Chudnem, cvičím, ale váha neklesá. Čo s tým?
Ahojte,
potrebujem radu.
Mám 38r, 100kg (166cm)
Môj režim:
• sedavé zamestnanie
• Strava: 1700-1800 kcal (vážim a zapisujem).
• Pohyb: 2-3x týždenne silový tréning + 7 000 krokov denne.
V roku 2023 som dala dole 26kg (zo 114 na 88), ale potom stopka a váha sa vrátila na 100kg.
Napriek tomuto režimu sa váha už rok a pol nepohne.
Bola som na preventívke – všetky výsledky sú v norme (cukor, štítna žľaza atď.), podľa lekára som zdravá. Ja sa však cítim vyčerpaná a mám pocit, že môj metabolizmus úplne „zaspal“.
Máte niekto skúsenosť, že ste boli podľa krvi zdraví, ale aj tak to nešlo? Pomohol vám niekto (obezitológ, lieky ako Metformín/Saxenda), alebo ste zmenili niečo v tréningu/strave?
Som už zúfalá, keďže sa snažím a výsledok je nulový. Ďakujem!
@simsalabim mala som 80kg a každý mi hovorí, aj dlhodobé návštevy, aj ľudia čo s nami boli na dlhších dovolenkách a mali možnosť vidieť čo jem, nechápali, že mám postavu akú mám. Vyjadrili sa, že strašne málo jem. Popíšem kedysi ako som jedla, raňajky ovsená kaša+ banán, kiwi, alebo iné ovocie, vždy však len 1 druh, ľanové semená, škorica, varená vo vode. Potom malé capucino. Obed polievka, cestovina. Malá porcia- ja keď vidím tie kýble kolienok s vajcom, tak nechápem. Alebo obed kuracie prsia na grile a grécky šalát. Potom 10 ks mandle, večer biely jogurt. Koniec. Minimum pečiva, za celé leto 2 mini zmrzky, 2x pizza. Alkohol vôbec, žiadne sladené vody, vyprážané, klobásy, jelitá, parené buchty, šišky. Palacinky som mala minule asi po roku s tvarohom 2 kusy. Ja som typ, ktorý zvládne zjesť silné raňajky, desiata no ako tak, jablko ok, obed polievka, som polievkový typ a tam sa to končí. Druhý chod jem aj na 2x ( ryba zelenina, alebo prsia zelenina) ešte protein puding niekedy a hotovo. Ja už fakt reálne rozmýšľam čo so mnou ďalej, lebo ja tú masu potravy jem nasilu🙄 a som obézna. Tak potom nechápem, ako niekto schudne keď len obmedzí veľkosť porcií a príloh
@anonym_4f4b14 tak by som sa asi poradila s nejakym odbornikom na vyzivu, diabetologom. Z mojho pohladu je nemozne jest miniporcie v hodnote 1200kcal a priberat. Inak, podla toho, co popisujes, jedavas vobec nejake (zdrave) tuky? A aj sacharidy podla mna nie su nepriatel.
@anonym_4f4b14 tak by som sa asi poradila s nejakym odbornikom na vyzivu, diabetologom. Z mojho pohladu je nemozne jest miniporcie v hodnote 1200kcal a priberat. Inak, podla toho, co popisujes, jedavas vobec nejake (zdrave) tuky? A aj sacharidy podla mna nie su nepriatel.
@simsalabim áno jedávam. Olivový olej z Grécka, v zile tekvicový olej, makový, ľanové semená, syry, vajcia, ryby. Nemám problém s chlebom, cestovinami, vločkami, zemiaky. Tiež už rozmýšľam, že vyhľadám pomoc odborníka
@simsalabim áno jedávam. Olivový olej z Grécka, v zile tekvicový olej, makový, ľanové semená, syry, vajcia, ryby. Nemám problém s chlebom, cestovinami, vločkami, zemiaky. Tiež už rozmýšľam, že vyhľadám pomoc odborníka
@anonym_4f4b14 syry majú strašnú kalorickú hodnotu zjesť 100 gramov syra a máš hneď 400 kalórií čo je pomaly celý obed, semiačka majú tiež na mraky tuku
@anonym_4f4b14 syry majú strašnú kalorickú hodnotu zjesť 100 gramov syra a máš hneď 400 kalórií čo je pomaly celý obed, semiačka majú tiež na mraky tuku
@zuzubb007 píšem niekde že jem 100 g syra alebo semiačok? Všetko vážim a prispôsobujem tabuľkám tak aby mi to sedelo,plánujem varenie aj zloženie jedla vopred. Ináč syr kúpiš aj nízkotučný, to nevieš, keď už tak poučuješ o mrakoch tuku?
@zuzubb007 máš pocit, že mám tak hroznú skladbu jedálnička?,U mňa je fakt rekord a úspech dosiahnuť 1300 1400 kcal a to musím jesť aj o 21:30 aby som to dotiahla aby kolieska v KT boli zelené
7000 krokov je malo.
Pohyb stimuluje metabolizmus, isla by som týmto smerom.
Každý druhý den ráno cvičiť a viac chodiť.
A otázka je, čo v tých kaloriach je. Niečo nutrične prínosné?

@anonym_4f4b14 Ta strava a porcie, co jes, su asi v pohode na udrzanie stavu a dalsie nepriberanie. A bude dobra po zhodeni na opatovne udrzanie schudnuteho stavu. Na schudnutie musis nejako sokovat telo a prinutit ho chudnut. Ak to nejde jedlom, tak pridat sok. Su tri sposoby. 1. Lahky, popularny ozempic a munjaro 2. pridat extremne vela pohybu (chodza, beh, bajk, turistika) 3. pridat 3-5 postnych dni v mesiaci. ked sa vela hybes a zjes malo kalorii. Aj kulturisti po urcitom case dospeju do bodu, ked telo uz nereaguje rastom, uz dalej nepride ziaden progres a snazia sa vymysliet nieco, cim telo sokuju a nakopnu do dalsieho zlepsenia. (nekonecne serie, pyramidy, heavy duty od Mika Mentzera,...).
@anonym_97eb88 ďakujem za postreh. Vyberám si bod 2 a 3. Bod 2 ešte musím počkať, som po operácii, takže zatiaľ chôdza. Ale nechápem ako niekto schudne len s KT bez pohybu 🤷♀️ alebo niekto bez KT len úpravou porcií od oka a behaním okolo detí