icon

Gynekologická pohotovosť - Bratislava

27. apr 2021

Ahojte. Neviete že väčšinou ktoré lekáry ordinuju na pohotovosti v ružinovskej nemocnici? Prosím neviete že ako to tam funguje? Pohotovosť majú zvlášť alebo majú hore na oddelení kde je len gynekológia? Ďakujem 🙏

Strana
z2
jazula
10. máj 2021

@panir To som veľmi rada a dúfam, že všetko je ok 😊. Ja som sa tiež bála, že budú očami prevracať, ale oni ti sami povedia, že radšej prísť pár krát zbytočne, ako raz neskoro...

lenkaa11820
25. jún 2021

Dobry den, pripojím sa ku konverzácií. Dnes som musela navstivit pohotovosť, pred troma dňami mi vyšiel pozitívny tehotenský test a každým dňom čiarka silnela (14dni mi meškala M). Keďže som od rána troška spinila a poobede uz slabšie krvácala, nechceli sme nič podceniť (snažíme sa vyše roka o druhé bábo), vybrali sme sa do Kochu aj na základe tejto komunikácie. Zaregistrovala som sa a po 10 minútach ma zavolala sestrička do ordinácie. Začala "veľmi milým" tónom, ze jej mám povedať aký mam problém, keď som jej opisovala vkuse mi skákala do reči a chtiac-nechtiac som si musela vypočuť aky je rozdiel "medzi spinenim a krvacanim", ze ci si menim vložku jednu za druhou, ze to je krvácanie atď... Tak som svoju "výpoveď" upravila že mám silnejšie špinenie.. a tak mi zahlasila, že môžem byť rada keď je to spontánny potrat lebo ze o niekoľko týždňov by to bola kyretaz...to som ostala ako keby mi dala "po slovensky - po papuli". Uz som ostala ticho, ze sa nebudem zaoberať nejakou podráždeniu sestrou a počkám na lekára. Jeho prístup, naozaj super, všetko vysvetlil, vzali krv na prítomnosť hormónu (lebo nic nebolo na sone jasne) a upresnil ze predsa som krvacala .. taká moja dnešná skúsenost. Nech uz to dopadne akokoľvek, nerozumiem prečo si radšej človek nekusne do jazyka než povie sprostosť, ktorá pacienta len zraní.

7tinka7
23. feb 2023

@lenkaa11820 ahoj, momentalne mam rovnaky scenar ako ty len ina ambulancia mozem sa ta opytat, ked ti robili sono bolo tam nieco vidno ci nie ? Mne hcg rastie a na sone nevidno nic a potrat potvrdili na zaklade spinenia :( tak teraz sa snazia zmenit zaver na mimo mm:(.

lenkaa11820
23. feb 2023

@7tinka7 nebolo nič vidieť. Hcg mi klesalo, po opakovanom odbere 😐 skutočne išlo o spontánny potrat...našťastie sa po pol roku podarilo znova otehotnieť a teraz máme zdravého chlapčeka. Sestru som paradoxne stretla znova na ambulancii, pamätala si ma a bola celú poradňu veľmi milá a nápomocná...

Strana
z2