icon

Energošek v Bratislave

Dnes o 09:53

dopredu sa ospravedlnujem, dnes zas na temu energo sek
som v zahranici dlhodobo a moj otec na dochodku dostal energosek na 81 euro. v byte nik nebyva, takze kurenie vypnute.
Celkom ma desi, o kolko nam dvihnu zalohy, nakolko sa jedna o Bratislavu a tu ma ist cena zevraj o 69% vyssie.
Taktiez to chapem tak, ze preto on 81 euro lebo je dochodca a na byt je pisany len on?

anonym_0fe950
Dnes o 09:55

@anonym_autor ide to vraj na meno najstaršieho, aspoň u nas to tak bolo. V novom rozpise však zvýšenie nemáme. Som z toho jeleň tiež, ale nič neporiesis. Je to smutne, ale na Slovensku je to tak. Tých 80 je na 1 štvrťrok, takze asi vam to zvýšia, je jedno ci kuris ci nie.

autor
Dnes o 09:57
@anonym_0fe950

@anonym_autor ide to vraj na meno najstaršieho, aspoň u nas to tak bolo. V novom rozpise však zvýšenie nemáme. Som z toho jeleň tiež, ale nič neporiesis. Je to smutne, ale na Slovensku je to tak. Tých 80 je na 1 štvrťrok, takze asi vam to zvýšia, je jedno ci kuris ci nie.

@anonym_0fe950 tak to je ozaj potom divne. ja to chapem tak, ze nam dvihli o dost ked nam o 81 euro poslali pomoc a vlastne to ma byt este poslane akoze 4 krat kedze je to stvrtocne? to znamena ze za rok na stat ''prispeje cca 320 euro'' tak potom ozaj neviem, ake hrozne navysenie mame cakat?

zalka
Dnes o 10:01
@anonym_autor

@anonym_0fe950 tak to je ozaj potom divne. ja to chapem tak, ze nam dvihli o dost ked nam o 81 euro poslali pomoc a vlastne to ma byt este poslane akoze 4 krat kedze je to stvrtocne? to znamena ze za rok na stat ''prispeje cca 320 euro'' tak potom ozaj neviem, ake hrozne navysenie mame cakat?

@anonym_autor riadne bezohladne k susedom, keď máš kúrenie vypnuté.
Ale vy kúrenie fixnu zložku platíte, spotreba je malinka časť ceny kúrenia ja nebývam a mam stále kúrenie na 2 zapnuté , a porovnáva sa cena v roku 2022 a tohtoročná.

autor
Dnes o 10:04
@zalka

@anonym_autor riadne bezohladne k susedom, keď máš kúrenie vypnuté.
Ale vy kúrenie fixnu zložku platíte, spotreba je malinka časť ceny kúrenia ja nebývam a mam stále kúrenie na 2 zapnuté , a porovnáva sa cena v roku 2022 a tohtoročná.

@zalka prosim? tak je to verim na rozhodnuti cloveka. Teraz ides podla toho sudit? Mimochodom, pod nami su len pivnice, tak nam zo spodu nikto nikdy nevykuroval, a co teraz?
Dakujem, za vysvetlenie, 2022 sa kurilo, nekuri sa tam prvu zimu, tak si nemyslim, ze som dakoho uskodila a byt sa bude predavat. Ale dakujem, za informaciu .

anonym_7bacc0
Dnes o 10:07
@anonym_autor

@zalka prosim? tak je to verim na rozhodnuti cloveka. Teraz ides podla toho sudit? Mimochodom, pod nami su len pivnice, tak nam zo spodu nikto nikdy nevykuroval, a co teraz?
Dakujem, za vysvetlenie, 2022 sa kurilo, nekuri sa tam prvu zimu, tak si nemyslim, ze som dakoho uskodila a byt sa bude predavat. Ale dakujem, za informaciu .

@anonym_autor keď máš pod sebou pivnice a nie sú zateplené stropy v pivniciach tak máš iný koeficient a platíš menej za rovnaké spotrebované teplo ako susedia nad tebou

autor
Dnes o 10:09
@anonym_7bacc0

@anonym_autor keď máš pod sebou pivnice a nie sú zateplené stropy v pivniciach tak máš iný koeficient a platíš menej za rovnaké spotrebované teplo ako susedia nad tebou

@anonym_7bacc0 nie tam nie su zateplene stropy.

autor
Dnes o 10:10

a ked to maju posielat stvrtorocne, to zas dojde o 3 mesiace dalsia 81 eurova poukazka?

anonym_fdec53
Dnes o 10:10
@anonym_autor

@anonym_autor
Si egoistka, ja ked idem prec na dlhsie v zime byt temperujem na 17 C mam ohlad voci susedom

zalka
Dnes o 10:11
@anonym_autor

@anonym_autor lenže máš aj susedov vedľa a nad sebou... Ochladzujes byt nad sebou ale nie to je podstatné. Info bolo o tom, že za kúrenie platíš aj keď nevyužívas. Lebo nejakych 70% z ceny kúrenia je fix a 30% je spotrebná zložka, a tie % môžu byť ešte v nevyhodnejsom pomere k spotrebe.
A za predošlej vlády robili nejaké techtle mechtle s kúrením, a ľuďom extrémne narástli účty hlavne keď nekurili. Len si už nepamätám v ktorom roku to bolo.

autor
Dnes o 10:12
@zalka

@anonym_autor lenže máš aj susedov vedľa a nad sebou... Ochladzujes byt nad sebou ale nie to je podstatné. Info bolo o tom, že za kúrenie platíš aj keď nevyužívas. Lebo nejakych 70% z ceny kúrenia je fix a 30% je spotrebná zložka, a tie % môžu byť ešte v nevyhodnejsom pomere k spotrebe.
A za predošlej vlády robili nejaké techtle mechtle s kúrením, a ľuďom extrémne narástli účty hlavne keď nekurili. Len si už nepamätám v ktorom roku to bolo.

@zalka iba nad sebou 1 a vedla seba mam vytahy. takze len 1 sused.

autor
Dnes o 10:13
@zalka

@zalka aha ok, tak 30 % ozaj nie je az taka velka polozka. som myslela ze je to skor opacne.

zalka
Dnes o 10:15
@anonym_autor

@zalka iba nad sebou 1 a vedla seba mam vytahy. takze len 1 sused.

@anonym_autor fyzika... Teplo stúpa hore... Horný sused kúri za dvoch aby mal u seba teplo, a nemá lepší koeficient ako byt priamo nad pivnicou. Stena tiež nie je vo vzduchoprazdne a chlad z bytu kde sa nekuri ide stenou k vedľajšie u bytu.

autor
Dnes o 10:17
@anonym_fdec53

@anonym_autor
Si egoistka, ja ked idem prec na dlhsie v zime byt temperujem na 17 C mam ohlad voci susedom

@anonym_fdec53 prosím? toto je 1 zima, kedy tam nikto nie je ! a Si vyprosím slova ako egoista ! 40 Rokov sme tam riadne kúrili ! Ľudia, Ozaj cumim, Vám už to niektorým riadne hrabe.

zalka
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@zalka aha ok, tak 30 % ozaj nie je az taka velka polozka. som myslela ze je to skor opacne.

@anonym_autor nie, práve kvôli netopicom je ta položka nízka... Defakto nič nešetriaca, a to mam skúsenosť par rokov byt má stabilných 20 stupňov. Susedom neochladzujem byty, a ja to v cene ani nevidím.

autor
Dnes o 10:32
@zalka

@anonym_autor nie, práve kvôli netopicom je ta položka nízka... Defakto nič nešetriaca, a to mam skúsenosť par rokov byt má stabilných 20 stupňov. Susedom neochladzujem byty, a ja to v cene ani nevidím.

@zalka nas sa to uz tykat nebude. jednu zimu ozaj neriesim, kedze sme 40 rokov odkedy je bytovka, kazdu zimu riadne kurili. ked sme byvali, bolo jasne, ze sme kurili.

autor
Dnes o 10:33
@zalka

@anonym_autor fyzika... Teplo stúpa hore... Horný sused kúri za dvoch aby mal u seba teplo, a nemá lepší koeficient ako byt priamo nad pivnicou. Stena tiež nie je vo vzduchoprazdne a chlad z bytu kde sa nekuri ide stenou k vedľajšie u bytu.

@zalka ma aspon ten benefit, ze mu od spodu nejde ziaden hluk. niekedy je to na nezaplatenie.

ivicatolic
Dnes o 10:38

@anonym_autor ja čítam že energošok v BA .... čo sa preboha stalo...😀😀😀😀

autor
Dnes o 10:39
@ivicatolic

@anonym_autor ja čítam že energošok v BA .... čo sa preboha stalo...😀😀😀😀

@ivicatolic Obavám sa že ten ešte príde.

natalka13
Dnes o 10:40

dufam ze si chodis kontrolovat plesne ci nemas kedze nekuris v tychto mrazoch.
naklady stupnu riadne, nato sa pripravujeme vsetci.

autor
Dnes o 10:45
@natalka13

dufam ze si chodis kontrolovat plesne ci nemas kedze nekuris v tychto mrazoch.
naklady stupnu riadne, nato sa pripravujeme vsetci.

@natalka13 plesne sme mali odkedy nás pravé vrchný sused asi 3 x už vytopil.

anonym_0fe950
Dnes o 10:48
@anonym_autor

@anonym_autor asi tak, ale ten predpis uz mal dôjsť. Nam ho poslali.Pozri si platbu za január.

autor
Dnes o 10:50
@anonym_0fe950

@anonym_autor asi tak, ale ten predpis uz mal dôjsť. Nam ho poslali.Pozri si platbu za január.

@anonym_0fe950 Vám to poslali kam? na email? Čí myslíš Predpis na byt.

anonym_0fe950
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_0fe950 Vám to poslali kam? na email? Čí myslíš Predpis na byt.

@anonym_autor ano, na mail prišlo upozornenie, ze predpis je uz na ich stránke,mam tam konto, všetko je tam.

autor
Dnes o 11:02
@anonym_0fe950

@anonym_autor ano, na mail prišlo upozornenie, ze predpis je uz na ich stránke,mam tam konto, všetko je tam.

@anonym_0fe950 ďakujem, poviem ocovi.

anonym_178e8e
Dnes o 12:28
@anonym_fdec53

@anonym_autor

@anonym_fdec53 ja keď idem preč, tiež netemperujem a keď sa vrátim, tak tam nikdy nie je menej ako 17 stupňov, takže temperovat na 17 stupňov mi príde dosť zbytočne… neviem, čo sa do nej navazate všetci..,