icon

Kam ísť v Bratislave na bezpečnú kyretáž?

ivananr
22. mar 2026

Mám druhý raz missed abortion, prvý raz som sa úplne vyčistila sama, teraz mám čakať a ak sa nespustí krvácanie, ísť do nemocnice. dve lekárky mi odporučili Ružinov, jedna povedala že tam určite nie, lebo to vedia robiť aj zle. O kyrete v Boroch je zas pomerne málo informácií a skúseností online. Kde ste prosím boli, čo sú vaše skúsenosti? Nikdy som nerodila, máme za sebou zložitú cestu IVF, veľmi mi záleží na Tom, aby sa to urobilo čo najšetrnejšie. Viem, že podávajú aj potratovu tabletku, ale mám hemofiliu, takže to pre mňa možno nebude najlepšia voľba (neviem, to by mi povedali tam, len je to predpoklad mojej gyn). Zároveň, ak ste zvolili metódu čakania, ako dlho ste čakali? Ja som bola na IVF, takže keď vysadia lieky, malo by to do pár dní prísť, ale zatiaľ nič... Ďakujem

anonym_868736
22. mar 2026

Ahoj, mrzí ma tvoja strata🩶
Ja som bola na kyret na Kramároch. Nebolo to síce kvôli MA, ale kvôli inému gyn. problému, no urobili to myslím dobre. Ráno som prišla na lačno, spravili mi zákrok, dokonca som dostala aj obed a okolo 15.00 hod. som odtiaľ odišla. Držím palce.

anonym_e06f36
22. mar 2026

@ivananr Antolská, alebo Ružinov drž sa

nairobi
Autor odpoveď zmazal
anonym_7fbefe
22. mar 2026

@ivananr ja som hola na antolskej o dva mesiace som normalne otehotnela znova uz s uspechom

snugglingduckling
22. mar 2026

Veľmi ma mrzí tvoja strata. Ja som zistila že som o svoje prvé babo prišla keď som kvoli krvácaniu šla na pohotovosť ku kochovi. Napokon mi tam kyret aj robili. Prebehlo to bez komplikácií a o tri mesiace na to som opäť otehotnela. Takže asi uonurobili dobre. Držím palce a posielam veľa síl.

bozenka67
22. mar 2026

@ivananr s nemocnicami v BA neporadim, ale sucitim, u mna tiez 2x MA, 1x samovolne pockala som si par tyzdnov, 1x kyretaz v nemocnici, 3.krat sa podarilo spontanne otehotniet po tom, co sme sa prestahovali do pre mna lepsiehp bytu a zacala som cvicit. Kupila som si permanentku na skupinove cvicenia rozne vacsinou boli zamerane na kardio (jumping, step a pod.), nie silove treningy a hned v ten mesiac, nechapala som to, po 2 rokoch snazenia.

ivananr
autor
22. mar 2026

Dámy, ďakujem krásne za vaše skúsenosti a súcit. Má tu niekto aj akusbsost s kyretazou v Boroch? Moja lekárka mi. Neodporúča aktuálne Ružinov, že šetrne kvôli ďalšiemu otehotneniu mi to spravia v Boroch, ale na to je veľmi málo referencií, čo sa týka kyretaze.

haluze
25. mar 2026
@ivananr

Dámy, ďakujem krásne za vaše skúsenosti a súcit. Má tu niekto aj akusbsost s kyretazou v Boroch? Moja lekárka mi. Neodporúča aktuálne Ružinov, že šetrne kvôli ďalšiemu otehotneniu mi to spravia v Boroch, ale na to je veľmi málo referencií, čo sa týka kyretaze.

@ivananr a si rozhodnutá pre kyretaz? Ja som po MA išla do ružinovskej na ten liek. Misoprostol sa asi volá. Pre mňa to bolo šetrnejšie voči telu. Bola som tam 1. Deň. Overili že naozaj je MA. Potom sa mala prísť na 2. Deň, lebo že takto na 2 x treba overiť diagnózu. Potom mi už dali pod jazyk ten prášok. A poslali ma domov. O 3 h sa spustilo krvácanie. Kontrola na ďalší deň, či som dobre vyčistená. Lebo že sa zvykne dávať na 2x tabletka, ale mne netrebalo. Už som bola čistá. Moja gynekologička mi odporučala na samocistenie, ale ja som chcela is o mesiac na dovolenku k vode. Tak som to popohnala, nech to na mňa nepríde vtedy.

ivananr
autor
28. mar 2026
@haluze

@ivananr a si rozhodnutá pre kyretaz? Ja som po MA išla do ružinovskej na ten liek. Misoprostol sa asi volá. Pre mňa to bolo šetrnejšie voči telu. Bola som tam 1. Deň. Overili že naozaj je MA. Potom sa mala prísť na 2. Deň, lebo že takto na 2 x treba overiť diagnózu. Potom mi už dali pod jazyk ten prášok. A poslali ma domov. O 3 h sa spustilo krvácanie. Kontrola na ďalší deň, či som dobre vyčistená. Lebo že sa zvykne dávať na 2x tabletka, ale mne netrebalo. Už som bola čistá. Moja gynekologička mi odporučala na samocistenie, ale ja som chcela is o mesiac na dovolenku k vode. Tak som to popohnala, nech to na mňa nepríde vtedy.

@haluze zvažovala som to, ale som zložitý prípad s hematologickou diagnózou, hrozilo mi masívne krvácanie po podaní tej tabletky. Určite by som musela byť hospitalizovaná a sledovaná. Takže lekári aj ja sme sa stotožnili radšej a kyretom, ale nie hneď, 9 dni som čakala, ale nič sa ani len neblizilo... Držím palce, nech to už ani jedna nemusíme zažiť.

nairobi
28. mar 2026
@ivananr

@haluze zvažovala som to, ale som zložitý prípad s hematologickou diagnózou, hrozilo mi masívne krvácanie po podaní tej tabletky. Určite by som musela byť hospitalizovaná a sledovaná. Takže lekári aj ja sme sa stotožnili radšej a kyretom, ale nie hneď, 9 dni som čakala, ale nič sa ani len neblizilo... Držím palce, nech to už ani jedna nemusíme zažiť.

@ivananr mozem podať čerstvú info,prave to mam za sebou. Teraz vo štvrtok som bola hospitalizovana v Ružinove,podali mi misoprostol (4tbl), následne o hodinu prišli brutálne bolesti (podali mi nejaký opiat proti bolesti), následne som začala krvácať, čiže ďalšie tabletky neboli potrebné. Prepustili ma v piatok domov,dostala som dodatočnú injekciu na vyčistenie maternice, tak ma to chytilo túto noc, opäť v pravidelných intervaloch kŕče, bolesti akoby ma rezali zaziva. Nezabral ani Ibalgin. Ale myslím, že najhoršie mám za sebou. Vybrala som si dobrovoľne ostať v nemocnici,nech to mam odsledovane. Mam za sebou aj 2x kyretaz, ale po týchto brutalnych bolestiach by som asi nabudúce šla na kyret.

ivananr
autor
28. mar 2026
@nairobi

@ivananr mozem podať čerstvú info,prave to mam za sebou. Teraz vo štvrtok som bola hospitalizovana v Ružinove,podali mi misoprostol (4tbl), následne o hodinu prišli brutálne bolesti (podali mi nejaký opiat proti bolesti), následne som začala krvácať, čiže ďalšie tabletky neboli potrebné. Prepustili ma v piatok domov,dostala som dodatočnú injekciu na vyčistenie maternice, tak ma to chytilo túto noc, opäť v pravidelných intervaloch kŕče, bolesti akoby ma rezali zaziva. Nezabral ani Ibalgin. Ale myslím, že najhoršie mám za sebou. Vybrala som si dobrovoľne ostať v nemocnici,nech to mam odsledovane. Mam za sebou aj 2x kyretaz, ale po týchto brutalnych bolestiach by som asi nabudúce šla na kyret.

@nairobi ďakujem za zdieľanie skúseností. Mrzí ma, že si si to musela zažiť, dokonca opakovanú stratu. Podarilo sa ti niekedy aj tehotenstvo doviesť do úspešného konca? Mne zatiaľ nie, mám za sebou dvakrát MA po IVF..moja čerstvá skúsenosť je z Borov, lebo lekárka mi odporučila skôr Bory ako Ružinov na kyret. Konzultovali to tu aj a hematologičkou, zhodli sa na kyerete a ja som neprotestovala, mám za sebou jeden potrat doma a už to bol masaker keďže mám vyššiu krvacavost. Predstava že po tabletkách to bude ešte horšie sa mi moc nepáčila. A tvoja skúsenosť znie veľmi náročne. Držím palce, nech si z toho rýchlo vonku, emočne aj fyzicky 💙

nairobi
28. mar 2026
@ivananr

@nairobi ďakujem za zdieľanie skúseností. Mrzí ma, že si si to musela zažiť, dokonca opakovanú stratu. Podarilo sa ti niekedy aj tehotenstvo doviesť do úspešného konca? Mne zatiaľ nie, mám za sebou dvakrát MA po IVF..moja čerstvá skúsenosť je z Borov, lebo lekárka mi odporučila skôr Bory ako Ružinov na kyret. Konzultovali to tu aj a hematologičkou, zhodli sa na kyerete a ja som neprotestovala, mám za sebou jeden potrat doma a už to bol masaker keďže mám vyššiu krvacavost. Predstava že po tabletkách to bude ešte horšie sa mi moc nepáčila. A tvoja skúsenosť znie veľmi náročne. Držím palce, nech si z toho rýchlo vonku, emočne aj fyzicky 💙

@ivananr ja mam teda za sebou 3x missed abort, tak sme bezdetní bohužiaľ. Mame aj zamrazene embrya ale doteraz som vždy otehotnela prirodzene, ale bohužiaľ to nevyšlo a mame za sebou aj dva kety, ale tam sa to ani len neuchytilo. Všetky vyšetrenia urobené, akurát zvažujeme ci dať zamrazene embrya na genetiku alebo nie.
Nemyslela som si, ze tieto potratove tbl budú na mňa až takto brutálne účinkovať, alebo je to mozno tým že som bola v 8tt, netuším.