Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
@beata_ra no, doktor ma dovolenku do 22.8., ale potom hned idem na odbery. tak sa tesim, aj sa trochu bojim, no zmiesane pocity mam celkom 🙂
@evita11223 nemas sa coho, ver mi. ak budes mat odbery na poriadku a povie ti, ze si na to vhodny kandidat 😀 tak ti bude len lepsie 😉 som si ista. pisala si, ze mas nejake prejavy, ale uz si to asi uplne nepamatam, prepac. 😅 kazdopadne horsie to istotne nebude 😀 🙂
@stanik_67 Tak treba si pomôcť, keď sa dá. Kedysi takéto možnosti neboli 😉
@22patricia22 Ved to, aj ked mna sa to este netyka, musim si zaklopat 😀 Ale neviem si predstavit, ako zeny s tymi priznakmi existovali kedysi. Ako to zvladali? Ci to proste len pretrpeli a hotovo...No ktovie....
@beata_ra asi hej, proste to pretrpeli a nikto to moc neriesil. kedysi sa o takychto veciach ani tolko nehovorilo, zeny to brali ako nieco co musi prejst a hotovo. dnes je predsa len ina doba, viac moznosti a hlavne aj lekari su otvorenejsi v tejto teme. ja osobne si myslim, ze ked ti nieco vie ulahcit zivot a pomoct, preco to nevyuzit. ved naco sa zbytocne trapit, ked nemusis.
@evita11223 je to tak, vsetko je dnes uplne ine. ja som sice vzdy mala taky respekt pred odbermi, co respekt-neuveritelny stres, ale aj to akosi pominulo. neviem, ci by som sa na to dala, ak by som stale bola rovnako nastavena.
@stanik_67 Takto nemôžeš rozmýšľať. Tiež mám rešpekt pred injekciami a pod., ale zase viem, že je to potrebné, tak si poviem, že to proste nejako musím zvládnuť.
@22patricia22 presne tak, su veci, ktore musis len dako prekusnut, ak ti ma byt lepsie 🙂
Zucastnila sa niektora z vas klinickej studie liecby chronickych mykotickych infekcii? Resp. mali ste/mate niektora taketo problemy, ze by ste to realne zvazili?
@beata_ra Ty reálne uvažuješ, že sa na to dáš či si len zvedavá?
Ja som sa osobne nezúčastnila, ale viem, že klinické štúdie bežia aj u nás, väčšinou vo väčších nemocniciach alebo v centrách, ktoré sa špecializujú na gynekologické infekcie. Štúdie majú presne definované kritériá, väčšinou si ťa lekár pozve na vstupné vyšetrenie, urobia stery, krvné testy, niekedy aj testy na pečeň a obličky (lebo antimykotiká môžu byť záťaž). Potom ťa zaradia buď do skupiny, ktorá dostáva skúšaný liek, alebo do porovnávacej skupiny.
@eliaska101 predpokladam, ze to je aj za nejaku financnu odmenu, vsak? ze sa to nerobi len tak z dlhej chvile.
@evita11223 Ano, financna odmena tam je, ale tak ja to realne aj mavam, tak mozno by mi to aj nejakym sposobom pomohlo a pridu na to, preco sa mi to neustale objavuje. Mala som s tym na isty cas pokoj predtym...
@beata_ra Aha a predtým si vôbec tieto mykózy s doktorom neriešila? Že či sa nedá nasadiť nejaká liečba aj mimo takejto štúdie.
@eliaska101 Riesila a aj budem, len som o tom citala, tak ma to zaujalo 🙂 Napadlo mi, ze toto moze byt cesta ako sa toho zbavit nadobro, ale zase nechcem ist do niecoho neznameho, s cim vlastne nikto ani nema realnu skusenost 😀
Ja sa na to spytam pri najblizsej navsteve urcite, ale tak bola som uz tento rok na preventivke, takze tak skoro sa tam nedostanem 😀 Preto som sa chcela spytat tu najprv.
Tiež si myslím, že ťa z ambulancie nevyhodí, keď sa prídeš informovať. A možno to bude práveže preňho ešte prínosné 😉
@beata_ra Jasné, spýtať sa môžeš vždy, aj keď si už tento rok bola na preventívke 🙂 Niektoré veci človek proste nevyrieši googlením a gynekológ ti vie najlepšie povedať, či sa ti to vôbec oplatí skúsiť.
Lekárom to väčšinou neprekáža, skôr naopak – majú prehľad, že čo pacientky riešia a môžu ti dať tip aj na takéto štúdie, ak o nich vedia.
Ja inak aj celkom chápem, že chceš skúsiť niečo nové, keď sa ti to stále vracia, len by som bola opatrná, aby si nešla do niečoho, kde budeš mať viac rizika než úžitku. 🙂 Informuj sa o tom čo najviac sa dá.
Tak že či sa to aj oplatí, či to proste stojí za ten risk. Určite sú tam nejaké riziká.
ja by som sa do takej studie asi hned nepustila, ale na druhej strane ked uz clovek skusal vsetko mozne a stale sa mu to vracia, tak chapem, ze hlada riesenie. 🙏 ak je to pod dohladom lekara a s jasnymi podmienkami, mozno by to ani nemuselo byt uplne zle. len by som sa urcite dopredu spytala, ake lieky sa tam podavaju a ci to moze mat nejake vedlajsie ucinky. 🙂
nepovedala som, ze som pre to na 100% rozhodnuta 🙂 len uvazujem, samozrejme sa o tom porozpravam s gynekologom, nech mi povie o tom nieco viac. a ak povie, ze by to bolo pre mna vhodne, tak asi sa na to dam.
@beata_ra Tak držím palce, hlavne nech sa ti uľaví. 😉 Potom napíš, ako si sa rozhodla.
Akútny relaps opakujúcej sa vaginálnej kvasinkovej infekcie. Tri alebo viac relapsov vaginálnej infekcie za posledných 12 mesiacov. Takto to má mudr. Milly na stránke, ak sa ťa to týka, tak by som do toho išla.
@beata_ra a to ma viacero gynekologov takto, ze cez nich sa daju riesit tieto studie ci len on?

@evita11223 Super 🙏 Tak hadam ti bude lepsie. A kedy s liecbou zacinas?