Čo sa to šíri v Bratislave?
Ahojte,
Idem si po radu, uz druhy tyzden sme chori, najprv dva dni horucka 39, potom kasel, migrena, hnacka a teraz sa rozvinula strasna nadcha, crp aj covid testy negativne. Zatekanie hlienov je priserne, clovek sa az dusi, babatko s prepacenim az grckalo hlien asi 3x.
Pocula som ze viacero ludi v okoli ma presne toto iste nezabralo ani dvojo antibiotik a ti co isli k doktorke tak bud im testy nerobili alebo boli testy negativne.
Neviete nahodou co sa to tu tak rozmohlo v poslednej dobe? Nevysiel niekomu s rovnakymi priznakmi pozitivny vysledok na bacil? Ak mate nieco taketo co vam zabralo?
Ahoj.
Môj manžel je už asi 2 mesiace chorý. K lekárovi ho nedostane nikto. Kašeľ, sopel, v strede toho vsetkeho mal aj teplotu, aj zachripnutie... Uz nema take zachvaty kasla a nesmrka tolko, ale stale nie je fit.
Dcera mala pred Velkou nocou strasny sopel (tazko vyfukatelny miestami) a kasel. Ani minutu nevydrzala nekaslat. Chuda, uz ju z toho vsetko bolelo, co vyse tyzdna vkuse kaslala. Potom sa taky tyzden javila OK a dostala teplotu. Konvickovanim sa jej podarilo dostat von hnusny odstaty hlien (sorry za taky opis). Este sem-tam nieco vyfuja, ale uz aj na hlase pocut, ze uz nie je nosovy.
Ja som mala asi dva dni taky tazko vyfukajuci hlien cez Velku noc a teraz ma trochu skriabe v hrdle. Dufam, ze kalciovy sirup mi zaberie.
Vyzera to fakt na nejaky hnusny virus, ktory sa nechce vzdat.
@1gabriela13 robili vam testy zo sputum -z vykaslanych hlienov? Lebo ja som tak mala uz davno. Vytery, krv negat., az v sputum bol hemofil.
Tak crp v pohode, vyter v pohode, covid negativny, v sobotu som uz bola jednou nohou na pohotovosti, co ako priserne mi bolo a v nedelu vsetko ustupilo, ako ked vypnes vodu, pondelok este lepsie, odchadza to, teda nejaky super virus, ale 15 dni vkuse mi bolo zle horsie a priserne na striedacku
@1gabriela13 môj 8r syn po chrípke už dva mesiace vlhko kašle. Vytery pred dvoma tyz negatívne, RTG tiež, krv v norme. Žiadne pľúcne chlamýdie ani mykoplazmy. Chrchle tak, že každý sa otáča. Dostal kortikoid inhalator a o mesiac ide na pľúcne. Do toho dostal teraz zo školy hemofila.
Moje deti idú z choroby do choroby. Za rok mali kovid, kiahne (jeden bol aj v nemocnici), sople, ďalší kovid, zapálené dutiny, priedušky, hemofil, chrípka typu A a sarlachovy bacil. Mladší je mesiac po mandliach nosnych. Starší mi už 2mesiace od chrípky vlhko kašle, pred týždňom robili vytery, odbery a nič mu nezistili. Čakáme na pľúcne. Uzivali- užívajú imunor. Starší je prvák a má 240vynechanych hodín od septembra. Už som zúfalá. Teraz má od začiatku tyz starší hemofila a mladší asi tiež, teploty, dnes zapálené oci. Zúfalá som. Vkuse ich držím doma lebo sú buď na atb alebo s teplotami. Spoločný výlet cez víkend sme mali ani nepamätám :(