Chceli by ste žiť v Bratislave?
Ahojte, mam znamu, co zije v BA a nevie si vynachváliť toto velke mesto a povedala, ze BA ponuka siroke moznosti na realizaciu ci uz v praci, pre deti vela parkov, vela obchodnych centier, vela kultúrnych vymozenosti.Uprimne? Tiez ma to tam láka? Zili by ste v BA, aj ked je to drahe mesto.
@dreamss, no, tak celkom reálne to nie je. Bratislava nie je Kodaň, neleží na rovine, takže tu až toľko cyklistov nebude. Tomu zodpovedajúco vybudovať nielen cesty ale aj parkoviska pre bycikle je mamuti projekt a návratnosťou vyše 100 rokov. Kto sa do toho pusti za situácie, keď kolabuje aj bežná doprava? (to je rečníka otázka). Metro - nadzemné, áno chyba. Pokiaľ viem, plánuje sa už 40 rokov. Zatiaľ ani kop. Stanica je rovnaka hrôza už roky rokuce, každý príde, niečo porype a nechá v pôvodnom alebo ešte horšom stave, áno. Bolo by fajn vyriešiť toto ako prvé. Kvalita vzduchu sa filtráciou v slovnafte a skončenim Dimitrovky hodne zlepšila, kvalita vody je jedna najvyšších na svete.
Kampusy a podobne panske huncutstva sú až kdesi na samom konci priorít. Podľa mňa by sa malo investovať do infraštruktúry, dopravy, to ostatné je relatívne v pohode. A co sa podobne veľkých miest týka - odporúčam do tvojej láskavéj pozornosti taky Bern alebo Hannover. Sú o niečo čistejšie, ale podstatne drahšie a sablonovite a zúfalo nudné...
@mandzula ni nevies ako ti rozumiem a dakujem za Tvoj nazor ako to vidis a citis ty.Tie rtacky,cirkularky a kosenie ide aj mne na nervy. Podla mna sa ludia nudia, lebo tu nie je ziadne kulturne vyzitie, tak aspon co to pokosia, popilia a hlavne sa nezabudnu starat do druhych ludi a veelmi zaujimavou vlastnostou na dedinach je pozorovaní talent zivota inych ludi.Tiez sa takto zamyslam a som rada, ze to niekto vidi rovnako.
ja ano, podla mna draha nie ale je tam zivo🙂 ake ja vy dom zila kdekolvek kde je moja rodina😊
Taktiež som rodená Bratislavčanka....ako bolo spomenuté na medzinárodné mesta sa ani zďaleka BA nechytá....na okolité hlavne mesta ako Praha, Viedeň, Budapešť nemá ani zďaleka ani kultúrou ani inými vymoženostiami....ale aj napriek tomu ju mam rada ....tiež bývam v mestskej časti ktorá je skôr dedinou (Čunovo) , je tu veľa zelene, hrádza, Divoká Voda,jazerá atď a do mesta to mam 15 min ani nie....čiže na život fajn ale je to tu pre mňa už okukane...m strašne rada Liptov a Oravu ta príroda je top ale na bežný život...to by som si horšie zvykala...potrebujem mestský ruch- dianie okolo seba ....
Počuj, ja bývam BA a cirkulárka, kosačka a všetke tieto dedinské srandy skoro denne 😂😂😂😂. Raz sused pílil o 22.00 😂😂😂. Tak ale to veľmi závisí od konkrétnej lokality. Ale to staranie sa, to neznášam, keď sa vrátim na východ na násvštevu. Každá tetka ťa pristaví a vypytujú sa. Moja mama, keď ide do obchodu a trvalo by jej to 20minút, tak keď prehodí s každou tetkou niečo, tak je to na hodku celé. Alebo také, že príde ti do dvora človek, že “čo robíte?” 😂😂😂. My máme aj v BA komunitu susedov a kamošov, bývame v domoch, takže aj deti sú rozlezené po susedoch, ale nikto nikoho nerieši, neohovára, nestará sa. Keď môžu pomôžu, ale je prevda, že sme všetci mladí novoprisťahovalci, takže to asi všetci vnímame rovnako 🤷♀️.
Drahé mesto? Určite nie, náklady na život rovnaké ako inde na Slovensku, na severe možno vyššie minimálne v zime. Áno, nehnuteľnosti drahšie, ale zas aj príjem je v tejto časti Slovenska vyšší. Na Liptove je určite krajšie....
@yoxinka ze "co robite?"😆😆😆
My sme sa s muzom narodili v BA, aj tu byvame, nemenila by som. Jedine ak do vacsieho mesta v zahranici, na Slovensku asi nikde- urcite nie v satelitnom mestecku pri BA. Byvame v dome v peknej casti BA- je to ako dedinka, vsade je na skok, dialnica blizko aj mhd sa vsade da dostat. Na prispevku ze po 17tej sama von nikdy sme sa dobre pobavili 🤣 moj 12r syn chodi sam na kruzky a do skoly a domov okolo 20tej...v okoli mame 3 jazera kde sa da kupat, vodne sporty, da sa ist do lesov, na bicykle- aj do Rakuska chodievame casto- je tam nekonecne mnozstvo cyklotras...kultúrne vyzitie vsade, koncerty, sport- neviem co by mi chybalo. Rodicia maju chalupu na kopaniciach a paradoxne tam je vacsi hluk ako tu- cirkulare, kosacky, opiti susedia vykrikuju do noci 🙆 a to maju 60 arovy pozemok 🤷
Žila som v BA 10 rokov, no pred časom som sa presťahovala inde. Ja som sa Bratislavou presytila a musela som preč. Čo sa mi páčilo, že všetko bolo blízko, no ten hluk a mnozstvo ľudí má privádzali do úzkych. Ak BA tak rozhodne nie Petržalka a staré mesto, skôr nejaký okraj ako je Dúbravka Lamač a podobne.
@alex2018 áno, záleží od lokality
Narodila som sa do Ba a zila do 36 r, ale uz by som sa nevratila a vobec nie s detmi.Teraz sme blizko za 15 min som v Ba .Clovek uz pozera inymi ocami vsade vidim rozbite chodniky, spinu, anonymitu mesta, kazdy sa niekam ponahla...vadi mi hluk a to som sa bala, ze si na satelit nezvyknem.Ak do Ba jedine do domu Vajnory, Raca..Lamac.
Ale chodime do mesta casto cez vikend do nakupaku, nabrezie, horsky park, zelezna studnicka na bicykloch...plusy su dobre pracovne prilezosti, kultura
ja som rodená bratislavčanka a milujem toto miesto ♥ odporúčam na instagrame sledovať stránku "Bratislavské vnútrobloky" aby ste pochopili, aké krásne zákutia tu máme. plus ten kompromis že lesy, zeleň, parky a ruch veľkomesta - aj keď podľa mňa Bratislava nie je tak veľká ako sa zdá ♥
Nie
V podstate aj napriek tomu, že je Bratislava dosť škaredá tak nič lepšie na Slovensku nemáme, takže ju vrelo odporúčam ale keby som sa mala sťahovať, tak len Viedeň/Praha, Bratislava sa na ani jedno z týchto miest nechytá.
@luccija ano suhlasim, tiez tak zijem kusok od BA, rada tam zajdem, mame dobre vlak.spojenie ale milujem sa vratit domov, na dedinu.
Decka tam chodia do skoly, my tam pracujeme ale ten pocit ked vystupim z vlaku u nas v dedine uplne milujem a deti tiez. Muzovi by to bolo jedno kde zije. Ja potrebujem ten svoj pevny bod, dom so zahradou v klude. Aj teraz ked to pisem sedim na terase, s kavou, akurat je tesne po dazdi, vsetko dookola vonia, vtaciky, cvirikaju, ticho, klud.
@janai1 služby celkovo sú drahšie, kaderníčka, kozmeticka, nechty, dentálna atď.kruzky pre deti, bolo tu už veľa tém o tom,myslím že v BA aj MHD lístok platia všetci členovia rodiny ak sú deti väčšie, v menšom meste MHD ani nechodí, všade decka chodia pešo. A keď si ideš sadnúť na kofolu na kávu, je to drahšie, nekecaj, bývam 100km od BA, reálne viem porovnať, možno jedine keď si sadnes na kávu niekde pri paneláku na konci sídliska a to už pre mňa ani Blava nie je.
Žila som tam počas školy aj po skole. Vyhovovalo mi ze išlo o na slovenskej pomery mesto s mnohými možnosťami, či už trávenia voľného času, práce a tiež množstva ľudí s osvietenejsimi názormi na život. Mne vyhovovalo hlavne to ze som sa nestretávala s ľuďmi ktorý si nevideli ďalej od nosa. Mesto ako také má aj pekne zákutia, ale zase veľmi veľ ich nie je. Tereza žijem na skok od BA, čiže benefity co ponuka využívam naďalej ale nie ako obyvateľ. Za mňa treba vyskúšať, podľa mňa to malé veľké mesto nakoniec pri rastie každému k srdcu.
@ivana11155 no tak to je dobre, lebo v potoku si asi veľa káv nedáš 😉

Vyrástla som v BA, a keď sa občas vrátim do Ba je to mini mesto, ktoré ma skoro vsetko, od nášho bytu je všade blízko, bezpečnosť a klud … ale stále je to taká väčšia dedina (oceňuje to hlavne rodina z Barcelony, kde aj ja mám rešpekt po urcitej hodine ísť MHD)