icon

Dá sa v Bratislave nájsť podnájom do 500 €?

15. jan 2025

Ahojte. Idem sa poradiť. Myslíte, že sa dá nájsť v Bratislave podnájom pre matku a dieťa do 500€? Ide o to, že sa musíme na nejaký čas ako rodina rozdeliť. Aby sme nemuseli syna umiestniť na intrak, musím s ním na nejaký čas odísť do podnájmu. Zvažovala som aspoň 2- izbák aby za nami mohli prísť dcéra s mužom ale teda pri tých cenách sa uskromnim aj na garsonku teda 🫣. Pri opatrovateĺskom riešiť podnájom a splácať hypotéku je teda riadna výzva.
Dokonca sme už aj emocionálne nad sebou vybojovali ten internát, z peňažného hľadiska ale tie týždenné cesty po neho tam a späť domov by boli podobné ako kedy máme podnájom, takže nie je moc čo riešiť...

Strana
z2
gemerka17
15. jan 2025

Do 500 eur matka a dieťa veľmi nepravdepodobne. Ak sa podarí, tak to bude veľký zla lokalita typu pentagon.
Proste máš zle zloženie a veľmi malý rozpočet.

janai1
15. jan 2025

Do 500 nejakú garsónku tak jedine a pochybujem, že nájdeš takú kde zoberú dieťa.
S depozitom počítate tiež?
Prečo nie je intrák pre syna cesta? Veď 15+ chlapec snáď zvládne sadnúť na vlak/autobus a prísť domov/ na intrák?

quaxi
15. jan 2025

Za takú sumu ak nechceš veľmi zlú lokalitu tak jedine po známosti. Nerozumiem ale prečo je ti cesta drahá, veď dieťa môže jazdiť vlakmi zadarmo.

lienka.7
15. jan 2025

@autorka da sa nájsť, ale nie v centre mesta samozrejme. Kam bude syn chodiť?

brrunetkaa
15. jan 2025

A to syn nemôže cestovať vlakom/busom/ bla bla car domov ako 99% iných žiakov?

martul
15. jan 2025

@janai1
@brrunetkaa možno má nejaký postih.

lucik194
15. jan 2025

500 e na BA je malo. lebo realne ste dve osoby.

kolegyne co byvaju v podnajme,
jedna v zdielanom byte plati za izbu 400e (dvojizbak s inou osobou)
druha sama plati v jednoizbaku 550 a idu jej zvysit.

autor
15. jan 2025

@brrunetkaa škola bude 200km ďaleko

autor
15. jan 2025

@martul áno, ideme kvôli špeciálnej škole

deti95060810
15. jan 2025

skús ten podnájom a po čase daj syna na internát...
zo zač. budete chodiť možno každý týždeň pre neho ale potom o istý čas aj raz za dva týždne...

autor
15. jan 2025

@janai1 asi som mala byť konkrétnejšia.
Ide o 7 ročné nevidiace dieťa. Škola je v Karlovke. Depozit je ok, peniaze sú... ale ide o horizont tak min. 3 roky kým bude na internáte a to je už trochu problém.

janai1
15. jan 2025

Aha, v tom prípade je to iné.
Ono s dieťaťom je veľmi ťažké nájsť podnajom a ešte v nejakej rozumnej sume.
Pozri ponuky na nehnuteľnosti.sk alebo na bazos, príp. skús skupiny FB

gemerka17
15. jan 2025

Realne si myslím, že s cenou budete musieť ísť na 650 eur za garzonku/jednoizbak. A teda veľmi náročné bude dostat vôbec sancu, aby Vas ubytovali. Už si isto pozerala, tak vieš aké sú sumy.

autor
15. jan 2025

@janai1 nehnuteľnosti.sk a bazos sledujem, realitku ale v poslednom možnom prípade. Skupiny som ešte nepozerala, rozšírim hľadanie aj týmto smerom. Vďaka.

zuzike123
15. jan 2025

Svrčiu poznám, boli ste sa tam už pozrieť? Neviem aký systém je tam popoludní, ale viem, že tam chodia už tak malé deti, tiež sme zvažovali pre dcéru. Popravde, tiež by mi to nedalo nechať dieťa na intráku. Skús pozrieť okrajové lokality, tam možno nájdeš za tú sumu, odporúčam koniec Dúbravky, ide vám tam električka, veľmi komfortné cestovanie aj ok dostupnosť.

autor
15. jan 2025

@gemerka17 veď to, že je veľmi otázne, či vôbec dostaneme šancu.. chápem aj druhú stranu.. je to šialené..

autor
15. jan 2025

@zuzike123 ďakujem, veľmi praktická rada 🙏 doteraz som pozerala len Karlovku kvôli dostupnosti ale toto znie fajn.

quaxi
15. jan 2025

Keď ide o základnú alebo špeciálnu školu, môžete dostať príspevok na dochádzanie do školy. Pozri si pravidlá aby vám to vyšlo, rieši sa to cez školu takže tam budú vedieť poradiť. Aspoň vám to pomôže s časťou nákladov.
Ešte ak ste veriaci, skúste sa obrátiť na miestnu komunitu, či sa nenájde niekto kto by prenajal niečo lacnejšie. Môj svokor takto poskytol nejakej chudobnej rodine z kostola len za cenu nákladov 3i byt čo zdedil lebo je v pôvodnom stave a nemá na prerábku, a poznám viacero takých prípadov, ale to je len o šťastí.

klementinka58
15. jan 2025

moj ma 7 rokov a tiez je na internate, 40 km od bydliska. Prvy mesiac bol trosku smutny ked odchadzal, ale potom si tak zvykol, ze v piatok nechce ani odist, maju super pani vychovavatelky a aj deti su velmi zlate. Tiez sme sa bali ako zvladne internat a uplne skvelo. Na prvacika to zvlada bravurne. Tak Ta len chcem povzbudit, ze treba zvazit aj ten internat. Ved ak by to bolo zle, mozes riesit podnajom. Prispevok na dochadzanie tiez mame, moj chodi do skoly pre NKS

brrunetkaa
15. jan 2025

Zial, v Dúbravke a okoli pochybujem, že sa nájde 1izbak za takú cenu. Ani Devínska Nová Ves alebo Lamač čo je tiež blízko nie je moc reálny za tu cenu. Skôr 650+ Bývam v tejto oblasti ,.každopádne držím palce.

prasiatko30
15. jan 2025

Skus sa opytat na skole ci nemaju rodicov v podobnej situacii ako ty a skusit zdielat byt z dalsou maminou s dietatom z tej istej skoly?

autor
15. jan 2025

@prasiatko30 som za každú možnosť. Opýtam sa určite aj na toto.

autor
15. jan 2025

@klementinka58 neviem, či by som to zvládla 😔

kosatka33
15. jan 2025

Skúsila by som ubytovňu na Trnavskom mýte: https://www.zsr.sk/ubytuj-vyhodne/bratislava/ce...

tahomi
15. jan 2025

Pozerala som tie ponuky co dali baby, ale teda odpadla som. Pytat si 520 eur za izbu v byte, kde budu byvat v dalsich izbach cudzie osoby. Zdielane spolocne priestory, kupelka, wc, no masaker.
Bohuzial, asi kombo matka a dieta do 500 eur je tazko realne. Mozno ak by nevadilo kratke dochadzanie aj mimo Ba s dobrou dostupnostou vlaku?

zic
15. jan 2025

1, mozno sa pytam hluposf, ale nemohla by si zatial robit kym bude dietatko v skole alebo teda co bude robit cez den? Ze by sa vam navysil rozpocet trosku...
2, najlepsie na prenajom su podla mna facebookove skupiny, tam pribudaju inzeraty stale a aj dopyt tam mozes zadat... v tych vacsich skupinach mas okolo 60-80 tisic ludi...

autor
15. jan 2025

@tahomi a ešte na prízemí majitelia a ľudia sú teda rôzni 🫣 ale tak ked nebude na výber, možno skončíme aj takto..

lenkakravcova
15. jan 2025

A na sociálne bývanie si skúsila sa na mestskej časti opýtať?

Strana
z2