Je šanca na lacnejšie bývanie v Bratislave?
Nikto mi to nepovie 100% ale myslíte že je aspoň šanca že ceny bytov pôjdu dole? BA a okolie. S mužom šetríme ale mám pocit že ceny ich hore rýchlejšie ako my stihame odkladať. Nemáme 20% ledva možno 10 AJ to závisí že aký byť by sme našli. Či fakt nehrozí že to pôjde dole? Ani keď sa plánuje stavať viac bytov?
@anonym_autor kupovala som byt rok, zatial co pred rokom ten isty stal 190t dnes 220t.novostavby su hrozne drahe a este treba priratat 20 tis na zariadenie v mojom pripade 240t ak ratam rovnaku kategoriu bytu, metre a lokalita. Cakanim prerobis....
Zmena ceny nehnuteľností smerom dole bude asi iba v prípade hyperinflácie, keď sa škrtnú posledné tri nuly. A dúfam, že to sa nestane...
Určite nie . Kopec ľudí kupuje byty v okolí Bratislavy ako investíciu . Nehovoriac že si byty BA kupujú aj cudzinci.
Nie ceny určite nepôjdu dole. Je to hlavne mesto. Kopec inštitúcii a cudzincov.
Skúste porozmýšľať ísť bývať mimo BA
@anonym_autor Podľa mňa určite nie. Jedine že by prišla nejaká hrozná situácia ( vojna, katastrofa následkom prírodných živlov a pod.)
@anonym_autor nepôjdu... Na vašom mieste, ak teda máte niečo vyhliadnute, by som preverila, ci by vám nedali tých 90% už teraz
ceny materialov, cena prace, dane, odvody, vypalne statu ide stale hore. Myslis, ze firmy budu stavat lacnejsie, ak su vstupy coraz drahsie? Doba praje skorumpovanym, populistickym a rozhadzovacnym politikom (Trump na krypte zarobil manipulaciami min.rok miliardu usd, nikto ho nevysetruje, bezni americania nemaju za co jest a stale ho volia), to znamena tlacenie penazi, vysoka inflacia a ze bohatsi budu bohatsi a chudobni chudobnejsi. Kedze ludia volia do vlady tych istych debilov, tak sa to tak rychle ani nezmeni. A keby aj zvolili normalnu vladu, tak upratovanie toho 20 rocneho ficovho chlieva potrva tiez roky.
Nepôjdu dole, Aj v krajinách, ktoré sú na tom ekonomicky dobre, napr. Japonsko či Južná Kórea, sú byty pre bežnú populáciu veľmi ťažko dostupné.
@anonym_autor to by ste museli inac zarabat, aby ste stihali odkladat / setrit na kupu nehnutelnosti... v BA...
ceny materialov, cena prace, dane, odvody, vypalne statu ide stale hore. Myslis, ze firmy budu stavat lacnejsie, ak su vstupy coraz drahsie? Doba praje skorumpovanym, populistickym a rozhadzovacnym politikom (Trump na krypte zarobil manipulaciami min.rok miliardu usd, nikto ho nevysetruje, bezni americania nemaju za co jest a stale ho volia), to znamena tlacenie penazi, vysoka inflacia a ze bohatsi budu bohatsi a chudobni chudobnejsi. Kedze ludia volia do vlady tych istych debilov, tak sa to tak rychle ani nezmeni. A keby aj zvolili normalnu vladu, tak upratovanie toho 20 rocneho ficovho chlieva potrva tiez roky.
@anonym_15d285 Fico za nič nemôže práve na opak niet jeho bojoval by si na Ukrajine
Máme menej ako 35 rokov tak možno to by bola cesta keď to bude možnosť.. lebo teraz je to fakt ťažké, platíme si nájom, musíme z niecoho žiť a este mame z toho aj šetriť na kúpu bytu. Takže to vyzerá že ten pokles cien nebude tak skoro no..
@anonym_15d285 Fico za nič nemôže práve na opak niet jeho bojoval by si na Ukrajine
@anonym_de82fc a ty by si tam dojila vosky a robila maslo pre lienky.
Máme menej ako 35 rokov tak možno to by bola cesta keď to bude možnosť.. lebo teraz je to fakt ťažké, platíme si nájom, musíme z niecoho žiť a este mame z toho aj šetriť na kúpu bytu. Takže to vyzerá že ten pokles cien nebude tak skoro no..
@anonym_autor určite nie, zistite si možnosti v rôznych bankách a choďte do toho čím skôr. Najbližšie roky to rapídne klesať nebude, minimálne materiály stále stúpajú takže ani nehnuteľnosti zrejme nepôjdu dolu.
@anonym_autor Čo znamená okolie? Do koľko km? V okrese Dunajská Streda sú dobré ceny. My sme sa tam s mužom boli pozrieť na viacero nehnuteľností v rôznych obciach a pomer cena-kvalita bol super. Ale keďže nemáme auto, rozhodli sme sa hľadať inde.

Predpoklad nie je. Teraz budú dávať 90% hypo na prvú nehnuteľnosť, tak máte väčšiu šancu aspoň tých 10% našetriť