Gynekologická pohotovosť - Bratislava
Ahojte. Neviete že väčšinou ktoré lekáry ordinuju na pohotovosti v ružinovskej nemocnici? Prosím neviete že ako to tam funguje? Pohotovosť majú zvlášť alebo majú hore na oddelení kde je len gynekológia? Ďakujem 🙏
Dobry den, pripojím sa ku konverzácií. Dnes som musela navstivit pohotovosť, pred troma dňami mi vyšiel pozitívny tehotenský test a každým dňom čiarka silnela (14dni mi meškala M). Keďže som od rána troška spinila a poobede uz slabšie krvácala, nechceli sme nič podceniť (snažíme sa vyše roka o druhé bábo), vybrali sme sa do Kochu aj na základe tejto komunikácie. Zaregistrovala som sa a po 10 minútach ma zavolala sestrička do ordinácie. Začala "veľmi milým" tónom, ze jej mám povedať aký mam problém, keď som jej opisovala vkuse mi skákala do reči a chtiac-nechtiac som si musela vypočuť aky je rozdiel "medzi spinenim a krvacanim", ze ci si menim vložku jednu za druhou, ze to je krvácanie atď... Tak som svoju "výpoveď" upravila že mám silnejšie špinenie.. a tak mi zahlasila, že môžem byť rada keď je to spontánny potrat lebo ze o niekoľko týždňov by to bola kyretaz...to som ostala ako keby mi dala "po slovensky - po papuli". Uz som ostala ticho, ze sa nebudem zaoberať nejakou podráždeniu sestrou a počkám na lekára. Jeho prístup, naozaj super, všetko vysvetlil, vzali krv na prítomnosť hormónu (lebo nic nebolo na sone jasne) a upresnil ze predsa som krvacala .. taká moja dnešná skúsenost. Nech uz to dopadne akokoľvek, nerozumiem prečo si radšej človek nekusne do jazyka než povie sprostosť, ktorá pacienta len zraní.
@lenkaa11820 ahoj, momentalne mam rovnaky scenar ako ty len ina ambulancia mozem sa ta opytat, ked ti robili sono bolo tam nieco vidno ci nie ? Mne hcg rastie a na sone nevidno nic a potrat potvrdili na zaklade spinenia :( tak teraz sa snazia zmenit zaver na mimo mm:(.
@7tinka7 nebolo nič vidieť. Hcg mi klesalo, po opakovanom odbere 😐 skutočne išlo o spontánny potrat...našťastie sa po pol roku podarilo znova otehotnieť a teraz máme zdravého chlapčeka. Sestru som paradoxne stretla znova na ambulancii, pamätala si ma a bola celú poradňu veľmi milá a nápomocná...

@panir To som veľmi rada a dúfam, že všetko je ok 😊. Ja som sa tiež bála, že budú očami prevracať, ale oni ti sami povedia, že radšej prísť pár krát zbytočne, ako raz neskoro...