icon

Čo sa to šíri v Bratislave?

28. apr 2023

Ahojte,

Idem si po radu, uz druhy tyzden sme chori, najprv dva dni horucka 39, potom kasel, migrena, hnacka a teraz sa rozvinula strasna nadcha, crp aj covid testy negativne. Zatekanie hlienov je priserne, clovek sa az dusi, babatko s prepacenim az grckalo hlien asi 3x.

Pocula som ze viacero ludi v okoli ma presne toto iste nezabralo ani dvojo antibiotik a ti co isli k doktorke tak bud im testy nerobili alebo boli testy negativne.

Neviete nahodou co sa to tu tak rozmohlo v poslednej dobe? Nevysiel niekomu s rovnakymi priznakmi pozitivny vysledok na bacil? Ak mate nieco taketo co vam zabralo?

stasim
28. apr 2023

Moje baby tento tyzden tiež teplotovali, kaslali, testy na covid negativne, boli sme aj u dr, ze virusove, crp menej ako 8

autor
28. apr 2023

@54tinka54 uffff to verim, ja kojim a tiez som moc opatrna....ale tie dr weiss pastilky mozu tusim aj tehotne tie su dost fajn kedtak vyskusaj 😊

danieli
28. apr 2023

Pridavam sa dnes som bola po druhe atb🤷‍♀️

autor
28. apr 2023

@danieli a vyslo ti vysoke crp? Ci len tak ti dala doktorka? 😅

dizajnerka
28. apr 2023

Ja som k tomu mala ešte aj také zahlienene oči a brutalnu bolesť chrbta, ten chrbát ma bolel 2 mesiace, a nikdy som taku bolesť nezažila, bolo to hrozne. A v kombinácii s kaslom hrôza. Nemohla som sa otočiť na posteli bez silnej bolesti. To ste nemali niekto?

autor
28. apr 2023

@dizajnerka tie oci sme mali aj my vsetci 🥹 este stale mame...ale ten chrbat nie skôr nohy ma dost bolia..a zuby 😂

x_mery_x
28. apr 2023

@1gabriela13 my uplne rovnako, kovid bol super rychly, lahky, ale tieto hlieny nas isli zabit 3 tyzdne fakt extrem a fakt par mesiacov kym aj to obcasne skoncilo, ale prekvapivo maly to nastastie nedostal, len ja s muzom, inak neviem co by som s nim robila, my sme sa sami liecili

zojazoja
28. apr 2023

Tiež sa pridávam do klubu. Okrem ľahkého covidu pred 3 rokmi som nebola cca 6 rokov chorá. A teraz..nechápem to. Jedny ATB vybraté a furt kašlisko, nahuhňana,síce už nie husté sopliska,ale vodička...necítim sa dobre ani fyzicky ešte.

oblecenie99
28. apr 2023

Kosice a nižšie východ detto plus ako lahôdku pridávame zápal očí

autor
28. apr 2023

To vsetko znie ako daka upgradeovana verzia covidu 🥲 ale teda nebolo mi vsetko jedno hlavne pri tom davivom kasli uz som chvilkami myslela ci to nie je cierny kasel alebo nieco 🙈

autor
28. apr 2023

Inak preco vymazali @evelyn246246 komentar? 😅😅 to este stale si ideme tuto cenzuru o vsetkom ohladne covidu?

gabika0825
28. apr 2023

To nie je len v Ba, pomaly všetci moji rodinný príslušníci a to sme rozlezeny pomaly po celom Slovensku, tak každý má niečo, akurát som včera volala s viacerými a ti už spomínali ako volali zas od babky, od tety od sesternice atd 😃 všetci na kompletku chorí, priatel má tiež teploty, kašeľ neskutočný bolesť hrdla, slabosť, unava. Ja som to mala pred 2 týždňami. Nádchu neskutočnú, takú som už dávno nemala. Čiže teraz je take obdobie a hlavne po covide sa nie je čo čudovať. Ďalšia vec sú alergie, veľa ľudí si mýli alergiu s nádchou.

mata0076
28. apr 2023

Mali sme doma covid testy ukazal hnes pozitivitu manzelovi. Maleho som netestovala samozrejme.

katooshik
28. apr 2023

Áno,tá ugradovana varoanta sa volá arcturus a zahŕňa aj zápaly spojiviek. https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/697378-v-...

autor
28. apr 2023

@katooshik cooooo 🥲🥲 ale my mame rovnake priznaky no covid test negativny...ci myslis ze na tieto nove varianty uz stare testy neplatia?

bylinka25
28. apr 2023

Ženy, to isté, myslela som, že som ochorela od kammošky, ale tie príznaky mám tie isté, ako opisujete vy. 4 dni vysoké horúčky, čo ja vôbec nemávam, test na kovid negatívny, kyslíka som mala málo, doktorka mi dala antibiotiká, plus sirup, zotavujem sa pomaly, ale cítim sa nejaká slabá, či čo.
Tiež hlieny, aj z nosa voda, navyše som ťažká astmatička, nuž si viete predstaviť, aké to je hrozné, pevne dúfam, že sa z toho dostanem.
Prajem vám, milé moje spolutrpiteľky skoré uzdravenie.

oblecenie99
29. apr 2023

Autorka, no ja presne som už bola presvedčená, že to bude čierny kašeľ, že neexist, tretí týždeň v kuse vykasliavat hlien. Moji rodičia detto, mama dva mesiace kaslala, otec tretí týždeň.

katooshik
29. apr 2023

Testy platia,ale rovnako ako pri Omicrone,aj tu môže byť antigen negatívny ale PCR pozitívny.

basska_b
29. apr 2023

Haluz, moja mamina mi presne toto doniesla domov minuly tyzden. Ju to viac zomlelo, mna bolel krk len 5 dni, hlien som vykasliavala 2 dni +-zimnica a zrazu bolo po vsetkom. Mam doma 3male deti, nonstop som s nimi, nenakazilo sa ani jedno z nich. Asi som dostala mini naloz...

danieli
29. apr 2023

Cakam na vysledky krvi a vyteru, atb mi dala na tie 3 volne dni na prezitie🤣

stannkal
29. apr 2023

Manžel mal pozitívny ag test až asi po týždni choroby, predtým nie. Ja som sa testovala tiež až po týždni a boli pozitívne.

saska00
29. apr 2023

@stannkal prepáčte , nemyslím to v zlom 🙌🏻 len má zaujíma že čo máte z toho že sa otestujete a zistite že vám vijde pozitívne test? Nieje to jedno v podstate ? Či už je to chrípka alebo máte na to pomenovanie koli testu že Covid , liečite sa tak či tak 🤷🏻‍♀️

stanulienkat
29. apr 2023

Co by sa sirilo po Bratislave?? 🤔🤔Si myslis, ze nam nieco poletuje nad hlavami a sada to na ludi?? Je april, zmeny pocasia. Aprilove pocasie vzdy prialo roznym virusovym ochoreniam. Ktore sa siri z cloveka na cloveka kvalockovou cestou. Takze v Ba sa nic nesiri, je to kazdodocne sa opakujuca chorobnost. Su prudke vykyvy pocasia. + na nas nieco mozno zanechal Covid. + ludia sa o seba nestaraju, nesportuju, deti sedia cely den doma na riti, dospeli su tucni ako prasce. Z coho maju mat imunitu?

stannkal
29. apr 2023

@saska00 máš pravdu, čo sa týka nás tak je to viacmenej jedno, neliečili sme sa nijak špeciálne. Ide hlavne o to ze keď je to covid, kde sa vie ze môžu byť aj ťažšie priebehy ako pri chrípke, tak sme opatrnejší a nestretneme sa napr s rodičmi ktorí už sú starší a nie sú na tom zdravotne super.

autor
29. apr 2023

@danieli daj nam potom vedieť ako to dopadlo 🙏

saska00
29. apr 2023

@stannkal ja si myslim že nie len covid ale teda hoci aký vírus môže mat aj horší priebeh , podľa toho aký je organizmus 🙌🏻 keďže vidíme že teraz sa to celé nejako zbláznilo a tie choroby už niesu tak rychlo a ľahko zvládnuteľné , už potrebujeme aj my mladí viacej času na zotavenie.

autor
29. apr 2023

@saska00 osobne by mi to tiez bolo jedno ale u nas napr sa posunie ockovanie o mesiac dva ak prekoname covid a o 2 tyzdne iba ak je to obycajna viroza...preto sme testovali

autor
29. apr 2023

@stanulienkat 😂😂😂😂😂🙏 kedy som ja povedala ze tu nieco poletuje??? Pytam sa vyslovene len preto ci ma niekto nahodou rovnaku skusenost a ci im prisli na to co to je....ak je to nejaky bacil treba ATB, ak virus staci to vylezat a riesit priznaky...sak zvyknu byt aj epidemie chripky, len toto vyzera byt dake prilis hardcore na chripku 😂 ale to s tou imunitou mas pravdu, to je katastrofa v poslednej dobe, cez lockdown polka ludi pribrala a vytvorila si zle navyky co uz nejdu tak lahko zvratit 🥲

kikulienkadd
29. apr 2023

Ahoj,aj môj 11r syn si prešiel virózou, akú som ešte nezažila. Najprv ho začala bolieť hlava, potom mal 2 dni horúčky cez 39,3. Museli sme dávať paralen po 4 hodinách,stále len spal. Mal aj nevoľnosť, napínalo ho na vracanie a mal hnačku. Keď to prešlo, zapálilo sa mu hrdlo, následne ďasná, celé ústa. Prestal jesť,bol slabý. Išla som s ním lekárke, crp 1,7,takže to uzavrela ako hnusnú virózu, ktorá môže trvať aj 2 týždne. Nakoniec ešte dostal nádchu a kašeľ, pričom bol už týždeň iba doma a my 3 ostatní sme boli úplne zdraví. Tretí týždeň doma sa spamätal,začal lepšie jesť a pomaly sme začali chodiť von. Bol šialene unavený. Teraz po mesiaci je späť vo forme. Covid to nebol,možno to bola chrípka, ktorú sme s mladším synom prekonali cez Vianoce a vyzeralo to s nami podobne...

evelyn246246
29. apr 2023

..napisali mi, ze sa nechcu podielat na sireni neoverenych informaci :D :D ...tak mi zmazali moj komentar ..