Čo robiť počas čakania v noci v Bratislave?
Ahojte, prosím vás, od príchodu vlaku do príchodu transportu na letisku budem čakať cca 3 hodiny v strede noci. Viem sa niekde "schovať " mimo stanice"?
a to sa mate stretnut na stanici ? nahodou autobus nejde lepsie
predsa len autobusova stanica je lepšia
@zuzanalukasko ďakujem všetkým za odpovede, pôjdem teda z domu o polnoci priamo na miesto stretnutia prepravnou spoločnosťou, je mi to pohodlnejšie ako vlak plus ubytko a cenovo sa to vyrovná. Som nejako naivne verila, že čakanie na stanici by malo byt v pohode....🤔😐
@zuzanalukasko alebo rovno prepravnou službou na letisko.
@zuzanalukasko len zo zvedavosti... S kým cestujete a kam? Inak tiež by som počkala na letisku.
@zuzanalukasko Áno, to si predstavuje skoro každý, kto to nezažil. Na to, že je to hlavné mesto, kde chodí veľa aj zahraničných turistov, by človek očakával akú takú bezpečnosť. Ale opak je realitou 😀
@elenajezova aha, už som sa dočítala....
@zuzanalukasko neviem odkial cestujes, ale ja by som si v tomto tvojom pripade oddychla a co to pospala doma a poprosila potom niekoho o odvoz na tu 3tiu do BA na miesto stretnutia s CK. Pri najhorsom aj taxi.
V BA na hl. stanici by som v noci necakala ani minutu, zila som roky v BA, minule nam siel vlak oddtial o 5ej, to mi tiez neboli vsetko jedno a to sme boli 5ti 🙁
@marcellka32 to fakt? To vážne nechodia vtedy vlaky??
@rozculena nikde nepíšem že nechodia vlaky, ale že je zavreta stanica aby tam nespali bezdomovci
Keď ten transfer ide na letisko veď ti letenku a iné môže odovzdať tam proste ti len zavolá a vybavené ( na stanici v noci v BA nikdy )
@zuzanalukasko trošku odľahčím vtipom - pri abnormálnych meškaniach slovenských vlakov, ešte aby ti tie 3h nebolo málo 😃 kamoška takto išla a bum samovražda na kolajach a ledva stihla.
Dobre si sa nakoniec rozhodla, je to hazard. Tam by ťa prinajlepšom okradli
Minule som tam mala čakať na prestup 45 minút, cez deň! a i tak mi nebolo všetko jedno 🙈 nemáš si kde ani zložiť zadok, ale za cash môžeš kúpiť fornetty, či oriešky. V KE ak mám čakať na prestup dve hodiny, mám čo robiť, aby som nezmeskala vlak, toľko možností, od relaxu po jedenie, kávu, nákupy, a zo stanice som päty nevystrcila, z BA som zúfalá tri dni dopredu. Snáď sa to raz zlepší aj tam. Autorka, neblázni, určite sa to dá vymyslieť ináč.
Tak prid na zeleznicnu, chod na letisko na 2 hodky a potom sa zas vrat na zeleznicnu
@rozculena vlaky chodia, ale stanice su zatvorene. Nielen hlavna stanica, ale aj Vinohrady, Nove Mesto a aj mimo BA. Presne pre to, aby tam neprespavali rozne zivly.
@zuzanalukasko na hlavnej stanici v Ba sme cakali asi hodku pred otvorením stanice a potom asi pol hodku na vlak. Asi 10 rokov dozadu. Akoze velmi nepríjemný zazitok. Uz nikdy viac a to sme boli dve. Isli sme z letiska. Nas ani nenapadlo, ze nejake nebezpečenstvo. Typkovia nas tam zacali slovne obťažovať. Sme im povedali, nech nam daju pokoj. Tvárili sa, ze nerozumejú. Ak by sme vytiahli mobil, podla mna nam ho rovno vytrhnu z ruky. Potom isla okolo pešia hliadka, tak sa vzdialili a policajti tam ostali stat a motali sa okolo kym neotvorili dvere. Tak sme rychlo vbehli dnu a ako sme prechádzali na nástupište, tak zase boli typci za nami. Ale to uz som mala telefon v ruke a zacala som vytáčať policiu, som na nich zakricala, ze uz volam policiu, tak nas nechali. Akoze nikdy viac som na hlavnej stanici asi ani nebola. Cize ak mas prist, chod rovno na letisko zo stanice. Zavolaj do CK, ze ich pockas rovno vo Viedni. Sama tam vobec neostavaj v noci. To uz by som radsej isla do mesta do nejakeho baru ako na stanici.
Ja by som tam nečakala ani minútu sama na ten bus do Viedne
@muchotrafka298 z hlavnej stanice v tom čase neodchádza žiadny vlak
@ibrunova moze sa stat, ze ide, pretoze ma napriklad meskanie alebo pre technicky problem odchadza neskor.
@zuzanalukasko ako vravím, objednala som šoféra, nie je to síce najlacnejšie, ale som spokojná, ešte sa aj vyspím doma a pôjdem rovno do bodu B. Ale som maximálne znechutená, áno, ani vlaky v noci nechodia, posledný ide 21.30.... a to ze sa človek musí báť niekde čakať, celé zlé. Vďaka. Naspäť si to zopakujem, v BA budeme o polnoci a vlak ide o pol 6 ráno 🤣, ale to už bude môcť kamarátka prísť, tak v pohode.
@zuzanalukasko a kamarátka tam bude s tebou na stanici? alebo pôjdeš k nej?
@earlgrey nie, príde pre mňa, stanica je nadobro z výletu vynechana....
@earlgrey zle som to napísala, bolo by to to isté, keby som chcela riešiť slovenské vlaky
@zuzanalukasko Super 🙂 tak prajem super zábavu vo Viedni 😊
@zuzanalukasko na letisko do Viedne ti ide bus z hlavnej stanice. Slovaklines.sk
@earlgrey vďaka, z Viedne len letím. V BA mame stretnutie pred CA a už idem s nimi.... už to nechajme, je to vyriešené k spokojnosti a bezpečnosti 🙂 ďakujem ešte raz za postrehy, pekný večer všetkým ☺️
@marcellka32 asi tazko, kedze ja ochvilu budem cestovat v noci z Viedne letisko do Ba a z Ba mi ide o 3:27 prvý vlak..

@mamina7070 ja som tam minule cakala za bieleho dna na kamosku a mala som co robit, aby som tam vobec tu polhodinu vydrzala, co jej meskal vlak. Ako nieco strasne. A to som zvyknuta na hocico. Ale toto nie, neexistuje sila na tejto zemi, co by ma donutila ist tam po zotmeni osamote.