Cestovanie MHD z Podunajských Biskupíc
Dobrý deň, v živote sa mi zmenila situácia a naskytla sa mi možnosť vymeniť jednoizbak za trojizbový byt. V skratke, som slobodná mamina s 13 r dcérkou. Po rozvode som si kúpila jednoizbak aby sme mali kde bývat. Teraz sa mi však finančná situácia zmenila a mám možnosť kúpiť trojizbový byt v Podunajských biskupiciach pri Tesco hron (áno super cena, lokalita vraj nič moc ale ide nám o priestor) prosím vás ako to je s cestovaním MHD? Auto nemám a podľa rozpisov MHD tam je super dostupnosť takmer všade. No reálne by ma zaujímalo, či tie ranné spoje meškajú? Napríklad dcérka má základnú školu v Rači a kolektív jej meniť už nechcem a aj ona sa priklana k cestovaniu. Podľa MHD rozpisu by jej autobus išiel ráno z Dudvazskej a za 30 minút by ju vysadil v Krasňanoch. Čo je super a bez prestupov. Je to reálne ráno? Alebo sú tam kolóny? Ja pracujem v starom meste takže tiež má zaujíma že aké sú meškania. Ďakujem za reálne skúsenosti ľudí, ktorí tam bývate. 🥰 A prosím lokalitu mi nehejtujte, že idem sama s dieťaťom do podunajských. Nejdem do pentagonu predsa. 😉
Autorka za mna ak máš možnosť trojizbak a výhodne , neváhaj . Pisu ti tu baby že by tam v živote nešli , ale ako sú indivídua a fetaci v Biskupiciach a Vrakuni , tak isto sú aj v raci či novom či starom meste . Máš uz veľkú babu , keď jej cestovanie nevadí tak v pohode . Zápchy sú vsade ja z Petržalky cez pristavny most idem niekedy polhodinu len na ten pristavny na zastavku . A žijem . Ja ti držím palce chod určite do toho , ak by sa mne naskytla možnosť neváham . Všetko dobre tebe aj dcére ❤️
Ahoj, nam sa tu byva dobre. Byvali sme tu 5 rokov v podnajme a potom sme si kupili byt, uz to bude 5 rokov. Za cely ten cas mi tu nikto neponukol ziadne drogy, nikto ma neokradol a ani nijako neohrozoval. Bezdomovci tu samozrejme su, zgrupuju sa hlavne v parku pred zdravotnym strediskom. Ten park sa ma prerabat, tak sa asi presunu inde. Pred tescom postavaju pocerni, ale nejako neobtazuju. Rovnako to bolo aj v Petrzalke pred Tescom a aj v Starom meste na Kamennom namesti. Okolo Pentagonu nechodim, nemam dovod, nemyslim si, ze budes mat nejaky ty. Fetaka na zemi som tu asi nevidela, maximalne z auta priamo pred pentagonom.
Je tu kopa ihrisk, doktorku pre malu mam 5 minut, svojich doktorov na pesej, takze 15 minut. Posilku na kazdom rohu, je tu Billa, Lidl, Tesco, Kaufland, trznica so zeleninou, kazdej dva tyzdne farmarske trhy. Videla som, ze niekto pisala, ze ziadna priroda, tak je tu dost velky lesopark.
Samozrejme su tu veci, co sa mi obcas vadia, ale ziadna katastrofa.
A za ten cas, comtu byvam, sa doprava velmi zlepsila. Kedysi som chodila do prace hodinu, teraz je to pol hodinu. Ale pred nastahovanim som tiez bola skepticka, vacsinou, ked ti niekto napise, ze by tu byvat nikdy nesiel, tak tu ani nikdy nebyval.
Ja osobne cestujem z dediny,ale kazde rano nastupujem pri bille v biskupiciach a za presne 31 minut som s prestupom pri prezidentskom palaci. Kazdy den uz pol roka. Cize tie zapchy okolo siedmej ja osobne nepocitujem vobec. Poobede mozno niekedy 5 minut,ale ziadna velka zapcha. 75 chodi do Race,ale myslim,ze chodi len raz za hodinu...teda minimalme poobede. Mame tam zubarku,cize zazila som to asi dvakrat. Bola som ale naozaj za 35 minut od lidlu v Raci pri Tescu Hron. Ja osobne v presune nevidim extra problem. Co sa tyka byvania...som mala kedysi predsudky,ale byvaju mi tam kamarati a vsetko uplne v pohode. Dokonca my chodievame bezne na nakup do Tesca smerom z prace. Dcera nam chodi na Vlcie Hdlo do skolky a syn vo Vrakuni na Zeleznicnu. Nic naozaj na nejaku tazku krytiku. A prostitutky na Slovnafte.... tie vidiet obcas z autobusu. Nic na co sa neda zvyknut... na nikoho neskacu..neobtazuju. a naozaj teraz za poslednu dobu...som ja nevidela ziadnu..cize ozaj... ziadne bu bu bu. Ja osobne by som do toho sla.
Tiež cestujem ráno, na gagarinke býva kus zápcha ale potom sú bus pruhy takže MHD je ok, možno sa nastaviť na skoršie vstavanie a ísť kvôli nepredvídaných situáciám o 15 min skôr.
Bývali sme tam 17 rokov, do roku 2021. Cez cestu oproti Hronu. Napriek tomu že je to blízko Pentagonu tak som nikdy nemala negatívnu skúsenosť. Je pravda že sa ,,smotánka” zvykla zbierať prave pred Hronom a k nej patriacej zastávke MHD. Čo sa dopravy týka tak MHD neviem, chodila som autom do práce. Inak občianska vybavenosť super.
Bývam tu už 35 rokov, teda nie v PB, ale Vrakuni, za mňa najkrajšia a najlepšia časť v BA, inde by ma nedostal nikto..Je pravda, že ten Hron je taký všelijaký, my bývame kus ďalej vo Vrakuni, ale ak máte možnosť dobre kúpiť, neváhala by som. Je tu všetko, navyše aj krásna príroda, lesopark, hrádza, polia, proste všetko..Ja keď počujem tie komentáre typu Pentagon a Slovnaft, musím sa potichu zasmiať, až mi je trochu trápne za druhých 🥴
Je pravda, že MHD už roky nepoužívam a nechodím v case, kedy väčšina, ale doprava sa tu radikálne zlepšila, navyše sa dá využiť aj vlaková stanica ..Ak chceš viac info, napis do SS kľudne
Tiez som par rokov po skole byvala kusok od Hronu, vtedy mi to vyhovovalo, za tie roky som nemala jeden zly zazitok. Avsak pravdou je, ze sa tam pohybuje vacsie mnoustvo asocialov. Zapchy su, asi ako vsade. Ak do mesta nepotrebujes chodit kazdy den, byva sa tam dobre
Ako to dopadlo ?

Byvam v podunajskych a predtym vrakuna, kusok od tesca.ak chces viac info, kludne mi napis alebo si najdi aj ine diskusie ako sa byva v PB/vrakuni.ja byvam v tejto lokalite uz na 4tej adrese a nemenila by som za inu mestsku stvrt...jedine ked citam,kde rozmyslate nad skolou, to si premysli.do centra je dostupnost super,na vsetky smery ti idu mhd.ale to mas zas na dalsiu stranu BA..cesta 40min az hodinu na viac prestupov..alebo nech premysli nad skolou blizsie 🙂