icon

Rezíduá po kyretáži: Hysteroskopia alebo opakovaná kyretáž?

9. apr 2026

Zdravim,
Bola som na kyretáži v nemocnici Bory, 10 tt MA. Zostali mi tam rezidua/zvyšky, dvakrát mi pichli injekciu, čo vyvolalo vylučovanie kusov sliznice, ale ako sa ukázalo, stále niečo v maternici zostalo. Mám myom, takže možno to bolo ním, samozrejme, ja ťažko dokážem či to urobili zle alebo to nie je ich vína. Len otázne je čo ďalej, hrozí mi ďalšia kyretaž, ale ja chcem mať dieťa, ešte žiadne nemám + u nás je to náročné, pretože to bolo z IVF. Ked vám robia kyret opakovane v krátkom čase, riziko zrastov je o dosť väčšie. Stalo sa vám to prosím? Boli ste druhý raz na kyrete? Alebo vám potom robili hysteroskopiu? Ja mám reziduum 1.4 cm blízko myomu, čo by podľa mňa hysteroskopia vyriešila, nie zas naslepo to robiť kyretou, ak by to vedeli urobiť dobre, už to mohlo byť na prvý raz. Lekár mi povedal že ešte chvíľu počkáme a zamyslia sa čo s tým. Uvítam vaše skúsenosti a aj to, kde vám robili opakovane kyret alebo hystero po kyrete. Ďakujem.

marhulka13
10. apr 2026

@anonym_autor ja som v priebehu roka podstúpila trikrát kyretaz. Našťastie všetko v poriadku

anonym_0537fd
10. apr 2026

@anonym_autor mala som tiež zvyšky po prvej kyretáži, bolesti, krvácanie a teplotu , asi na 3 deň som išla na dočistenie teda ďalšiu kyretáž, potom už ok, otehotnela som znovu asi do roka bez problémov.

anonym_06fa92
10. apr 2026

@anonym_autor mala som tiez opakovany kyret po MA. potom sme 6m. mali cakat a nasledne som hned po otehotnela, neboli ziadne problemy. ale citala som, ze baby otehotneli aj skor a ziadny problem.

autor
10. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor ja som v priebehu roka podstúpila trikrát kyretaz. Našťastie všetko v poriadku

@marhulka13 mrzí ma že si toto zažila. A to si mala krátko po sebe opakovane alebo po troch stratách tehotenstva ?

autor
10. apr 2026
@anonym_0537fd

@anonym_autor mala som tiež zvyšky po prvej kyretáži, bolesti, krvácanie a teplotu , asi na 3 deň som išla na dočistenie teda ďalšiu kyretáž, potom už ok, otehotnela som znovu asi do roka bez problémov.

@anonym_0537fd ďakujem za zdieľanie. Mňa tá druhá kyretaž desí lebo riziko zrastov je väčšie ako pri prvej. Nerobili ti to náhodou v BA prosím? Nechápem ani to, ako môžu zostať zvysky po prvej, dosť ma to prekvapilo... A tvária sa, že to nie je tým, že by to urobili zle.

autor
10. apr 2026
@anonym_06fa92

@anonym_autor mala som tiez opakovany kyret po MA. potom sme 6m. mali cakat a nasledne som hned po otehotnela, neboli ziadne problemy. ale citala som, ze baby otehotneli aj skor a ziadny problem.

@anonym_06fa92 ďakujem krásne. A kde ti to robili? A vysvetlili, prečo tam môžu zostať zvyšky? U mňa sa lekár tvári že sa to stáva, ale ja nechápem prečo a kto mi zaručí že druhy raz to urobia lepšie ako prvý 😕

kiki68
10. apr 2026

Chodte na Ustav Sv Alzbety, ze by to cele otvorili a pozreli,cize aj ten myom odstranit a dosledne to cele pozriet s tym, ze by co najviac zachovali plodnost. Za mna je to top pracovisko na tieto veci. Lebo toto vyzera byt zlozitejsie, uz byt tehotna s myomom je riziko.

anonym_0537fd
10. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_0537fd ďakujem za zdieľanie. Mňa tá druhá kyretaž desí lebo riziko zrastov je väčšie ako pri prvej. Nerobili ti to náhodou v BA prosím? Nechápem ani to, ako môžu zostať zvysky po prvej, dosť ma to prekvapilo... A tvária sa, že to nie je tým, že by to urobili zle.

@anonym_autor v TT, áno zrejme chyba, stáva sa, ale potom bolo všetko ok. Držím palce, nech sa všetko dobre vyrieši .

anonym_06fa92
10. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_06fa92 ďakujem krásne. A kde ti to robili? A vysvetlili, prečo tam môžu zostať zvyšky? U mňa sa lekár tvári že sa to stáva, ale ja nechápem prečo a kto mi zaručí že druhy raz to urobia lepšie ako prvý 😕

@anonym_autor ze sa to stava. robili mi to v kochu. tiez som z toho mala zmiesane pocity, ze bolo treba kyret opakovat. ale inak som mala vsetko okolo zakroku bezproblemove, bezbolestne, relativne hned som bola fit. ci sa snazia to robit setrne a preto tam niekedy ostanu rezidiua, netusim. nikde som ale necitala, ze by sa opakovana kyretaz opat musela opakovat, tak toho by som sa asi neobavala.

marhulka13
10. apr 2026
@anonym_autor

@marhulka13 mrzí ma že si toto zažila. A to si mala krátko po sebe opakovane alebo po troch stratách tehotenstva ?

@anonym_autor mám za sebou tri potraty, no v tomto prípade iba dva a tri kyrety. V januári bol kyret, druhý v októbri, po ňom som stále silno krvácala, tak mi urobili ďalší. Čiže tri za jeden rok. Ten prvý bol rok a pol pred týmito. O dva roky som znovu bez problémov otehotnela a budúci týždeň mám termín

autor
11. apr 2026
@marhulka13

@anonym_autor mám za sebou tri potraty, no v tomto prípade iba dva a tri kyrety. V januári bol kyret, druhý v októbri, po ňom som stále silno krvácala, tak mi urobili ďalší. Čiže tri za jeden rok. Ten prvý bol rok a pol pred týmito. O dva roky som znovu bez problémov otehotnela a budúci týždeň mám termín

Skvele, držím palce 🙂 snáď sa aj ja raz dopracujem až tam