Deti a ich skúsenosti s klinikou Kidsmile v Bratislave
#kidsmile
Prosim, chodíte do kliniky kidsmile s deckami? Boli sme tam, syn je neosetritelny, takze CA, ale teda mam tame zmiesane pocity z pani doktorky . Uz len to, ze moze ist len jeden rodic s dietatom a podobne a teda nemala som z nich pocit nejakeho respektujuceho pristupu k pacientovi akym sa ohanaju a za aky pytaju peniaze. A samozrejme nie je mozne do ust pozriet inde ako na kresle, nebavi sa, proste ak sa decko boji, a krici tak zdrapne a podrzi na kresle. Ale teda moj je extrem fakt. Len teda tie kecy co ma okolo seba popisane a potom aspon pre mna nepochopenie extremne vystraseneho dietata pred kolpsom, neviem. Ale mozno to bol len moj cudny dojem, tak by som sa opytala na skusenosti. Je to Kristina Kardelis
Tak zubari nemaju vela moznosti ako skontrolovat/osetrit zuby. Dcera je tiez nespolupracujuce dieta (ma diagnozy). Kym stacilo pozriet z 1 m do pusy a spocitat zuby, tak nam stacil aj nas zmluvny zubar. V zime vsak prosiel akutny stav, hnisavy vacok a tak sme nasli sukromnu zubarku, ktora ju osetrila v premedikacii. Sirup ju sice oblbol, ze nevladala chodit, ale branila sa neuveritelne, museli sme ju drzat traja a to lezala na muzovi, ktory ju zvieral, zial, ina moznost nebola, zub musel von. Jedine plus, ze si nic nepamatala. Vraj premedikacia u vacsiny deti zaberie/staci, ale par deti vyvadza aj pri tom, a to sme my. Takze o mesiac ideme do CA, lebo kaz uz takto neosetri. A na margo nasej novej zubarky, velmi mila, trpezliva, snazila sa ozaj vsetkymi sposobmi, darovala jej zubarske zrkadielko, pustala TV nad hlavou, ale zial, neplati to na kazde dieta.
@miruskakos chodili sme tam, syn bol tiez neosetritelny a potreboval vela zasahov. Absolvoval osetrenie v celkovej anesteze. Nasa skusenost bola velmi prijemna. Sestricka ma taky asertivnejsi pristup, ale doktorka bola velmi prijemna a trpezliva. Ceny teda ale ohromne. Kym sa syn preberal, tiez mohol byt len jeden rodic, ale bolo to este za kovidovych dozvukov. Az pri odchode pomahal manzel. Dalsie kontroly prebiehali uplne v poriadku aj syn zacal spolupracovat. Momentalne vsak vyberame inu ambulanciu, hlavne teda koli financiam a logistike.
@miruskakos my tam chodime, mala je teda tiez celkom narocny pripad, ale doktorku Kordelis znasa dost obstojne. Podla mna je aj dost mila, snazi sa komunikovat priamo s dietatom, aby nadviazala kontakt, na kreslo si mozem sadnut s nou ked nechce ist sama, vzdy nejakym nenasilnym sposobom dosiahla, ze otvorila pusu, co povazujem pri mojom dietati za uspech 😅 ano, ceny su hard core, ale tak to je uz na kazdeho volbe ci ich akceptuje, alebo nie.
ja tam chodim s nasimi dvojickami sice oni spolupracuju vzdy ukazkovo ale sestricka aj dr su super
@miruskakos ja tam chodím so synom pani doktorka aj sestrička sú super. Skúste sa aj vy vcítiť do role doktorky, má tam nespolupracuje dieťa a dvoch rodicov, potrebuje sa zmestiť k dieťaťu aby ho ošetrila. Ďalšie keby si mala zakaždým pomaly ľahnúť k dieťaťu na zem lebo nechce do kresla, tak ju po celom dni boli chrbát akoby v bani robila. Nemyslím to v zlom, ani neutočim , len iný pohľad 🙂
@sisinger jasne, zaplatili sme si stomatorodinku, kde to nie je problem za rovnake peniaze 🙂
@miruskakos tak to je super, že ste našli miesto kde ste spokojní 🙂
@korra zdravím . Chcem sa opýtať ako to prebiehalo anestéza u takých detičiek? Mám v pláne tam íst s 3 ročným synom alebo mám obavy :( … potrebuje aj nejaké predoperačné vyšetrenia? Ďakujem
@anicka7777 ahoj, ano, predoperacne treba (u pediatra kam chodite). Zubarka pri prvej navsteve vsetko dopodrobna vysvetli a povie instrukcie. V den zakroku prist nalacno a v pohodlnom obleceni pre dieta. V cakarni/na recepcii za nami dosiel detsky anesteziolog, vysvetlil postup. Syn dostal pre-medikaciu formou pitia. Chvilku cca 10 minut, kym to zacalo posobit, bol taky "masielkovy" a isla som snim do ambulancie, sice isiel po svojich, ale bol taky omameny trosku Usadili sme ho do kresla, vyzliekli mu ponozku jednu (koli monitoringu). Prilozili dychaciu masku, par krat sa nadychol a zaspal. Vsetko v klude, citlivo. Potom ma poslali von. Ked dieta intubuju (cez nos), rodic pritomny nieje. Nuz a cakas...kedy zavolaju, ze je hotovo. Mozes ist aj mimo, kedze to trva par hodin, zavolaju ta, ked je po a dieta uz lezi na gauciku a prebera sa (anesteziolog je pritomny cely cas). Dnu vtedy ku nemu pustili len mna (manzel cakal na recepcii). Asi 30 minut, kym sa prebral maly tak, ze vnimal, zaroven mal kyslikovu podporu (taku hadicku tesne pod nosom). Odibstaluju janylu a vsetko pocas preberania. Dostanes opat instrukcie ohladom rekonvalescencie, vyolatis zbytok, dohodnes termin a kontroly a hotovo. Syn po vlastnych bevedel prejst do auta, sice orebraty, ale ako zuvacka 😁 odniesli sme ho, cestu prespal, dona este hodinku tiez. Potom sa zmatozil uplne...na vecer uz blbol v plnej sile Nepamata si nic, len mu bolo divne, kde ma zuby 😁 Jedlo par dni skor kase, inak rany po extrakcii sa zatiahli velmi rychlo. Mal aj 3 nerezove korunky +tie uz mu vypadli, kedze ma uz trvale. Traumu nema ziadnu (chvalabohu). Nelutujem ten zakrok, ak by bolo treba, rozhodnem sa tak opat.
@korra tak to Vám ďakujem krásne 🙏 my sa chystáme v apríli na konzultáciu presný dátum ešte nevieme bude nám volať zubárka. My sme z východu , čiže bude to náročnejšie s tým cestovaním , ale to nevadí. Mám strašné obavy z toho , ako to bude všetko prebiehať. Môj malý mal ešte len teraz v januári 3 roky.. a ešte je kojený viete :/ toho sa bojím , že si bude pýtať a nebudem mu môcť dať… a kedy mohol váš syn piť a jesť?
@anicka7777 s kojenim neporadim 😔 moj uz bol vacsi. Ale pil doma, ked sa prespal...cca 2-3 hodky po, cize podla mna, nakojit by sa uz mohol.
My sme tam tiez boli,dcera extremna streska,ale u nej si nechala zuby urobit, lebo pozerala rozpravku. Ale aj tak sa jej stale na vsetko pytala. Bola s nou celkom trpezliva. Co ma ale odradilo boli tie ceny. Presli sme inde,lebo to sa nedalo.
@korra jaasne… nás čaká teraz vo štvrtok konzultácia veľmi sa bojím. Ako to bude prebiehať :/ u vás to ako prebiehalo taká konzultácia?
@korra chcem sa opýtať ešte… už ho viac neboleli zúbky keď mal opravené? Hrozne sa bojím , že mu to dám opraviť a nakoniec budú bolesti zase
@anicka7777 konzultacia prebehla uplne v pohode. Syn mal paniku (uraz, nasledne nie prilis setrne osetrenie, no trauma...). Ale zubarka ho tak zmotala, ze si nechal zuby v pohode prezriet. Kedze u nas tych zakrokov by bolo viacero, navrhla, ze najlepsia by bola celkovka a vsetko spravit naraz. Ak by sa jednalo o jeden, dva zuby, tak by sme to riesili len tou beznou sedaciou. Vysvetlila cely postup, co sa bude robit, co tomu bude predchadzat, ake su moznosti, navrhy, potom ako prebieha zobudzanie, rekonvalescencia, popytas sa, co potrebujes a potom povie cenu (odhadom). Pri samotnom zakroku su pritomni lekarka so sestrickou a anesteziolog so svojou sestrickou. Nam ten zakrok neskutocne pomohol. Bolesti neboli ziadne, nebolo nutne ani na noc lieky proti bolesti. Velmi rychlo sa to vyhojilo, fakt rychlo. Zlepsil sa celkovy komfort pri jedeni. Teraz uz syn spolupracuje v pohode. Nic si nepamata zo zakroku, len cestu tam 😊
@korra tak to som rada ❤️ .. koľko u Vás cca trvala konzultácia? Ak by mu prezrela zúbky , či bude môct ísť s ním ocko na chodbu už čakať , aby sme sa mohli kľudne porozprávať. ? … prepáčte ak sa Vás veľa pýtam 🙂
@anicka7777 v pohode 😊 cca 3/4 hodku. Jasne, kludne potom moze ist von s ocom 😊
@korra ďakujem krásne ❤️ dnes cestujeme keďže sme z východu a zajtra máme konzultáciu. Neviete čo je tam poblízku , kde by sa dalo tam ísť s deťmi? Keďže máme až o 13:30 konzultáciu a o 10:00 musíme odísť z hotela.. musím so sebou vziať aj 8ročného syna .
@anicka7777 tak ako ste dopadli?
@korra na výbornú. Doktorka strašne milá 🙂 dokonca naša rodáčka 🙂 … malý to zvládol na výbornú, neplakal vôbec , dokonca odtiaľ nechcel odísť 🙂 s pani doktorkou sa prechádzal po chodbe za ruku a ani sme mu nechýbali 🙂 ..
@anicka7777 parada 👍 a mate teda termin? idete do toho?
@korra áno, máme 7.mája.. ak by náhodou jeden chlapček vypadol , tak máme 24.apríla. Tak ideme do toho určite . 💪🙏 … a chcem sa opýtať , vy ste priezliekali syna tam? Nám doktorka povedala , že môžeme mu doniesť aj pyžamko..
@anicka7777 nie, isli sme uz z domu "sportovo na lahko", volne teplaky, pod mikinou tricko s kratkym rukavom. Mikina zipsova, nie cez hlavu. Co najpohodlnejsie a najjednoduchsie na manipulaciu. Inak trenky, resp. teplaky odporucam aj nahradne. Moze sa stat, ze sa pri preberani pocika.
@anicka7777 nie, isli sme uz z domu "sportovo na lahko", volne teplaky, pod mikinou tricko s kratkym rukavom. Mikina zipsova, nie cez hlavu. Co najpohodlnejsie a najjednoduchsie na manipulaciu. Inak trenky, resp. teplaky odporucam aj nahradne. Moze sa stat, ze sa pri preberani pocika.
@korra my máme ešte plienočky večer .. takže mu dám plienku … zajtra cestujeme do BA a v stredu o 08:30h. tam máme byť… strašne mám stresy z toho , ako to všetko dopadne :/ … neviem , ako si poradím s jedlom kašovitým.. ked bude po.. nás hneď čaká 4hodinová cesta naspäť po zákroku.. tak snáď sa vyspí v aute

Tak to ste nás nepotešili, chystali sme sa tam s 2,5 ročnou dcérkou ale pôjdeme teda inde. Určite by som išla ešte inde skúsiť iný prístup. Celková anestézia nie je nič pre malý, detský organizmus. Je to obrovská záťaž. Ako má rodič zveriť do rúk svoj najväčší poklad, svoje dieťa, keď lekárovi nedôveruje, alebo z neho nemal dobrý pocit. Poslúchnite svoju intuíciu. Držím palce