icon

Chceli by ste žiť v Bratislave?

19. aug 2022

Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.

vroni
21. aug 2022

@zuzinabila, Rakusania nakupujú v Parndorfe? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 To určite. Nakupujú tam akurát tie vrstvy, ktoré si zakladaju na dobrej viditeľnosti značky a na tom, aby ukázali susedom, že oni na to majú. Spoločenské socky.

vroni
21. aug 2022

@zuzinabila, porovnávam dve najväčšie slovenské mestá. A je smutné, keď si si za dvadsať rokov nestihla "všimnúť" les. To som sa doteraz považovala za najväčšieho ignoranta prírody. Vidím, že si na tom lepšie.

ysseba
21. aug 2022

@elementissa vyhlad z okna je Dubravka, ihrisko Zihadielko, ze? 🤪

zuzinabila
21. aug 2022

@vroni tak toto je argument hodny modreho konika🤣Žilina,ktora je mensia ako BA aj ako KE ma v správe 36 tis hektarov lesa. Na co tu človek natrafi v diskusiach,to by si zasluzilo ocenenia za hlody a hoaxy roka🤣🤣

zuzinabila
21. aug 2022

@vroni cize Zilina tak ako dve najväčšie mesta dokopy.prepac,ale ked si sa povazovala doteraz za najvacsieho ignoranta prírody tak asi si v tom mala jasno🤣🤣

vroni
21. aug 2022

@zuzinabila, dobre, Žilinčanky môžu tvrdiť o ba, že je betónová džungľa, Košičanky nie. Ok, beriem na vedomie. Som skôr čakala, že vytasis Banskú Bystricu, ta mi pripadá zalesnenejsia. Co môže byt aj tým, že do Bystrice chodievam a v Žiline som bola tuším raz v živote, tak je to čisto môj dojem.

moncici7
21. aug 2022

@napetra 🥂😘

moncici7
21. aug 2022

@vroni prepac ale tam su vypredaje oni nakupuju vo Viedni

zafir01
21. aug 2022

@napetra to je samozrejme.... Otázka znela, či by som chcela žiť v BA... Moja odpoved bola vecná : nie. Tak som odpovedala sama ta seba. Nič z toho, čo si napísala nevyvraciam. 🙂

moncici7
21. aug 2022

Nakoniec nie je problem chuda mesto a jeho priserna doprava ale mentalita malomestiackych obyvatelov😎

vroni
21. aug 2022

@moncici7, teraz som sa stratila, kto oni nakupujú vo Viedni?

moncici7
21. aug 2022

@vroni Rakusania, v Parndorfe nakupuju bratislavcania/ vypredaje/

moncici7
21. aug 2022

@vroni Jungle night je nimi povestna mastia sa tam hlava nehlava, predavacky by ti vedeli rozpravat

vroni
21. aug 2022

@moncici7, jaaaj Netuším, prečo tam vôbec niekto nakupuje. 🤷‍♀️ A už vôbec nerozumiem tomu, prečo sa toľko hrabu do parndorfu a voderady, ktoré sú rovnako vzdialené, skrachovali.... Ale to bude asi ten punc vzácneho zahraničia. Moja mama dodnes prisaha, že rakúske prášky sú lepšie a ja asi začnem kupovať vineu na palety, lebo si za ňou domorodci idú krky polamat...

vroni
21. aug 2022

@moncici7, jungle night je co? Nič mi to nehovorí...

sisaka
21. aug 2022

Ako tu niekto písal, keď ide o vzťah k mestu, nemusí byť za tým logika, jednoducho ti mesto prirastie k srdcu a nemusí tam byt neviem koľko hektárov lesa, dobrá hromadná doprava, či 500 ročná história, takže celkom chápem aj lásku k Bratislave, i keď pre mňa 0 bodov v “Tu chcem bývať” rebríčku.
Napríklad mojou srdcovkou je Londýn, mám rada jeho atmosféru, jeho históriu, ktorá na teba dýcha zo všadiaľ, kultúrne vyžitie, gastronomické vyžitie…vyhovuje mi tam aj hromadná doprava, vlakové spojenie, letecké spojenie a aj parky na každom rohu a keby sa tu naň aj zosypala kritika, tak stále bude mojou srdcovkou 😍. Keby som si mala vybrať ľubovoľné veľkomesto na žitie a financie by ma netrápili, tak neváham. Bývať by som tam ale s rodinou nebývala, jedine single a niekde v širšom centre.

napetra
21. aug 2022

@moncici7 Píšeš, že chudinka Bratislava má malomestiackych obyvateľov a to je hlavný problém tohto mesta.
Ty v sebe živis nenávisť, závisť, alebo fakt neviem čo ešte, keď ešte aj svojich rodákov v BA, ktorých je tu požehnane nazyvas malomestiakmi.
U teba presne platí "Podľa seba súdim teba".

moncici7
21. aug 2022

@vroni posledny august vypredaje

zuzinabila
21. aug 2022

@vroni tak ty dnes jeden skvost za druhym davas.firmy vyrabajuce drogériu,napr.pracie prášky pred casom oficialne zverejnili,ze rakuske prasky maju vyssiu koncentraciu ako napr.na SK.da sa to normalne vyhladat na nete.vidim,ze tvoja mama je zbehlejsia🙂

moncici7
21. aug 2022

@napetra zavist to urcite nie len nemam rada ked niekto nuti niekoho alebo mieco mat nasilu rad

vroni
21. aug 2022

@zuzinabila, no a? Tvrdi to, neskúšala som, čo je to pravda.

zuzinabila
21. aug 2022

@vroni 🙈dam ti link z Plusky,nebudem ta zatazovat odbornejsimi clankami🤣https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/vyrobcov...

napetra
21. aug 2022

@moncici7 Prečo si myslíš, že ťa niekto núti mať rada Bratislavu ? Vôbec nie, každému prirástlo k srdcu svoje miesto pre život. Len ty nechceš pripustiť, že niekomu prirástla k srdcu práve Bratislava. Mne nevadí, že máš rada Košice a tiež nenadavam na Košice.

vroni
21. aug 2022

@zuzinabila, mne je úplne a srdečne fuk, ktoré prášky sú lepšie, kupujem ich v Bipe pri dome a operu, viac mi žily netrha

moncici7
21. aug 2022

@moncici7 mne to pride ze odmalicka vam niekto tlaci ze vsetci tam chcu ist a vacsina nechce alebo musi ale nechce a ked niekomu sa BA uz je persona non grata

moncici7
21. aug 2022

@vroni nepaci

vroni
21. aug 2022

@moncici7, toto chápem a beriem.

stanzi
21. aug 2022

Zijem v BA, v Starom meste a milujem to tu 🥰 Neviem si predstavit zit v ramci Slovenska nikde inde, teda mozno este v Ziline, ale to je asi tak vsetko.

miskaska
21. aug 2022

@moncici7 5,5 miliónove Slovensko s rozlohou 49 035 km² a ty sa hadas, kde su lepsi ludia. Nuz vsade su rovnaki, tak spravne premiesani.

sylvie
21. aug 2022

Boze zeny, nechapem kde sa vo vas (niektorych) berie tolko nenavisti. Som rodena Bratislavcanka, zijem tu cely ziovot okrem 2 rokov, kedy som zila v malom meste blizko Bratislavy, ale mi to vtedy nevyhovovalo tak som sa vratila. Ale nikdy by mi nenapadlo na nejake ine slovenske mesto povedat, ze je neprijemne, skarede a pod. Prave naopak, vedela by som vymenovat x miest na Slovensku, ktore su pre mna velmi prijemne.
Niekto tu pisal, ze Bratislavcania pohrdaju Vychodom, avsak ja v mojom okoli nepoznam ziadneho rodeneho Bratislavcana, ktory by to vobec riesil. Paradoxne poznam ludi z Vychodu, ktori pohrdaju Vychodom, ziju v Bratislave x-rokov a do svojho rodneho kraja chodia maximalne raz za rok.. to tiez nechapem..