icon

Chceli by ste žiť v Bratislave?

19. aug 2022

Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.

Strana
z17
moncici7
22. aug 2022

@napetra ❤️

misinka0611
22. aug 2022

Už nekŕmte toho trolla 😀😀😀

maciatkolulu
22. aug 2022

@napetra určite si to neuvedomuje.... Máš pravdu, je to fajn, ale je to desivé,co všetko beha po svete.

moncici7
22. aug 2022

@misinka0611 ❤️😍

moncici7
22. aug 2022

@maciatkolulu 😍❤️

m.i.r.i
22. aug 2022

Esteze su ludia rozni a kazdemu ine vyhovuje, inak by sme sa napriklad vsetci tlacili v Bratislave alebo naopak len na dedinach. Kolko ludi tolko chuti a prva vec na com sa nezhodneme je uz len to, ci byvat v meste ci na dedine, ani to nemusi byt Bratislava. Potom sa mozeme bavit o Bratislave ako o velkom meste ci naopak vacsej dedine, podla toho s cim porovnavame. Kazdy ma nejaku predstavu, nejaku srdcovku, niekedy co sme prezili na istom mieste, mozno co nas tam lakalo a takisto ake mame zivotne priority. Mestsky typ nepojde na dedinu, ten co chce klud nepovie ze Bratislava je fajn, lebo je tam hluk. Tak to si aj autorka musi uvedomit co preferuje.

Moj pohlad. Pochadzam z PO, cisty mestsky typ, bytovka, ani babka na dedine. Cize len do mesta som chcela, este do vacsieho. Teda som zila v mnohych v Europe, za mlada to lakalo do velkomiest prave kvoli ruchu, ze sa niekde nieco deje, ze su moznosti, ze sa da vsade rychlo dostat. Nemala som auto, vsade bud bicykel, alebo elektricky, metro. Kopec obchodov, ludi, studijnych moznosti. V Bratislave sme zili tiez asi 7 rokov. Pre mna ziadne velkomesto, kedze v porovnani s inymi metropolami ani poriadne centrum, ani poriadna doprava, nic moc. Ked sme tam pracovali, tak sme zili v Ruzinove s dobrou dostupnostou do prace. Cele dni som bola v robote, vyhovovalo mi ze sme s kolegami zasli po praci niekam na drink, ze sme si obcas na koncert a ked som nieco chcela kupit tak to bolo vsetko blizko. Ale mesto ako take som si nikdy nezamilovala lebo som to porovnavala s Prahou, Londynom, Mnichovom, Viednou atd a tak mi Bratislava vzdy pripadala ako velka dedina. Syn sa narodil v Ruzinove a do pol roka sme utekali z Bratislavy prec. S dietatom sa mi zmenili vsetky priority. Hluk, smrad, kocikovala som po Strkovci aby som mala nejaku prirodu- a vsade sanitky kedze nemocnica, stale elektricky, vecer smrad od Slovnaftu. Okamzite sme sli zit na Stredne Slovensko na dedinu a nic nepsie sme nemohli urobit. Z mojho pohladu. Zamestnavatela mame obaja v BA, tak 2x do roka chodime do BA pracovne alebo za niektorymi lekarmi, ale zit by ma tam nik nedostal. Ked som tam par dni pracovne, som ohucana, vadi mi mnozstvo ludi vsade, kazdy sa niekam tlaci, zenie. Na vidieku mi nechyba nic. Je tu klud a v dnesnej dobe pre mna tu mam uplne vsetko. Kedysi by som pochopila, ked vsetko sa dialo vo velkych mestach a inde skapal pes, ale teraz....Tlacit sa v shopping centre nemusim, ved funguje internet. Ked uz velmi chem kazde mensie okresne mesto uz ma shopping centra, my byvame v 30 minutovej vzdialenosti od krajskeho. Do 15 minut som aj v kine, v divadle, na Vianocnych trhoch, vsade. A to clovek nepotrebuje kazdy tyzden. Syn sa venuje sportu vykonnostne, ma 12, takze to nebudem nazyvat este vrcholovym sportom, ale ma take iste moznosti ako v BA. Vozime na kruzky, ale teda kamosky co ostali v BA vozia tiez a stoja v zapchach dlhsie ako ja co mam za 15 minut dieta na kruzku v meste. Byvali sme aj 4 roky napriklad v PO syn tam chodil do skolky. Ked som chcela lepsiu skolku, vozila som ho 20 minut cez cele mesto a potom tiez na plavanie, ci ku kamaratom bezne takisto cez mesto pri tych semaforoch. Cize u mna absolutne ziadne rozdiel, mozno este lepsie. Skoly su dobre aj v mensich mestach, lekari su vsade, vsetko rychlejsie vybavim, pretoze nie su ziadne dlhe cakacky, nepotrebujem ani listocky vasinou ci idem vybavit pas, na postu ci na urad. Nikde nemam problem s parkovanim, nikdy nestojim v zapchach. A hluk - to je tiez uhol pohladu. Na dedine mozno mate cirkularku ci psa, ale my uz nemozeme zniest zit v meste v byte, kde som pocula kazde buchnutie vytahu, nad nami susedu s opatkami uz o 7 rano , deti dupotajuce , klavir co hralo susedove dieta, ked som nemohla vyvetrat, lebo suded fajcil na balkone a my pri 30 st vo vnutri v novostavbe sme sa radsej topili ako sa mame dusit. Mna by do BA uz nedostal nikto, s dietatom uz vobec. Ale je to o zvyku a pohlade. Ked som bola raz 2 mesiace v Indii v obrovskom meste, po prichode som mala sok z hluku a trubenia a chaosu, po 2 mesiacoch ked som sa vratila do BA som mala pocit ze je tam nejako malo ludi, vsetko vyludnene a tiche, taky klud ...Teraz utekam ked tam pridem z toho priserneho hluku. Ludia si zvyknu na vsetko mozne a nech ziju tam kde ich taha srdce. Za mna ale BA nie, jedinu vyhodu vidim polohu, je odtial najblizsie vsade do zahranicia, aj do hor aj k moru a vdaka letisku a blizkosti Viedne aj vsade inam. My musime najprv 2 hodiny cestovat aby sme mohli niekam letiet.

kitchi1
22. aug 2022

@m.i.r.i Kraassne napísané.. povedala si asi všetko a išlo to aj bez urazania😉

maciatkolulu
24. aug 2022

Nudná Bratislava, bez duše, pracovný deň, večer...

kimchi
25. aug 2022

@babovka2321 ahoj, z letiska KE vieš kúpiť do Viedne letenku za 11€, je to lacnejšie a rýchlejšie ako cesta vlakom z KE do BA ..z Viedne môžeš ísť autobusom do BA 🙂

mija_ja
26. aug 2022

Je to individualne niekto ma rad ruch mesta niekto klud na dedine. Ja som do Ba dochadzala 15 rokov za pracou a žiť by som tam urcite nechcela. Pre mna vela hluku, uponahlaneho tempa, nervoznosti.

kitchi1
26. aug 2022

@kimchi cez koho kupuješ letenky pls?

moncici7
10. jan 2024

@raffaella 😂😂😂nastastie len malokedy z povinnosti za rodinou

Strana
z17