobec nepocut dychat. Uvidime. Ja ako mala som mala tiez problem s mandlami, az som sa dusila. Pi vybrati mi stale opakovali, ze nesmiem dychat ustami. Doteraz mam problem pri nadche, ze neviem dychat ustami.
@vreckovka2 takj držím palce aby ste to zvládli,dajte potom vediet ,mne tiež vyberali keď som bola mala ale ja som nemala apnoe len som chrapala ako taky starý chlap.
Drzte sa
@alzbetkacicka dakujeme. Uz je po. Po 4 hodinach od operacie nas pustili domov. Chrape teraz este viac ako predtym chudatko. Ledva dycha pri spani. Budu to narocne dni, hlavne to caste cistenie nosa. Neznasa to. Nech uz to ma zahojene. Bojim sa krvacania. Ale mal tu mandlu veliku a este aj celu zahnisanu. Aj atb dostal rovno.
@vreckovka2 tak super ze to mate za sebou,držím palce aby mal rýchle a bezbolestné hojenie.
Prvé 2 tyzdne po operacii môže chrapat a potom by už nemal.Dajte potom vedieť,držte sa.
@alzbetkacicka dakujem. No spustili sa mu vceta hlieny, ale take sople ma, ze taketo este nemal. Su bakterialne a je ich velmi vela. Kazdych 20 minut som vcera odsala riadnu gucu. Nevie spinkat skrz tie sople. Aj nasivin som mu dala, nech sa vyspi, ale nezabral. Aj teplotu ma, ale tak berie aj atb. Mal to obalene hnisom, tak asi to ide prec.
@vreckovka2 wau tak super ze mu to ide preč,len vydrzte a bude dobre.
Môj nemal veľkú mandlu ani hnis na nej tak preto mal asi aj rýchle hojenie
Dlhšie sa hoja asi väčšie mandle keď sa vyberajú.
Ja teraz riešim krčné mandle,maly mal anginu co ešte nikdy nemal a mandle mu narastli a keď vyzdravel tak sa stiahli späť a o tyzden zase dostal tu istu anginu taku virusovu a zase mu narastli mandle a cakam ze sa stiahnu a zatial nic,ostali zvacsene ateraz mu zavádzajú pri dýchaní v spánku,snáď sa stiahnu späť lebo bude musieť ísť na ďalšiu OP chudáčik
Stále niečo
Ešte som zvedavá co ho čaká všetko.
Drzte sa a potom sa ozvite ze ako to malý zvláda.
Pekný deň
@alzbetkacicka snad nebude musiet ist na dalsiu operaciu. Och. Nas ma tiez velke aj krcne , ale su kludne. No ma teraz stale zvysrnu teplotu, tak ak ju bude mat este zajtra, budem volat doktorke. Lebo uz mi to pride dlho. Hlienov ma vela stale, ale uz je to lepsie.
@vreckovka2 nám dr povedal ze 5 dni môže teplotovat po OP,že je to ok.
Ak berie ATB tak by to malo prejsť pomaličky.
Držím palce.pekny deň
@sisiaaak ahoj. Boli ste prosím v tých boroch? Vyberali tam malej mandle? Ďakujem.
@vreckovka2 dobrý deň Ako ste po dlhsej dobe na tom?
Môjmu v apríli vyberali nosne a krčné sme nechali stupen 2.
Po prekonaní 2 angin od OP ma uz krcne mandle stupen 3.
Keď je zdravý spinka potichu,keď ochorie dusí sa,chrape,ma apnoe občas.
V novembri ideme k orl a možno ho objednáme na ďalšiu OP na zrezanie tých krcnych,lebo takto fungovat nevieme a on sa nevyspi aj keď spi v noci 11 hodín.
Stále je unavený.
Tak teraz ľutujem že sme nedali naraz oboje mandle zrezat ,takto chudák podstúpi 2 operácie v priebehu roka.
Strasne niečo.
Majte krásny deň 🙂
@alzbetkacicka ahoj, ideme do spankoveho centra na konzultaciu. Uvidime, co povedia. Apnoe a skripanie pretrvava. Podla ORL uz vsetko ok. Snad nebudete musiet davat operovat aj krcne. Je to na paliicu, viem.
@vreckovka2
Tak držím palce nech zistia prečo ma to apnoe,chudáčik.
Jemu operovali len nosne?
Krcne ma maličké?
Dajte vedieť ako ste dopadli. 🙂
ahojte, my sme cerstvo po koblacii v centrum Kramare, uz sa plati 850€ od januara :( volala som aj do Borov, tam robia iba nosne, krcne od 15 rokov - tak mi aspon telefonicky povedali.
@martinkamm dobry den, prosim boli ste na vyber mandli v CR? Dakujem
@alzbetkacicka dobry den. Prosim aka bola cena zakroku? Dakujem pekne
@koukla v apríli minulého roka bola cena koblacie 750 a shaverom 300,teraz po novom roku je to asi drahšie radšej tam napíšte mail alebo zavolajte.

@alzbetkacicka no, ma len sople, ale casto 😪 na kontrolu musi ist ked je uplne zdrava aspon 2 tyzdne, navyse, tam je 2 tyzdne cakacia doba, takze si to vies predstavit ako sa tam nemozeme uz od februara dostat, lebo ma sople alebo nie je volny termin. A to je nasa ORL sukromna za 40 eur a jedna z tych dostupnejsich.
Ja keby som si bola ista, ze jej to pomoze, tak idem na operaciu, ale iba kvoli zvysenej chorobnosti nie, lebo to nemusi pomoct. Ale nakoniec mozno kvoli tym usiam mozno budeme musiet. Ale ked tak, tak az niekedy na jesen, ked to nie je akutne. Ja ale stale dufam, ze sa jej ta chorobnost zlepsi. Drzim vam velmi palce. Nech to mate coskoro vsetko z krku.