icon

Je šanca prejsť na gymnázium C. S. Lewisa?

mircalla
28. jan 2024

Zienky, chcem sa poradit. Syn ide z 8. rocnika skusit bilinagualny gympel. Je dobry ziak, od 5. rocnika same jednotky. Matika lepsia ako SJ. Je bilingualny, prakticky z AJ native speaker.
Rozmyslam nad Gymplom C.S.Lewisa, je nejaka realna sanca sa tam vobec dostat? Nemate niekto info, kolko percent deti brali minuly rok. Nepreferuju skor deti z Narnie?
Podla info na stranke beru 90 deti s najvyssim poctom bodov a 12 miest je zriadovatelskych.

Ako som uz spomenula, je dobry ziak, ale som realista - su aj lepsi. Konkurencia je v Bratislave obrovska, plus je silny rocnik, v rokoch 2009-2010 bolo narodenych vela deti. Dostat sa niekam bude tazke, z 8. rocnika sa moze hlasit len na 2 skoly. Tato skola sa mu ale pozdava plus pre neho vyhoda, ze prijimacky su aj z AJ. Este dalsie moznosti zvazujeme Metodovu a Vazovovu. Juraja Hronca a Gamcu som uz vopred vylucila, tam to je bez sance. To je pre the best of the best....som ozaj realista.
Nejake rady, odporucania? Chodi na Zakladnu skolu na Grosslingovu, co je slusna zakladka, ale minuly rok sa na bilingualny gympel z 8. rocnika dostalo minimum ziakov. Ak sa nedostane, nic sa nedeje, stale moze skusit z 9. rocnika, ale za pokus to stoji. Dakujem

Strana
z2
mircalla
autor
28. jan 2024

@oblivian Mozem sa opytat, kolko je skolne?

mircalla
autor
28. jan 2024

@lucik194 Ano Vazka je uz pre nas out, to je horsie ako Gamca ci Novohradska

kaktusik007
28. jan 2024

@simsalabim no paraaada.... 🤦‍♀️

zuzike123
28. jan 2024

@mircalla AJ na Metodke otvaraju tento rok po 1.x, preto k tomu nie su ziadne statistiky. Este k statistikam, co tu jedna mamicka spominala, dieta ktore chce prestupit na bilingvalne gym z 8rocneho (z tercie), sice robi prijimacky, ale bilingvaly ich nezapocitavaju medzi "prijatych", ale tieto deti len "prestupuju" z jednej SŠ na druhu SŠ. To moze robit rozdiel v statistikach. Boli sme sa pozriet nedavno na DOD a tam to vysvetlovali.

mircalla
autor
28. jan 2024

@zuzike123 Dakujem

aiana24
28. jan 2024

Ved nech to skusi, nie? Moze robit prijimacky aj na viacero, nie?

mircalla
autor
28. jan 2024

@aiana24 Len 2

mircalla
autor
29. jan 2024

Este ma napadlo - nema prosim niekto info o Gymnaziu Hubenneho? Otvaraju aj anglicku, ale nie su k tomu statistiky

namornicka
29. jan 2024

Myslím, že na C.S. Lewisa si vyberajú trocha aj podľa toho či im žiak zapasuje osobnosťou, preto tam chcú nejaký sloh napísať. Tie prijímačky sú také komplexnejšie a v takom duchu funguje aj vzdelávanie, záleží im vypestovať u študentov aj “skills” potrebné pre život a naučiť ich rozmýšľať. Podľa mňa je to veľmi dobrá škola do dnešnej doby a stojí za to vyskúšať. Čo sa týka tej Narnie, nemyslím, že sú z nej decká uprednostňované, skôr sú naučené na ten typ úloh a zadaní a tým pádom ich tie prijímačky až tak neprekvapia.

lucitta9
30. jan 2024

@mircalla moj syn je tiez osmak, chodi do Narnie a zvazuje ze sa prihlasi na c.s.lewisa. Je tam urcite zohladnenie vysledkov z Narnie na prijimackach.
C.S.Lewisa priznavaju, ze su narocna skola a hladaju ambiciozne deti, ochotne na sebe pracovat.
Pocula som rozne pribehy - aj ze to bolo pre dieta pritazke studium aj ze to je v pohode. Dcerin spoluziak z gamce prestupil na c.s.lewisa a pre neho je to jednoduchsie ako na gamci.
Statistiky nepoznam ale bude tam silna konkurencia. Urcite sa tam nehlasia 3jkari.

lulamx
30. jan 2024

@mircalla necitala som diskusiu, mozno si odpovede dostala.
podla mna, sanca dostat sa, je celkom dobra. vzhladom na skolne, pocet prihlasenych a to, ze beru 90 studentov, je statistika fajn, aj ked ina nez na stranke svs (hlasi sa viac, nez uvadzaju).
deti z narnie boli kedysi viac uprednostnovane, teraz uz je to skoro narovnako s ostatnymi. viac zavazia prijimacky. uz ked sa hlasilo nase decko, tak to bolo tak, ze slovencinu a anglictinu im brali to, co mali lepsie - priemer % z 3 vysvedceni (tusim) alebo vysledky z prijimaciek (u nas boli lepsie prijimacky). matika a vseobecne predpoklady sa brali body ziskane z prijimaciek.
rok po nich uz to je nejaky certifikat, ktory ma o dost mensi vplyv. nakoniec, na zapise nam riaditel povedal, ze chcu obmedzit prijimanie deti z narnie. co sa im asi aj dari. mozno pri odvolavaniach maju vacsiu sancu narniaci.
mne bolo luto, ze tak strasne dieta bazirovalo na tom, ze tam chce ist. uprednostnila by som studium ineho jazyka ako anglictiny. tu dnes decka ovladaju.
ak anglictina, tak by som zvazila okrem lewisa aj cesku a pankuchovu.
mna vselico stvalo na bilgyme, lebo vsak som platiaci zakaznik ;) ale v porovnani s inymi skolami je dobra. snazia sa podla mna aj ohladne psychickej pohody deti, aj komunikacia s rodicmi a informovanost je fajn.
samozrejme, zalezi aj od povahy dietata. nase hned na zaciatku oznamilo, ze znamky nebude "hajpovat". niektori rodicia zas hovorili, ze ich deti maju stres, ze je studium velmi narocne. decko na posledne 2 roky odislo na ib a hlasi, ze je to o dost narocnejsie v porovnani s bilgymom.

sonnenshein
30. jan 2024

Skuste pozriet aj PYP a MYP programy na gympaba.sk

luccija
30. jan 2024

@mircalla dobré ohlasy mám aj na Pankúchovu.
Za 3400 eur ročne by som mu zaplatila študijný pobyt ako dať na Lewisa.Moja dcéra je na jednom, ktoré vylučujes vyskúšajte nič za to nedáš ja som bola opatrná, ale prekvapila na prijímačkách.A ešte jedna vec u nich v triede sú tí, čo išli z 8 triedy trocha v nevýhode a majú horšie známky učiteľka tvrdí, že ten 9 r im chyba, že 9 prebrali viac veci a aj ten rok je cítiť.Moja nešla z 8 ešte nevedela čo chce a Covid...vedela som, že vedomosti dostali zabrať.Ale vyskúšať vyskúšajte, ak by to nevyšlo bude o rok vedieť kde zabrat

namornicka
30. jan 2024

@luccija ja som zas skôr za to, aby išli z 8. triedy, aspoň nemusia byt zbytočne rok navyše v tomto slovenskom školskom systéme. Tých osmakov je v triede približne polovica, čiže chýba im trochu to učivo, ale tak dobehnú to a majú na začiatku trochu horšiu známku kým to skonsolidujú. To je môj postoj, každý to ma inak.

mircalla
autor
30. jan 2024

@luccija Tam ale beru kazdeho osmeho

mircalla
autor
30. jan 2024

@lulamx Dikes moc, Cesku napokon davam ako 2. skoly, aj skolne vyrazne menej. Na Pankuchovu je strasne velky zaujem, ale pocuvam pozitivne ohlasy

namornicka
30. jan 2024

Na Českú je šanca vysoká, tam zvyknú otvárať 4 triedy. Aspoň doteraz to tak bolo, vrátane aktuálnych prvákov.

Strana
z2