Je bezpečné cestovať MHD v Bratislave?
Ahojte, nastúpila som na VŠ v Bratislave a dnes máme mať uvítaciu párty. Bude na mieste iba pár zastávok električkou od môjho ubytka. Najradšej by som išla MHD, predsa len mám už kúpenú električenku, zároveň sa ale bojím, že večer budú v električke nejako asociáli a že sa mi môže niečo stať. Na druhej strane platiť za taxík, hlavne keď ide o relatívne krátku vzdialenosť, sa mi naozaj nechce. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste? Prípadne máte vlastné skúsenosti, je bezpečné ísť MHD-čkou okolo jedenástej večer? (oblasť Karlova Ves)
Som prekvapená nad odpoveďami. Pracujem v BA 7 rokov a často sa mi stáva že len čo prídem na stanicu a som tam ani nie 2 minuty už nejaké individum odo mňa pýta prachy. A z MHD mám tiež "zážitky".
@anonym_autor MHD Bratislava je bezpečná, nočnými spojmi chodím raz do mesiaca, a vždy som došla v poriadku domov, aj po 30 minútovej ceste s MHD. 🙂
za 45 rokov života v BA - myslím od SŠ, internáty, podnájmy, návštevy na rôznych sídliskách mesta, kino či divadlo, práca skoro ráno ci neskoro večer, vlaková či autobusová stanica, cestovanie MHD , skrátka bežná prevádzka vo dne ci v noci, som zažila rôzne situácie, ale nikdy nie životunebezpečné ako v nejakom Bronxe. Pred internátom sa nám chodili odhaľovať bimbišáci - tých som poslala do riti a nech sa vrátia ked im narastie hentá pidi kožka. V mhd sa vyskytli obtierači či úlisní opaľovači, stačilo sa presunúť alebo ich zahriaknuť nech odpália. No a všelijaký somráci sa nájdu stále, pýtajú drobné na bus vlak alebo rožok, ignorujem, obchádzam. áno stalo sa mi že mi hajzel vytrhol kabelku z ruky a zdrhol, holt smola, dávam si viac pozor a kabelku viac k telu. stalo sa mi že mi cigánky vytiahli peňaženku ale to som narobila krik že zdrhali ako srny. opilci sa chceli družiť a debatovať ale stačilo povedať odpáľ.
všetko je o našom nastavení, ak sa bojíme, ten strach o kus viac priťahuje indivíduá, naša smelosť ich odrádza, a hlavne nám vie nastaviť reflexy aby sme sa vedeli brániť.
Takže nerobme z Bratislavy celomestské gheto, je tu normálny bežný život, možno lepší a bezpečnejší ako v ktoromkoľvek okresnom meste či zapadákove.

@sisska96 mozno len videla video kde 23 rocna sedela v metre a za nou sediaci ju z nicoho nic 14 krat bodol a na mieste zomrela.Aj ja cestujem v BA 48 rokov v MHD ci skoro rano idem do roboty ci neskoro vecer z roboty.Nikdy nevies na koho natrafis v buse.Raz som isla z roboty o pol 1 cakala som ma no ak a taky chalan sa mi prihovoril mal aj vypite a isiel so mnou celu cestu busom dokonca az do brany hore k dveram a ja som rychlo otvorila dvere a zavrela.Nastastie nebol nasilny ani nic
@anonym_613c72 aj ja som sa stretla s hocičím ale nejak sa aj tak nebojím, dokonca aj s uhylákom ktorý ukazoval svoj bimbiš . Mala som so sebou dosku na výkresu, dostal takú facku že až