icon

Gymnázium Matky Alexie

10. mar 2022

Má niekto deti na tomto gymnáziu?
Bola som online na DOD a veľmi ma zaujalo.Zastupca tvrdil, že nebaziruju a ani nikto sa nikdy nepýta či je dieťa krstene, či chodí do kostola.Idea skoly sa mi páči je komunitná, oveľa menej detí v triede.V rebríčku škôl je na popredných miestach.V škole je kaplnka vraj iba pri prikazanych sviatkoch sa musia deti zúčastniť omše.Zacinaju deti ráno modlitbou?viete sa podeliť o dojmy?

evkamotka
10. mar 2022

Kamaratka ma o dost mladsiu sestru a ta tam studuje, uz maturuje. Skolu si nevie čo vynachvalit, velmi progresivna riaditelka, aktivni ucitelia, super atmosfera. Vela prilezitosti realizovat sa

autor
10. mar 2022

@evkamotka tiež som to počula a aj zástupca mal na mňa taký dojem.Aj ju tak prezentoval, že učitelia tam nemajú potrebu byť autority a hlavne majú iné morálne hodnoty.Len sa bojím toho či to nebude až príliš náboženské. Hladam školu rodinnú nie takú klasiku známky, písomky kde sa učitelia menia.Skola budova, chodby veľa možností na voľný čas, krúžky všetko sa mi páčilo.Mnisky učiteľky sú iba 2

evkamotka
10. mar 2022

Tak z rozpravania kamaratky su mnohi studenti vlazni veriaci, su na tej skole kvoli kreditu skoly. V dnesnej dobe je aktivnych veriacich na cirkevnych skolach malo. Ale ano, je to cirkevna skola, rataj s povinnymi omsami (zaciatok a koniec roka plus na prikazane sviatky) a nabozenstvom (ako predmetom). Mozno duchovne obnovy (tie mala svagrina na inom cirkevnom gym). Ak ste to ochotni akceptovat, samotne vzdelavanie je tam perfektne, nabozenstvu sa ale nevyhnete

majkabambulik
11. mar 2022

Ak sa na to pozerate takto, zamyslate sa uz teraz nad tym, tak tam radsej nechodte a dajte miesto veriacemu dietatu, ktore si to miesto viacej oceni aj z duchovneho hladiska, nie ako vy, ktori to tam budete iba trpiet a pripadne Vase dieta bude tym typom ziaka, ktore budu musiet riesit ucitelia-takych tam naozaj nepotrebuju.
Je dost inych skol v BA, ktore maju liberalny konzumny rebricek hodnot a nie su orientovane na silne krestanske hodnoty, ktore vy predpokladajuc neuznavate a teda v ktorych vy vychovavate dieta. Poviem priklad, ak rodic vychovava dieta, kde mu vstepuje ako najvysie hodnoty v zivote tie, ktore sa nedaju materialne merat-obetovat sa nezistne za druhych, byt dobrovolnikom a nepytat za to nic, nestavat na majetku a bohatstve a veci, ktore teraz su IN, s tym, ze tento zivot nekonci iba poslednym vydychom, tak asi tazko bude tam prezentovat vase dieta nazor, ze treba si riadne uzivat, postupovat v zivote aj tzv. cez mrtvoly, len dosiahnut svoj sebecky ciel voci komukolvek casto aj vlastnym rodicom, lebo zivot mame len jeden a nebudeme sa predsa obmedzovat a uz vobec nie trpiet dobrovolnickou pracou zadarmo, lebo zivot konci poslednym vydychom cloveka. Je to jednoducho stretnutie diametralne odlisnych hodnot, ktore vase dieta uz ma nastavene do zivota.Hladajte skolu, kde Vase dieta bude pokracovat vo vasej vychove, aby ste raz mali z tejto vychovy ovocie-ake bude, to uvidite ked budete stari, chori a nevladni 👍

janamoto78
11. mar 2022

@majkabambulik presne. Moje obe deti chodili na cirkevné školy. Nikdy by som ich tam nedala keby nie som veriaca. Pri zápise bolo nutné predložiť sobášny list rodičov a krstné listy deti. PSP, birmovka, prikázané sviatky, začiatok, koniec šk.roka omše, plus modlitby pred vyučovaním a povinné náboženstvo. Čo tam dieťa “vlažných” katolíkov bude robiť? Sú aj iné dobré školy pre deti nevychovávané v kresťanských hodnotách.

zuzike123
12. mar 2022

Absolutne nesuhlasim o komentarmi vyssie a to obaja synovia chodia na ZS Matky Alexie. Obaja maju spoluziakov zs inym vierovyznanim ci neveriacich a vobec ich to nevyclenuje z kolektivu. Na mieste je hlavne otazka, ci ste ochotni akceptovat hodnoty, ku ktorym tato skola vychovava. Nemyslim tym len vieru v posmrtny zivot, ale nesebeckost, lomoc druhemu, obetavost, atd. Deti mavaju rano kratku modlitbu, inak prebieha standardne vyucovanie. Na sviatky a zaciatok/koniec sk. roka maju spolocne omse. Vyucovanie mniskami si tiez netreba predstavovat v stredovekom duchu, su to predovsetkym osoby s ucitelskym vzdelanim, ktore zasvatili zivot Bohu na rozdiel od nas ostatnych. Synovia maju velmi mile sestricky, ktore sa o nich zaujimaju aj ked bol lockdown ci o nas zivot s hendikepovanou dcerkou. Ak teda nie ste vyhraneni ateisti, ale otvoreni voci druhym, myslim, ze dane gymnazium bude dobra volba. Treba vsak uvazit, ze je to jedna z lepsich skol a teda zaujem niekolkonasobne prevysi volne kapacity. ZS a Gym maju sice inych riaditelov, ale i tak su prepojene, tak ak by si mala este otazky, kludne mi pis.

maruskaaaa
11. nov 2023

Dobrý deň, je tu niekto, koho dieťa robilo prijímačky na toto gymnázium pred rokom? Aké boli testy z MAT a SJL? Bolo to náročné? Syn má záujem o toto gymnázium. Mali ste aj prípravný kurz, ktorý organizuje škola? Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede a rady.

korytnacka22
16. jan 2024

@maruskaaaa dobrý deň, toto gymnázium navštevujem. Prijímačky sa dali zvládnuť. Záleží na tom s čím má Vaše dieťa väčší problém. Odporúčam ale radšej syna prihlásiť na doučovanie, ktoré robí škola

maruskaaaa
17. jan 2024

@korytnacka22 píšem súkromnú správu

jarabela
24. jún 2024

@majkabambulik plne súhlasím ,potom deti ,čo chcú ísť na cirkevnú školu kvoly náboženstvu majú smolu.Mi.chodime do kostola a nás nezobrali a poznám deti,čo zobrali a do kostola nechodia .

autor
24. jún 2024

@jarabela tak je to všade prečo by mal byť niekto diskriminovaný za to, že nechodí do kostola?Ako napísali prijímačky, tak sa dostali.

korytnacka22
25. jún 2024

@jarabela či sa vaše dieťa nedostane na školu vôbec nezáleží na tom či chodí do kostola. Škola nieje povinná prijať len deti, ktoré sú kresťania alebo navštevujú kostol

bfb212
9. dec 2025
@korytnacka22

@maruskaaaa dobrý deň, toto gymnázium navštevujem. Prijímačky sa dali zvládnuť. Záleží na tom s čím má Vaše dieťa väčší problém. Odporúčam ale radšej syna prihlásiť na doučovanie, ktoré robí škola

@korytnacka22 ahoj, prosim chodila si tam an na ZS? mozem ti napisat spravu?

korytnacka22
9. dec 2025
@bfb212

@korytnacka22 ahoj, prosim chodila si tam an na ZS? mozem ti napisat spravu?

@bfb212 môžete mi napísať správu