Chceli by ste žiť v Bratislave?
Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.
Ja som celý život vyrastala v KE. Teraz žijem na Strednom Slovensku a veru už do KE by som bývať nešla hoci mám tam celú rodinu.
Som zo Žiliny, žila som v Banskej Bystrici a teraz žijem v Bratislave. Nemôžem sa sťažovať, ja som tu spokojná, závisí ale v ktorej časti žiješ. V Žiline som mala všetko na peši (aj zo sídliska do centra) tu v BA to jasné nejde ale žijem v Petržalke a roboty škôlku lekárov máme tak či tak na peši čo je perfektné. Sú tu pracovné príležitosti, lepší príjem, možnosť mnohých výletov, na skok do AT či HU, skrátka je tu viac možností v mnohých smeroch ako v menších mestách 😊
Zila som v BA x rokov. Keby ze mam rodinu blizsie, tak sa neostahujem z BA. Viem porovnat, ano je tam viac moznosti.
som bratislavcanka, zila som mimo republiku na viacerych miestach a aj tak som sa "vratila domov".......
@mandzula preco mas dediny plne zuby? Preco to takto vnimas? Nemyslim v zlom, iba ma to zaujima, lebo ja to tiez takto vnimam.
@autor vadi mi, ze su tu nulove moznosti kulturneho vyzitia, za vsetkym treba cestovat, dalej to, ze tu vkuse revu kosacky, vrtacky, cirkularky, hulakaju kohuty, od oktobra pomaly do maja z kazdej strany taha dym, ze sa neda poriadne vyvetrat, kolko tu bolo do polky leta pelu, ani nehovorim (byvame pod lesom). O doprave a pracovnych prilezitostiach sa asi netreba rozpisovat. Plus ma fakt nebavi kosit hektare travnikov, vkuse nieco zametat, v zime odhadzovat sneh.
Som taky ten kaviarnovo - prechadzkovy typ, chcem su len tak hocikedy vybehnut medzi ludi. Pracujem z domu, preto by som si obcas chcela sadnut do nejakeho coworkingu. O moznostiach pre 15-rocnu dceru ani nehovorim.
Ak prides do BA z mensieho mesta alebo dedinky, tak je to v 1.momente WOW. Ale neda sa porovnavat so skutocnymi velkomestami, vtedy zistis, ze BA je len mensie mestecko a zahranicnym metropolam moze konkurovat jedine cenami😉
ak by som mala zit v BA,tak jedine vo Vajnoroch... ja som z toho cestovania,mhd a pod. totalne vystavena. ked idem k sestre,tak v nedelu sa uz tesim domov 🤭🙈 ale moznosti su tam jasne neporovnatelne...vsetko ma svoje plusy a zial aj minusy 🙂
ja som si s Bratislavou nesadla, pobudla som ani nie rok a vratila sa do svojho krajskeho mesta. moznosti tam je urcite mnoho, to sa neda upriet, vela ludom vyhovuje velmi 😊
Narodila som sa v BA zili sme tam do mojich 26r. Teraz byvam uz z mojou rodinou 2km od BA. Som vdacna za pokoj mimo mesta. Ale uprimne radsej by som zila mimo SK celeho 😀
Som rodená Bratislavčanka.Nemenila by som.
Možnosti je tu veľa....nuda nie je nikdy...
@mandzula lenze toto je problem dediny a byvania v rodinnom dome - a uprimne, akekolvek mesto, nieto este okresne ci krajske - ti ponuka vyrazne viac moznosti ako dedina.. takze toto porovnavat s Bratislavou mi nepride v poriadku....
Ja som sa v BA narodila a aj tu zijem, jednotlive mestske casti su dost rozdielne (aj cena nehnutelnosti) a naozaj zalezi, co ocakavate. Vyrastala som v casti Karlova ves, hned pod lesom, chodia tam elektricky, takze spojenie super za 15 min cca si v centre. Teraz zijeme s manzelom a malou dcerou v Ruzinove, to je tiez velmi oblubena mestska cast, su tu parky, jazero a tiez aj elektricka. Bratislava je relativne mala, ale je tu vsetko co potrebujes, sluzby, kultura, miesta na rekreaciu a nakupy, blizko priroda a aj dobre pracovne prilezitosti. V okoli vela prirody a lesy, karpaty aj blizko centra krasny sad janka krala. Ja si myslim, ze sa tu da zit velmi dobre aj ako slobodny clovek aj s detmi. Ak ta zaujima nieco konkretne kludne napis 🙂
@kaktusik007 ja to porovnávam s Bratislavou, pretože Bratislavu mám rada, o inom meste neuvažujem a aj otázka bola o Bratislave.
@isis234 tak toto si riadne zadrela 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ ze “po 17 sama necestuj v BA”…
@bobrina1, zase by som neprehanala. Bratislava nie je pupok sveta a ani "skutocne" veľkomesto, ale ponúka toho v pomere k veľkosti naozaj hodne. Za mnohými vecami dochádzame z Viedne do BA, lebo je tam lepšia ponuka (nehovorím o nákupe horaliek ci vinei, ale napríklad dcéra hra hokej, roky plávala, to všetko je v BA v širšej ponuke ako v susednej dedine hore Dunajom) Za môj byt v BA pri centre by som dostala tak 300000, za to si vo Viedni kúpim garzonku hodinu cesty od centra. A teda v Londýne ci Parizi asi ani garáž.
Som rodená Bratislavčanka ,no počas štúdia,neskôr pracovne som žila i v iných európskych ,hlavných mestách .Vždy má to však ťahalo domov ,keďže celá rodina žije v BA.Či s detmi ,či bez ,život v BA je jednoduchší /všetko je poruke/ ale za to nákladnejší .
Zijem uz 16r tesne vedla (predtym vychod), travim v BA kopec casu (praca, zaluby...). Mne sa po rokoch zacala pacit, a aj som sa na nu pozrela inymi ocami. Sestra ktora zila/zije dlhodobo v zahranici - viacere velkomesta, z nej bola nadsena, ze ako blizko dostupne a zadarmo tu mame napr. take mensie jazera, rovno na sidlisku, zelen, zahrady, ihriska, vzdy sa nieco deje v starom meste...ze nie je take typicke anonymne velkomesto ako napr.Praha.
Takisto dcera mala spoluziakov z Erazmu (turci) a velmi sa im tu pacilo. Boli Bratislavou nadseni. Plus kopec inych ludi zvonku ktorych som stretla a ktorym sa tu paci.
@natalala napríklad dnes som cez prestávku utekala na električku STU a tam ako je textile house bolo krabičky od cigariet, plastové sáčky, celý obed od McDonald's a pod. 🤷
Akože, chápem, že tie smeti rozhadzujú my ľudia ale nevyzerá to 2z dobre a čoraz častejšie toto vidím. 😔
@22abigail22
To je prevádzkový bordel v každom meste … To nie je problém Bratislavy, ale všetkých slovenských miest a aj na dedine som videla odpadky kade tade, kde nemali byť. Viac to vypovedá o mentalite národa ako špine v BA.

Odisla som z ba v 28 rokoch na dedinu a nikdy by som sa tam uz nechcela vratit.
Ano moznosti maju viac, ale ja to k zivotu nepotrebujem. Zalezi od kazdeho aky je.