Dobrý gynekológ v Bratislave - aktuálne info
Viem, že tu už podobné diskusie boli, avšak potrebujem aktuálne informácie 🙂
Vedeli by ste mi odporučiť dobrého gynekológa v BA?
Ideálne niekoho, komu nevadí odpovedať na otázky a nemáte pocit, že mu prekážate už len svojou prítomnosťou 😀 a samozrejme aj takého, s ktorým máte dobré skúsenosti aj ako s odborníkom.
Ďakujem 🙂
@22patricia22 No ono je fakt zaujímavé, že niekto má návaly, problémy so spánkom či priberaním už pomerne skoro, iná žena prejde tým obdobím takmer bez povšimnutia. Potom sa človek porovnáva s okolím a má pocit, že niečo nie je v poriadku, pritom je to často úplne normálne... Mám niekoľko kamarátok po 40tke a každá má fakt niečo iné..Niektoré zatiaľ nič.
@pelian ja mam uz po 44 navaly strasne, poruchy spanku, potenie nocne☹ HA mi robi zle, ziadne byliny ani doplnky nepomohli bojujem 4 roky aj sport aj alkohol, rozumej obcas pivo a cigy obcas 1-2 vsetko prec, zdrava strava aj tak nic moc.
@roxana280 Mala som aj ja kadejake problemy, tazkosti... Chodim k Millymu v BA, s nim som to vsetko konzultovala a teda som rada, lebo mi nastavil liecbu presne aku potrebujem. Citim sa lepsie, nemenila by som. 🙏
@peta2202 ja nemozem antikoncepciu a rozne doplnky som skusala bez vysledku,skoda vyhodenych penazi
@roxana280 Tak to je škoda, keď človek už naozaj vyskúša všeličo a stále sa necíti lepšie. 🙄 Ale teda antikoncepcia a hormonálna liečba nie sú úplne to isté. Hormonálna substitučná liečba býva pri menopauze podstatne nižšie dávkovaná a niekedy ju môžu užívať aj ženy, ktoré antikoncepciu nemôžu. Samozrejme závisí od dôvodu, prečo ju nemôžete, preto by som sa na to ešte skúsila opýtať gynekológa... Možno by predsa len existovala nejaká možnosť, ktorú ste zatiaľ nepreberali. 🙂
Ja by som sa skôr priklonila k tomu, čo už tu zaznelo – dobrý gynekológ, ktorý sa na to pozrie komplexne. A potom sú aj veci mimo hormonálnej liečby, ak nie je pre vás vhodná, ale to vám musí potvrdi lekár... úprava spánku, stresu, niekedy aj úplne drobné zmeny v režime vedia spraviť prekvapivo veľa, hoci to človek často nechce počuť, lebo to nie je úplne rýchle riešenie 🙂
@roxana280 Tak to je škoda, keď človek už naozaj vyskúša všeličo a stále sa necíti lepšie. 🙄 Ale teda antikoncepcia a hormonálna liečba nie sú úplne to isté. Hormonálna substitučná liečba býva pri menopauze podstatne nižšie dávkovaná a niekedy ju môžu užívať aj ženy, ktoré antikoncepciu nemôžu. Samozrejme závisí od dôvodu, prečo ju nemôžete, preto by som sa na to ešte skúsila opýtať gynekológa... Možno by predsa len existovala nejaká možnosť, ktorú ste zatiaľ nepreberali. 🙂
@grankosko dakujem za radu, ale toto u mna nie je cesta, chemicka
@roxana280 uplne chapem, ze ked mas v tom jasno, tak ta asi nikto nepresvedci 🙂 ja by som len urcite nezostavala pri tom, ze to inak nejde... niekedy pomoze aj nazor ineho gynekologa alebo lekara, ktory sa viac venuje menopauze. nemusi ist hned o liecbu, ale mozno pride na nejaku suvislost, ktora doteraz lekarovi unikala. 🙂
a drzim palce, nech sa to casom aspon zmierni. ked sa clovek dlho neciti dobre, vie ho to dost vycerpat aj psychicky.....
@roxana280 uplne chapem, ze ked mas v tom jasno, tak ta asi nikto nepresvedci 🙂 ja by som len urcite nezostavala pri tom, ze to inak nejde... niekedy pomoze aj nazor ineho gynekologa alebo lekara, ktory sa viac venuje menopauze. nemusi ist hned o liecbu, ale mozno pride na nejaku suvislost, ktora doteraz lekarovi unikala. 🙂
a drzim palce, nech sa to casom aspon zmierni. ked sa clovek dlho neciti dobre, vie ho to dost vycerpat aj psychicky.....
@stanik_67 u mňa to trvá štvrtý rok, tie návaly a únava sú najhoršie
ale tak s tym sa da pekne pracovat, podla mna je to aj celkom ciastocna vyhoda, ze vies, kedy tieto stavy prichadzaju...napriklad pri strese alebo v tych teplejsich obdobiach sa da vedome upravit rezim, viac oddychu, kludnejsie vecery, pripadne sa pripravit na noc tak, aby telo nebolo uz v uplnom vycerpani...

A teda uvidíme, čo čaká mňa... 😂