icon

Investícia do nehnuteľností v Bratislave

9. apr 2022

Mate k dispozícii 400 000 e.
Akú kombináciu bytu/bytov pri súčasných cenách by ste si zvolili. Byty sa budú využívať na prenájom. Dôležité je aby sa dokázali aj vhodne a rýchlo predať, ak by bolo časom treba.

Strana
z2
mb2021
Odpoveď bola odstránená
liz_lemon
9. apr 2022

2x 2i

autor
9. apr 2022

@mb2021 otázka, či budú nižšie.

@liz_lemon zaujíma ma aj lokalita. Na konci mesta asi ťažko prenajmem dačo.

liz_lemon
9. apr 2022

2i prenajmes hocikde, najlepsie asi Petrzalka, Ruzinov, ale podla mna by nebol nikde problem

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
9. apr 2022

@mb2021 keď sa nekúpi teraz, ceny stále porastú, čiže je blbosť teraz nekupovať, aj keď ceny sú vysoké

tncka
9. apr 2022

Za 400 litrov by som kupila apartman/y pri mori, nie v tej diere co spominas😅

autor
9. apr 2022

@tncka kto by sa tam o to staral a kontroloval ?? 😅

tncka
9. apr 2022

No to by sa poriesilo🙂Blava mi pride strasne predrazena a nadhodnotena vzhladom na to ako to tam vyzera. Ja by som to riesila takto no. 400 tis.je pekny peniaz a v zahranici lepsie vyryzovatelne ako na svk😅,pekny celorocny prijem

juliavolna
9. apr 2022

1 v ba a 1 pri mori 🙂 starajú sa o to ľudia , bežne to tak funguje

natalala
9. apr 2022

Isla by som do 2 mensich bytov, na centrum ti 400k nebude stacit, tak by som sa sustredila mozno na blizkost velkych office budov (napr okolie plynarenskej, jarabinky mozno) pripadne sirsie centrum smerom do noveho mesta aj zaciatok petrzalky, mozno blizkosti vysokych skol. Stale sa da este zarobit ak kupis starsi byt a das ho doporiadku (ak mas moznost) alebo kupit byt “z papiera” v zaciatkoch vystavby alebo nieco rozostavane. Urcite by som nedrzala 400k v hotovosti dlhsiu dobu, nech mi to nezerie inflacia 🤷🏼‍♀️ Alebo by som kupila iba 1 2i byt a zvysok investovala inak.

mapypotkancek
9. apr 2022

@tncka vždy ma zaujíma, ak niekto nadáva na mesto xyz (to je jedno, aké), že kde on / ona sám /sama býva. Tak len zo zaujímavosti, kde bývaš, keď je Bratislava diera?

satoshi
9. apr 2022

Určite niekoľko malých bytíkov - garzoniek tak o veľkosti 30 m2, možno poprípade aj 1izbák (oddelená spálňa). Takéto byty idú najviac na odbyt. na 1m2 sú nájmy najvyššie (síce aj ceny takýchto bytov, ale Ty nebudeš mať hypo). Z lokalít najlepšie asi Ružinov (nie Trnávka), Staré mesto alebo začiatok Petržalky. Píšeš že ťažko prenjameš niečo na konci mesta, ale nie je to tak, mám byt v Biskupiciach, nebol problém, do týždňa od uverejnenia inzerátu mi tam ľuďia už bývali, a kúpila som ho od ženy, ktora ho mala inzerovaný necelé 2 týždne. Poznám mnoho ľudí ktorí prenajímaju vo Vrakuni, Biskupiciach,Vlčom hrdle, DNV, a nie je problém. Síce za nižšiu cenu, ale aj nás stál samotný byt menej ......

natalala
9. apr 2022

@mapypotkancek mne to pride iba ako nejaky trapny komplex alebo povinna jazda ala hate na Bratislavu. To ze BA taha znacnu cast ekonomiky SR, to si ludia asi neuvedomuju 🤷🏼‍♀️

liz_lemon
9. apr 2022

@mapypotkancek byva v PD, ako sa spieva, najvacsia diera je PD 😂

mapypotkancek
9. apr 2022

@natalala @liz_lemon zaujalo ma to kvôli tomu, že za posledné cca dva týždne som mala s tromi rôznymi ľuďmi debatu o Tom, aka hnusná je Bratislava, Košice a Žilina. Vo všetkých prípadoch ten človek nepoznal to mesto príliš dobre a pochádzal "z iného konca republiky". Tak si dopĺňam štatistiku nenávisti medzi slovenskými mestami :D :D

natalala
10. apr 2022

@mapypotkancek ja uz toto ani neriesim, je mi tych ludi skor luto, akoze zit niekde kde je to podla nich hnusne, otrasne a este aj hnusni ludia a stale sa stazovat a este mat potrebu o tom poinformovat vsetkych naokolo aj ked je to mimo temu :D🤷🏼‍♀️ alebo co je este viac odveci, ani v tom meste nezit a kritizovat iba nieco co clovek “videl z okna osobaku, ked pribrzdil na stanici” 🙈 Proste niekto ma potrebu svoje frustracie ventilovat takto, asi by som v tom nehladala nejaky hlbsi zmysel.

tncka
10. apr 2022

@mapypotkancek vyraz "diera" bol mysleny vo vyzname s porovnani s inymi europskymi mestami,vzhladom na to ako to tam vyzera🙂

19mmm71
10. apr 2022

Kupila by som dva dvojizbaky a prenajala ich,alebo stavebne pozemky mimo Bratislavu

autor
10. apr 2022

3 izbový sa prenajíma zle ?

majlo1234
10. apr 2022

Neprenajima sa zle, mozno trochu horsie. Ide aj o to, komu chces nehnutelnost prenajat. Ak ti nevadi rodina s detmi, tak sj trojizbak. Mensie byty si beru vacsinou jednotlivci alebo bezdetne pary.

klara321
10. apr 2022

Treba hladat apartmanove komplexy so zabezpecenym manazmentom, ktory sa stara o prenajimanie, upratovanie, pripadne opravy a Vam pojde pravidelny vynos bez starosti. V BA su ceny najvyssie v celej SR a vynosy z najmu rovnako vysoke ako vo zvysku zapadneho Slovenska. Ak chcete silou mocou nehnutelnost na Slovensku, tak potom by som sa poobzerala po mensom krajskom meste na zapade SR, kde ceny su nizsie, ale prijem z prenajmu rovnako vysoky ako v BA, ponuka bytom na prenajom mensia a preto je nehnutelnost aj lahsie prenajatelna.

autor
10. apr 2022

@klara321 toto je blbosť, vysoká obstarávacia cena, vysoký nájom, a ešte aj za ten servis musíš platiť

Celkovo rozmýšľam ako a kde to vyskladat. Novostavba bola tiež v hre, avšak problém ze žiadne projekty nie sú vhodné. Slnečnice sú hrozné, za letiskom ďaleko, bazova zas draha

vero96
10. apr 2022

v Ba som aktuálne byt nekupovala, aj keď jeden byt prenajímame v starom meste... my sme kúpili apartmán pri mori v r. 2019 a za dva roky nám aj po odrátaní všetkého tak krásne zarába, že riešime aktuálne ďalší.. takže ak sú to peniaze cash a nie na hypo, určite by som riešila inú alternatívu ako BA a ak by to musela byť BA tak Slnečnice, Nový Ružinov, viem, že v Rači sa teraz stavia niečo nové, prípadne Miloslavov etc

klara321
10. apr 2022

Blbost to veru nie je, treba si uvedomit, ze dlhodoby najom nikdy nezarobi tolko ako kratkodoby najom.

janulikt84
10. apr 2022

@tncka apartman mupite v Talianku do 50 000e ,Bulharsko okolo 40 000

tncka
10. apr 2022

@janulikt84 ja by som skor spanielsko niekde prismo pri mori a tam uz du ceny vyssie okolo 150 tis

janulikt84
10. apr 2022

@tncka myslim ze teraz ani nie... a obe sumy co som pisala boli pri mori...

tncka
10. apr 2022

@janulikt84 neviem kde konkretne si pozerala,ja som len namatkovo dala Costa brava s vyhladom na more apartman 54m2 je v ponuke za 210 tis. 🙂

janulikt84
10. apr 2022

@tncka nehadam sa ;)

Strana
z2