Chceli by ste žiť v Bratislave?
Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.
Žila som v Košiciach v byte a nevrátila by som sa....ja som dedinský typ...do 18 som vyrastala a žila na dedine... jedine keby som mala v BA pod lesom dom s veľkou záhradou,kde by som večer mohla sedieť na terase a počúvať nočný život cvrckov...polezat na agatovej hojdačke a pozerať nočnú oblohu a v jeseni počúvať ruju jeleňov 😁 tak ako to mám teraz .. .
Zila som v BA osem rokov.Vtedy mi to vyhovovalo.Ale prisiel syn a ked mal 3 roky sme sa odstahovali na dedinu.Dnes si neviem predstavit ze by som tam zila.A vychovavala tam deti.
Nie, stačilo mi študovať tam.
ja som zila 20 rokov v ba, konecne som sa odstahovala do satelitnej dedinky 🙂 Ked nemusim do ba nepachnem. pracujem z domu, cize naozaj iba tak raz do tyzdna kvoli niecomu, ci uz lekar, navsteva niekoho atd. samozrejme velmi zavisi kde v ba byvas. Su lokality, kde si ano v ramci ba neskrtnes bez auta a su lokality, kde sa zo sidliska nemusis ani pohnut, su ihriska, obchody, parky, kulturne domy atd.
Som Bratislavčanka, takže som neobjektivna. Ale za mňa je Bratislava fajn. Možnosti kopec, bývanie také i onake, verejná doprava vrámci slovenských možnosti funkčná, platy sa dajú (väčšinou) a staré mesto je pekne i keď malé. Takže v pohode. Ale aj tak bývam o dedinu na Dunaji ďalej 🤣🤣🤣
Ja nie 😉😊
Mne raz jeden taxikár v ba povedal že to je sen každej ženy bývať tam.No dobre ma rozosmial😀 ja som tam chodila vtedy na vš ale stačilo mi ten zhon.Neviem si to tam predstaviť.Jedine ked už bývať tam, tak v nejakej kludnej štvrti v domčeku.Alebo aspoň za Ba na dedine.Ale napriklad na nejakom sidlisku tak to nie alebo pri rušnej ceste nebodaj ešte aj s električkami za zadkom
Žijem v BA. Ja mam BA rada.
Je tu všetko. Aj príroda, lesy, parky, jazera.
A aj kultúrne vyžitie, história, športové možnosti, množstvo škol, rôzne voľnočasové aktivity.
Nie, nemam rada veľké mestá...trva dlho presun z miesta na miesto... veľa ľudí. Zijem v Martine a nic mi tu nechyba a priroda uzasna a blizko🍀❤️
mladá a slobodná (do cca 30) - áno. "staršia" alebo už zadaná a s rodinou - nie 🙂
Som z Banskej Bystrice. Zijem v BA uz dlhsie. Ja ma Bratislavu velmi rada, je tu vsetko. Vyhody vacsieho mesta a priroda tiez na skok. Nam nevyhovovalo byvanie v okrajovej stvrti, tak sme sa prestahovali do Noveho Mesta. Tym padom uz nie sme vystresovani z dochadzania a zapch. Mame vsade blizko, je tu zastavka elektricky, dobra obcianska vybavenost. V pesom dosahu les a Kamzik. Bystrica mi chyba, ten vecerny vzduch a kopce...ale doma som uz v Bratislave.
@panelacikova mame dve deti a nic nam nechyba...blizko je je jazero Kuchajda, les, ihriska - mame v dosahu mnohe a zrekonstruovane, interierove ihriska - tych je v Bratislave kopa, perfektne prilezitosti na cyklovylety...
Už z vysokoškolských čias sa mi BA nepáčila na zivot. Teda nám nevyhovovala. ALE...je dobré mať ju blízko. Takže žijeme pár km od BA , dostupnosť do BA do 20 min. Keď chcem nakupovať, "žiť", letieť, vybaviť lekárov, úrady, mám to blízko. Ale naozaj tam žiť nechcem.
@miskaska ale veď v poriadku. takto to vidíš ty. ja to vidím inak, mám rada "pokojnejšie" mestá, cháp - menšie mestá. navyše, odpovedala som autorke. čo sa týka BA, ako mladá som tam chodievala veľmi veľmi často a uvažovala som o živote v nej. avšak časom som rada, že som sa rozhodla inak. naďalej tam chodievame, máme tam aj niektorých lekárov apod. je mi tam fajn - ale už len v rámci výletu 🙂
Zila som tam, uz tam nezijem.
Mam ju rada, aj ked oproti inym metropolam je malicka a velmi, velmi draha.
Nie, nechcela by som tam žiť, stačí mi, že tam párkrát do roka musím ísť a teda neskutočne mi to vysáva energiu.
@panelacikova ja som len chcela poukazat, ze je vhodna aj pre zivot s detmi 🙂
@miskaska žiješ tam od narodenia?
Žijem v BA 20rokov, bývala som v paneláku v Ružinove, bývala som blízko centra, bývala som v byte na okraji mesta, teraz bývam v dome, do lesa to mám 5minút a svoje detstvo som prežila na dedine na východe Slovenska, takže viem porovnávať. BA je síce najväčšie mesto na Slovensku, ale stále je to maličké mestečko, aspoň ja to tak vnímam v porovnaní s ozajstnými metropolami. Takže ja mám aj tu pocit, že všetko je blízko a každý každého pozná 😂😂😂. Bývala som v úplne okrajovej časti a pracovala v centre, busom som tam bola za 30minút 🤪. Dom je momentálne pre mňa s malými deťmi ideál, ale viem si predstaviť, že keď budú veľké, dom predáme a presunieme sa niekde bližsie do mesta, lebo teraz je to dosť o vození detí kade tade, aj keď najstarší syn chodí do školy v pohode na kolobežke, napríklad. Dá sa tu bývať aj v pokojneších pekných častiach aj v klasických panelákovh, nie je každá časť BA betónová džungľa. To tvrdia len ľudia, ktorí tu strávili veľmi krátky čas. Je tu kopec lesov, zelene, kde sa dá chodiť a plno krásnych miest. Doprava je na houby (myslím zápchy a tieto veci) ale to je problém aj v Prešove aj v Košicoch aj vo Vrábľoch, čo som si tak minule v piatok poobede všimla 🤪. Čo je tu pre mňa super je nekonečný výber VŠETKÉHO. Lekári, nemocnice, školy, škôlky, kultúra, akcie pre deti, koncerty, aktivity pre rodiny, deti, ešte aj kostol a farára si vieš vybrať, keď ti nepasuje ten na mieste, kde bývaš. Blízkosť Viedne, Maďarska, Rakúska, Česka, kde často chodievame. Cítim sa tu doma a cítim sa tu veľmi dobre. Vždy keď sa vrátim na návštevu na východ alebo keď chodím po Slovensku, obdivujem prírodu a veci, ktoré sú super alebo krásne, ale doma sa cítim už v BA a napríklad život na východe si absolútne už neviem predstaviť aj kvôli mentálnemu nastaveniu ľudí, ktoré je tam dominantné (tu sa nechcem nikoho dotknúť, východniari neuražajte sa, prosím, súdim hlavne podľa našej dediny a mojej rodiny a známych, ktorí žijú kade tade po východe).
Odhliadnuc od toho, že je to drahé mesto, čiže to nie je môj dôvod, by som tam žiť nechcela.
Nie, nebývala. Pracovala som tam 19 rokov. Cestovala. Kamoška tam býva, občas som u nich prespala... ak bolo vela práce- termín, prespala som i na ubytovni. Ked som šla do mesta a navečer sa vrátila späť, bála som sa., To mi viaceré potrvrdili, že po 17 hod. sama necestuj v BA. Je to veľmi rušné mesto
@panelacikova nie, pochadzam z Banskej Bystrice. Zila som v BB 22 rokov.
ja pochadzam z dediny na vychode blizko kosic a vzdy som chcela ztadial odist a aj sa stalo. uz 10r zijem v Ba a vyhovuje mi to aj ked som vzdy tuzila mat dom v meste ( pri dnesnych cenach v ba nerealne ) ale mam vsetko po ruke: potraviny, postu, lekarov, mhd, skolu, skolku vsetko to vyavim peso (okrem nejakych vacsich nakupov vtedy idem autom maximalne) cize v tomto mi mesto maximalne vyhovuje a este ako bolo spomenute co sa tyka cestovanie mimo Sk blizko letiska ci v Ba, Vieden, Budapest aj do Prahy mam blizsie ako napr.z Ke aj ked z Ba je to najdalej
Nie, nikdy. Nepáči sa mi to mesto aj celkovo juh a juhozápad krajiny.
@isis234
Neísť sama po 17.00 niekde v BA je fakt strašná blbosť, veď to chodia bežne ľudia z práce vtedy, čo má každá žena doprovod??? Zhodou okolností som šla v posledných týždňoch sama z centra domov, MHD na koniec BA posledným busom o 23.00. Ve meste som mala pocit, že je 18.00, toľko ľudí všade.
Žila som tam, momentálne žijem neďaleko a ak by to bolo potrebné, nemám problém sa vrátiť. Narodila som sa inde, ale nikdy som nechápala "hejterov", čo nadávajú na Bratislavu. Má svoje plusy a mínusy, asi ako každé miesto, kde žijú ľudia.
@miskaska bože, prepáč, písala si to, ja som to v tej rýchlosti aj prehliadla 😀
@miskaska inak chápem, že je to o zvyku. viem, že je tam veľa aj pekných miest, býva mi tam rodina mojej dcéry pod horským parkom v rodinnom dome a tam keď si, ani nemáš pocit, že si v BA 🙂 ale ja som sa usadila inde a vyhovuje mi to. teraz, cca 25 rokov potom, čo som tam chodievala, už by som tam nešla žiť. už si to neviem predstaviť 🙂
@isis234 to s tou 17:00 hodinou poriadne preháňaš 😀 práveže čím väčšie mesto, tým dlhšie to žije a všade máš kopu ľudí... napríklad v takej prahe, obzvlášť od jari do jesene, máš o 02:30 hod. pocit, že nie je pol tretej ráno, ale pol tretej poobede 😀

Som rodena bratislavcanka a neviem si predstavit zit inde; ked boli deti male uvazovali sme nad satelitom, ale dnes som rada, ze sme tak neurobili. Dostupnost kruzkov, kultury, sportu a sluzieb mi vyhovuje a nechcela by som byt taxikarom deti. Po otvoreni Luzneho mosta a obchvatu sa aj situacia s dopravou mierne zlepsila - aj ked, ja to az tak nevnimam, som uz dlho na home office.
Co sa tyka nakladov, nepride mi BA az tak predrazena, ale samozrejme beriem do uvahy pomer plat/naklady.