Je plat cca 900 € v Bratislave dostačujúci?
Dobrý deň. Som z BA a mám pracujem, ako predavačka. Zarábam medzi takmer 900€ netto. Včera sme sa s bratom (ktorý je IT-čkár) rozprávali o platoch a povedal, že človek s platom 800€ v BA je žebrák. Ja mám síce 900€ (pred zaplatením účtov a podnájmu), ale nie som náročná, čiže to nie je také zlé. Bývam s ďalšími dvoma ľuďmi, platím si za izbu. Deti, auto, ani hypo nemám. Nepijem, nefajčím, von veľmi nechodím.
V budúcnosti si plánujem doplniť vzdelanie, aby som mala viac možností, a aj vyšší plat. Viem, že názory niektorých IT-čkárov sú prehnané, no zaujímalo by ma, čo si myslíte vy?
800 eur je naozaj velmi malo, ale zebrak je ten, kto cloveka tolkoto zarabajuceho tak nazve.
Tým, že bývaš s ďalšími dvomi cudzími ľuďmi si si odpovedala na otázku... Nemáš ani na bývanie, je to realita a je to hrozné
Ja mam 1100€ + prídavky mi chodia 60€. A teda prijala by som viacej 😀 A nežijem v BA
800 je malo, a pokial mozes, zvysuj si kvalifikaciu, rozsiruj si portfolio. potom si mozes aj viac pytat 🙂
@anonym_autor to je malo všade ,je to strasne ,že ľudia musia takto žiť
Tým, že bývaš s ďalšími dvomi cudzími ľuďmi si si odpovedala na otázku... Nemáš ani na bývanie, je to realita a je to hrozné
@anonym_d3eaa7
ma na byvanie.
mladi takto bezne zacinaju a nie je na tom vobec nic zleho.
nie kazdy ma potrebu hned po maturite zacat stavat trojposchodovy zbytocne velky dom
Bratovi odkaz, ze jediny, kto je tu žebrak, je on, ale mentalny predovsetkym. Ty zapracuj na svojom sebavedomi, lebo keby nebolo na dne, nemusela by si tu zalozit takuto diskusiu - si normalna pracujuca osoba. Ano, plat mas na BA nizky, ale vidno, ze si financne gramotna, a vies tomu prisposobit svoj zivot a mas do buducna vyhliadky ako sa kvalifikovat a zarobit lepsie. S tym platom sa vyzit da, ale asi sama vies, ze sa treba uskromnit a vyskakovat si velmi nemozes. Drzim palce.
Ja som doniesla domov tento mesiac 1900eur v cistom,a je to ta blba vyroba,plus som na rodicaku.Tiez by som prijala aj 2500eur plat v cistom.
Ale nie,ty si sama.Si skromna,nic ti nechyba a ak sa ti dari aj odkladat tak si ozaj super sikovna a to by sa tvoj brat mal ucit od teba.
v BA je to naozaj malo
@anonym_autor Okrem tých 900 euro netto dostávaš ešte aj stravné na kartu/lístky alebo máte obedy v práci?
Tak nemôžeš svoj plat porovnávať s IT, pokiaľ tú prácu nerobíš.
Ja som doniesla domov tento mesiac 1900eur v cistom,a je to ta blba vyroba,plus som na rodicaku.Tiez by som prijala aj 2500eur plat v cistom.
Ale nie,ty si sama.Si skromna,nic ti nechyba a ak sa ti dari aj odkladat tak si ozaj super sikovna a to by sa tvoj brat mal ucit od teba.
@anonym_63880f ak máš pracovný čas od 7 do 15 či 8 -16, voľne víkendy je to super plat
@anonym_63880f ak máš pracovný čas od 7 do 15 či 8 -16, voľne víkendy je to super plat
@mateson2004 práve že aj za normálny pracovný čas ,je to velmi malo
@mateson2004 práve že aj za normálny pracovný čas ,je to velmi malo
@minenkaa 1900€ netto mesacne ti pride malo? A este aj za nekvalifikovanu pracu?
@anonym_241028 pardon čítala sim len ten komentár na ktorý ti bola odpoved ,ďalej som nešla ano to je pekný plat
Myslela som na tých 900€
@minenkaa ahaa😃, tak to je potom o inom, lebo tiez 1900€ je podla mna dost pekna suma na mesiac. Aj ked teda neviem, kde vo vyrobe tolko zarobia, ja co poznam ludi vo vyrobe, tak maju daleko aj od 1000€ v cistom… a to robia na zmeny.
@minenkaa ahaa😃, tak to je potom o inom, lebo tiez 1900€ je podla mna dost pekna suma na mesiac. Aj ked teda neviem, kde vo vyrobe tolko zarobia, ja co poznam ludi vo vyrobe, tak maju daleko aj od 1000€ v cistom… a to robia na zmeny.
@anonym_241028 neviem netuším,som minulý týždeň len tak kukla profesiu aké sú asi platy a je to strasne ,neviem si to ani predstaviť ako sa dá z toho žiť
"ŽEBRÁK" je tvoj brat.
pod 1000 je chudobný hocikde a nie len v BA 🙈
@anonym_autor v prvom rade - tvoj brat je korunovaný kretén.
A čo sa týka tvojho zárobku - na samostatný život je to málo. V podstate si odkázaná na to vždy mať niekoho, kto sa ti postará o strechu nad hlavou - teraz sú to spolubývajúci, neskôr to budeš pravdepodobne potrebovať od partnera, lebo sama to nezvládneš (ak teda nezdedíš byt v BA bez hypo). Ale je to naozaj len na prežitie, za zdieľanú izbu zaplatíš cca 250€ v BA, nejakých 200-300€ strava, k tomu cestovné, drogéria, kozmetika, sem tam nejaké kino alebo divadlo. Pre mladého človeka je to v určitej fáze života fajn, ale ako celoživotný plán to nie je nič moc.
Po výške som mala v BA prvé mesiace v čistom okolo 900e, v prvej práci. Tým že sme žili s priateľom spolu tak sa to dalo, lebo sme išli na polovicu so stravou a nájmom. On mal mozno o stovku viac. Ale teda museli sme sa uskromniť s výletmi, oblečením, jedením vonku. Teraz po 3 rokoch ma každý z nás skoro raz taký príjem a ten rozdiel v kvalite života je neporovnateľný. Každý mesiac vieme ušetriť a zároveň nemáme finančný stres či vyjdeme do konca mesiaca.
Behom tých 3 rokov všetko zdraželo, tých 900 pre slobodného človeka fakt nie je veľa.
@anonym_autor v prvom rade - tvoj brat je korunovaný kretén.
A čo sa týka tvojho zárobku - na samostatný život je to málo. V podstate si odkázaná na to vždy mať niekoho, kto sa ti postará o strechu nad hlavou - teraz sú to spolubývajúci, neskôr to budeš pravdepodobne potrebovať od partnera, lebo sama to nezvládneš (ak teda nezdedíš byt v BA bez hypo). Ale je to naozaj len na prežitie, za zdieľanú izbu zaplatíš cca 250€ v BA, nejakých 200-300€ strava, k tomu cestovné, drogéria, kozmetika, sem tam nejaké kino alebo divadlo. Pre mladého človeka je to v určitej fáze života fajn, ale ako celoživotný plán to nie je nič moc.
@sissy27 Samozrejme, že tak neplánujem žiť dlhodobo. Potrebujem si doplniť vzdelanie, a potom hľadať si niečo lepšie alebo ísť za hranice, keďže som vždy chcela ísť do zahraničia.
@anonym_63880f wau, ja mam 2300 v cist9m v AT na manazerskej pozicii. A to dostat viac sa neda.
hrozný život...
@anonym_63880f wau, ja mam 2300 v cist9m v AT na manazerskej pozicii. A to dostat viac sa neda.
@anonym_6e24e8 mali sme odmeny,buduci mesiac bude viac 14ty plat,tak v cistom bude aj 2300eur,mozno aj viac,lebo u nas je vzdy 14ty plat vyssi ako 13 v lete.
900€ mesačne mi ledva pokryje základné výdavky,t.j.hypo(a to ju nemám nijako extra vysokú) plus náklady na byt,poistky,mobil plus internet a leasing na auto..Takže z takého platu by som nevyžila ani náhodou a na BA je to fakt málo...Nikdy by som človeka,čo toľko zarába,nenazvala žebrákom,ale proste realita je taká,že je to proste málo,nebudeme si klamať..
Kolegyňa, učiteľka s VŠ, má tiež 900 eur v čistom, pracuje druhý rok v BA...býva u rodičov, takže vyžije, ale aj to je realita
900e je zalostne malo kdekoľvek.. každopádne je super ze si planujes zvysit vzdelanie - urcite do toho chod
@anonym_241028 robime na 4smeny,a to mam aj tak malu triedu,da sa u nas este viac zarobit,zalezi od tej triedy a co kto a kde robi.Ja mam primitivnu robotu,uz asi do konca roka nuda tazka,ale niekedy je to zase o nervy.
Preto nemam rada,ked sa povie vyroba,tak si ludia predstavuju automobilky,ludi vedla seba,co nemaju cas ani na wc a musia ich vzdy prestriedat.Ja mam cas vzdy na vsetko aj pisat a citat kona,ked je nuda ale aj ked neni.

@anonym_autor pre mňa by to bolo tiež extrémne málo. 800 minieme skoro hneď..