DS Archa Bratislava a skúsenosti s inými domovami dôchodcov v BA?
Dobry den, ma niekto skusenosti s tymto zariadenim?
Rozmyslame o umiestnenie babky a mame prihlasku.
Zaujima ma, ako tam je? Prostredie vypada super, pri lese hore na Kramaroch.
Aka je tam starostlivost, strava, socializovanie.
Dakujem.
@anonym_autor
V ktorom roku?
@anonym_79ff1c co znamena v ktorom roku? Ak sa nam ozvu tento rok, umiestnili by sme ju teraz, ak na buduci tak nabuduci. Pokial sa jedna o rok skusenosti, je jedno kedz mas skusenost, chcem vediet hociaku skusenost. Dakujem.
@anonym_79ff1c co znamena v ktorom roku? Ak sa nam ozvu tento rok, umiestnili by sme ju teraz, ak na buduci tak nabuduci. Pokial sa jedna o rok skusenosti, je jedno kedz mas skusenost, chcem vediet hociaku skusenost. Dakujem.
@anonym_autor
Take daco ako poradovnik o tom si este nepocula
hlavne v Bratislave.
@anonym_autor v poradovniku je cca 390 cakatelov. Miest maju 83. Fakt si myslis, ze sa ti ozvu tento alebo buduci rok?
@anonym_autor v poradovniku je cca 390 cakatelov. Miest maju 83. Fakt si myslis, ze sa ti ozvu tento alebo buduci rok?
@anonym_c32e35
Presne mna prekvapila taka naivna otazka v Bratislave , babka medzi tym zomrie kym pride na radu.
Mame ju v poradovniku. Pytam sa na skusenosti. Dakujem
@anonym_autor
Take daco ako poradovnik o tom si este nepocula
hlavne v Bratislave.
@anonym_79ff1c samozrejme ze je v poradovniku.
V tomto domove dôchodcov bola v poradovníku mama mojej svokry. Nedožila sa toho že by sa tam dostala.
Taká skúsenosť z rodiny.
V našom domove je skoro 300 žiadostí a ročne sa to posunie o 5 až 10 miest. Takže to aká je momentálne starostlivosť a personál o 5 rokov nemusí byť pravda.
V našom domove je skoro 300 žiadostí a ročne sa to posunie o 5 až 10 miest. Takže to aká je momentálne starostlivosť a personál o 5 rokov nemusí byť pravda.
@anonym_8902d1 to je aky domov dochodcov? a aka je starostlivost momentalna?
ty si tam nebola pozrieť predtým než ste dali prihlášku?
@biba_18 je je toto podstatna otazka? Hladam niekoho kto ma realne skusenosti.
Moja priatelka tam mala svokru aj mamu bola velmi spokojna
@hedviga2 konecne niekto dakujem Hedviga. A mali tam program? Aka bola starostlivost.?
@anonym_8902d1 tak to je super staroslivoť 👏👏👏👏
@anonym_autor tak tam chcem ísť 😍už aby som podala žiadosť do poradovníka 🤓
@anonym_autor
Zda sa ze nevies citat medzi riadkami dakdo ti odpisal z Archy posun je max 10 miest rocne a cakacia listina je vyse 300
Mame ju v poradovniku. Pytam sa na skusenosti. Dakujem
@anonym_autor Ahoj, moja babka tam bola. Zial minuly rok zomrela, ale posledne roky stravila tam. Personal bol podla mna dobry co sa starostlivosti tyka, aj milí boli k ludom co prisli na navstevu. Babke strava chutila, byvala na izbe este s dvomi babickami. Bola uz nechodiaca, no napriek tomu, ak chcela tak ju dali na vozik a vzali ju dole do jedalne,kde mali rozne zaujmove cinnosti na motoriku, zasmiali sa tam spolu viacerí, dali ju aj na dvor na vzduch. Samozrejme nebol s tym problem, ked sme my ju prisli pozriet a tiez sme ju mohli takto na vzduch vziat. Ak som prisla sama aj mi pomohla pracovnicka s nou do vozika. Ked som sa pytala na zdrav. stav, tak vzdy ochotne povedali. Za mna je to skvely domov dochodcov. Je to urcite lepsia volba ako napr. co je statny domov dochodcov myslim,ze v ruzinove (nie som si ista), ale na ten som moc dobre nepocula, ked sme este davnejsie roky dozadu chceli babku umiestnit. Potom nam jedna zo zdravotnictva odporucili Archu a naozaj spokojnost. Inak ak by si chcela pozriet, myslimze maju aj FB stranku, kde sa dozvies o ich cinnosti aj so seniormi viac. Aj nejaky harmonikar im chodil zahrat, dalej nejaka skupina co im tam vystupovala zaspievali im a tak🙂 Tak snad taketo info postaci. Drzim palec
@anonym_autor Ahoj, moja babka tam bola. Zial minuly rok zomrela, ale posledne roky stravila tam. Personal bol podla mna dobry co sa starostlivosti tyka, aj milí boli k ludom co prisli na navstevu. Babke strava chutila, byvala na izbe este s dvomi babickami. Bola uz nechodiaca, no napriek tomu, ak chcela tak ju dali na vozik a vzali ju dole do jedalne,kde mali rozne zaujmove cinnosti na motoriku, zasmiali sa tam spolu viacerí, dali ju aj na dvor na vzduch. Samozrejme nebol s tym problem, ked sme my ju prisli pozriet a tiez sme ju mohli takto na vzduch vziat. Ak som prisla sama aj mi pomohla pracovnicka s nou do vozika. Ked som sa pytala na zdrav. stav, tak vzdy ochotne povedali. Za mna je to skvely domov dochodcov. Je to urcite lepsia volba ako napr. co je statny domov dochodcov myslim,ze v ruzinove (nie som si ista), ale na ten som moc dobre nepocula, ked sme este davnejsie roky dozadu chceli babku umiestnit. Potom nam jedna zo zdravotnictva odporucili Archu a naozaj spokojnost. Inak ak by si chcela pozriet, myslimze maju aj FB stranku, kde sa dozvies o ich cinnosti aj so seniormi viac. Aj nejaky harmonikar im chodil zahrat, dalej nejaka skupina co im tam vystupovala zaspievali im a tak🙂 Tak snad taketo info postaci. Drzim palec
@motylik2559 Dakujem ti pekne sa obsirnejsie informacie. A Uprimnu sustrast. Som rada, ze sa babke pacilo a aj vam. Babka bola uz leziaca ked tam isla? Alebo postupne zacala byt tam?
@motylik2559 Dakujem ti pekne sa obsirnejsie informacie. A Uprimnu sustrast. Som rada, ze sa babke pacilo a aj vam. Babka bola uz leziaca ked tam isla? Alebo postupne zacala byt tam?
@anonym_autor Dakujem. Zial uz bola leziaca. Ak by bola este mobilna, tak by sme ju tam nedali. Ale ona aj sama chcela ist takto, nasla si tam aj kamosky, cize aj psychicky ju to dalo viac hore🙂 Bola spokojna. Takze tento domov urcite odporucam, pokial sa vam podari🙂
Upravila som nadpis, ake mate skusenosti celkovo s inymi domovami Dochodcov - Bratislava?
@anonym_autor pracujes/te priamo v Arche?
Mala som tam dva roky maminku, keď už bola celkom ležiaca. Za úžasnú výhodu v porovnaní s inými zariadeniami v Bratislave považujem, že tam neboli stanovené návštevné hodiny, mohla som prísť v akomkoľvek čase - čo predstavuje aj určitú kontrolu
správania personálu (škaredo povedané prepadovka), zostať aj do neskorého večera, keď to mama psychicky a citovo potrebovala (na izbe boli dve ďalšie starenky v rovnakom stave, s ktorými som sa tiež zblížila). Chodila som tam denne-mamu som opatrovala doma štyri roky, ale pre problémy s chrbticou som už nevládala. Takže áno, videla som, ako sa opatrovateľky chovajú aj k tým ťažko postihnutým klientom, ktorých treba kŕmiť a prebaľovať, k posteli prichádzala 2x týždenne aj fyzioterapeutka, v jedálni boli animátorky, kto chcel, mohol mať každý týždeň kontakt s kňazom alebo účasť na omši, zaregistrovala som aj hudobné vystúpenia, rozdávanie darčekov od školákov. Teraz som si spomenula, ako ma prekvapilo, keď sociálna pracovníčka trávila čas s mamou tak, že jej dávala tie okuliare na virtuálnu realitu so zábermi prírody a zvieratiek - mama bola ku koncu už detinská. Myslím si, že pre klientov v dobrej mentálnej a fyzickej kondícii to tiež muselo byť dobré prostredie. Píšem o skúsenostiach spred dvoch rokov.

@anonym_autor
V ktorom roku?