icon

Kam sa presťahovať s 3-ročným dieťaťom v Bratislave?

20. nov 2025

Ahojte, sme rodina s 3 rocnym dietatom, ja som zila v BA, muz v NR, teraz sme obaja v NR pocas mojej materskej. Po jej skonceni sa chceme presunut spat do BA, kde mam pracu, nech nemusim dochadzat. Pracu mam na Bajkalskej, muz robi v Trnave a rozhodujeme sa, kde kupit byt. Mne sa paci v Petrzalke, zila som tam v oblasti Dvory. Teraz zvazujeme Slnecnice projekt Nad mestom, nakolko muz ma blizko D4 kvoli vypadovke do TT, ja do prace cca 10-15 min (v zapche 20-25) dcera areal bez aut, s ihriskami, parkom, sportoviskami, komunitou deti, skolkou, do buducna ma pribudnut skola, je tam cyklotrasa smerom do mesta alebo na Rusovce a Cunovo, Drazdiak, co je jedno z mala zijucich jazier v BA, elektricka do centra a nie je to take stiesnene ako napr Ruzinov. Zvazujeme aj ten, pripadne Trnavku, ale ja mam pocit, ze ked tam vyjdem z domu, vsade nejaka cesta, zapcha, stiesnenost, zly vzduch, muz kym sa vymota na D1 to by trvalo. Ine lokality velmi nezvazujeme. Na tych Slnecniciach ma trochu odradza, ze su ako cela Petrzalka vnimane pomerne negativne a ze su dalej od centra. Co by ste nam odporucili?

Strana
z2
anonym_a4da0b
20. nov 2025

@anonym_autor som zmateny... Ruzinov je stiesneny kde? Na Strkovci napriklad alebo Ruzova Dolina? Trnavka je cast Ruzinova... tak ako Nivy atd atd... podla mna niektore casti Ruzinova su super, ine asi menej (Vlcie hrdlo, cast Novy Ruzinov)... asi skor musite pozerat "po uliciach"...
Ale Petrzalka hlavne pri elektricke je asi dost dobra v dnesnej dobe...

beata_k
20. nov 2025

@anonym_autor Petzalka je vnimana negativne? Mozno tak 20 rokov dozadu. Teraz urcite nie. Ja Slnecnice vnimam negativne iba sprostredkovane. A to, ze tie stavby nie su velmi kvalitne ( osobne som nebyvala, neviem) Bola som tam v lete. Na moj vkus je to tam dost natlacene. Ale dostupnost na dialnicu je dobra.

anjelok
20. nov 2025

Skus pozriet okolie Bajkalskej, budes to mat blizko do prace a je tam hned vyjazd na dialnicu. Ak novostavby, tak napr. projekty nuppu, jarabinky, novy ruzinov.

gab1sol
20. nov 2025

@anonym_autor ťažko radiť. Každý má iné preferencie. My sme vyberali buď Slnečnice (ale viladomy) alebo Bory. Viem, úplne opačné smery. Ale nesedelo nám to. Nakoniec sme sa definitívne rozhodli pre Nové Mesto. Rozhodol ten konkrétny byt, dispozícia, poloha, možnosti, cena… Ak váhate, skúste si povedať, čo presne chcete a hľadajte to aj v iných mestských častiach. Možno budete mať šťastie.

anonym_3dc4cb
20. nov 2025

@anonym_autor na Kysuce

deedol
20. nov 2025

ja by som odporucila BA IV, konkretne lamac, dubravka, karlovka, kramare - cistejsi vzduch (nie su tu fabriky) a priroda (les, dunaj). pripadne potom raca. ale mali by ste to od ruky do prace. (mate HO ci chodite kazdy den?)

slnecnice podla mna vobec nie su vnimane negativne (ani petrzalka uz, ale ved toto je nove sidlisko s pomerne drahymi bytmi), ale ano, pre mna su trocha "od ruky" plus sa tam stale stavia a este aj par rokov bude. (ano, dalej od toho uz postaveneho, ale predsa.) a niekto sa stazoval, ze to tam obcas smrdi.

ruzinov je velmi siroky pojem, su tam aj pekne zakutia dalej od hlavnych tahov. ja som zvyknuta byvat na kopci, takze mne ta rovina nerobi az tak dobre, mam rada vyhlady, ale to uz je fakt o preferencii.

anonym_359e4b
21. nov 2025
@anonym_3dc4cb

@anonym_autor na Kysuce

@anonym_3dc4cb to by si ale dala, že Kysuce... 😅🤣

guudy
21. nov 2025

@anonym_autor strasne si za zafixovala na aktualnu polohu pracu. Ak zmenite o par rokov pracu, tak sa budete aj stahovat? Ci?

anonym_64d851
21. nov 2025
@anonym_359e4b

@anonym_359e4b toto je nejaký úkaz z Kysúc, už v druhej diskusii spamuje, uvidíme

simsalabim
21. nov 2025

Raz sme sa boli prejst v Slnecniciach a Juznom meste a mne sa tam velmi pacilo. No o kvalite bytov neviem nic.

brontofuz
21. nov 2025

ja ti odporucim kosice

jednorozec007
21. nov 2025

@anonym_autor do Slnečníc by som nešla z 3 dôvodov.Prvy je smrad z čističky odpadových vôd, druhý je hluk z prave menovanej diaľnice a neustále zápchy v tom smere pretoze tadiaľ vedie aj cesta do /z Maďarska, čiže to tam vie ist krokom.Tretím dôvodom je, ze v okolí je skládka stavebného materiálu z výstavby Petržalky zo 70.rokov, neviem či zrovna najlepší výhľad.Nehovoriac o tom, ze teda este sa uvidí aky hluk spraví ta električka.Jediné fajn je tam ta hrádza ale to je všetko.Trnavka je kludnejsia, pekná časť, urcite by som viac rozmyslala o tom ako o Slnečniciach.A neviem teda, mne sa tam ani tie uzavreté ihriská moc nepáčia.

yellow28
21. nov 2025
@jednorozec007

@anonym_autor do Slnečníc by som nešla z 3 dôvodov.Prvy je smrad z čističky odpadových vôd, druhý je hluk z prave menovanej diaľnice a neustále zápchy v tom smere pretoze tadiaľ vedie aj cesta do /z Maďarska, čiže to tam vie ist krokom.Tretím dôvodom je, ze v okolí je skládka stavebného materiálu z výstavby Petržalky zo 70.rokov, neviem či zrovna najlepší výhľad.Nehovoriac o tom, ze teda este sa uvidí aky hluk spraví ta električka.Jediné fajn je tam ta hrádza ale to je všetko.Trnavka je kludnejsia, pekná časť, urcite by som viac rozmyslala o tom ako o Slnečniciach.A neviem teda, mne sa tam ani tie uzavreté ihriská moc nepáčia.

@jednorozec007 zijem v Slnecniciach vo viladomoch 4 roky, smrad som tu citila dokopy asi 5x, ziadny hluk z dialnice nepocujeme, zapchy su smer Jarovce, k nam nie...su tu krasne ihriska pre deti (ja uz nam sice deti velke), perfektna starostlivost o zelen, hned si na hradzi...a to som sa prestahovali z domu.. nedam na tuto lokalitu dopustit, sme tu velmi spokojni...

hanaxxx
21. nov 2025

A nad byvanim v trnave si neuvazovala?

autor
22. nov 2025
@hanaxxx

A nad byvanim v trnave si neuvazovala?

@hanaxxx uvazovali sme aj nad TT, studovala som tam, mam to ram rada, nikoho tam ale nemame, v BA mam brata s rodinou, synovca, kamaratky, keby sme niekedy potrebovali pomoct s malou alebo tak.

autor
22. nov 2025
@yellow28

@jednorozec007 zijem v Slnecniciach vo viladomoch 4 roky, smrad som tu citila dokopy asi 5x, ziadny hluk z dialnice nepocujeme, zapchy su smer Jarovce, k nam nie...su tu krasne ihriska pre deti (ja uz nam sice deti velke), perfektna starostlivost o zelen, hned si na hradzi...a to som sa prestahovali z domu.. nedam na tuto lokalitu dopustit, sme tu velmi spokojni...

@yellow28 zapchy na Jarovce su predpokladam asi rano, ze? Takze keby muz isiel rano po D4 do Trnavy tak stoji v zapche mozno viac ako cez obchvat?

autor
22. nov 2025
@anjelok

Skus pozriet okolie Bajkalskej, budes to mat blizko do prace a je tam hned vyjazd na dialnicu. Ak novostavby, tak napr. projekty nuppu, jarabinky, novy ruzinov.

@anjelok presne nad tymto som uvazovala a mozno to mal len ja tak, ale mam tam ten pocit stiesnenosti - vyjdem z domu a vsade auta, cesty, mozno nejaky vnutroblok, ale s dietatom na odrazadle alebo cela rodina na bicykloch nemozeme vyjst rovno z domu a ist mimo aut niekam..ale opravte ma ti, co tam zijete, ak sa mylim

jednorozec007
22. nov 2025
@anonym_autor

@yellow28 zapchy na Jarovce su predpokladam asi rano, ze? Takze keby muz isiel rano po D4 do Trnavy tak stoji v zapche mozno viac ako cez obchvat?

@anonym_autor zápchy sú tam rano aj poobede, viem to lebo dom mame v rusovciach.odkedy je lužný most je to lepšie možno o 30% ale o viac nie.Ide o to, že to je jedna cesta aj z Maďarska z tých dedín takzeje to proste zacpane 2 hodiny ráno a 2 hodiny poobede

anonym_30595a
22. nov 2025
@jednorozec007

@jednorozec007 Si robis srandu? Trnavka ma ovela horsi vzduch, je to byvala priemyselna cast mesta a stale je tam toho dost. Zla poda.

zuzanka.zuzu
22. nov 2025
@deedol

ja by som odporucila BA IV, konkretne lamac, dubravka, karlovka, kramare - cistejsi vzduch (nie su tu fabriky) a priroda (les, dunaj). pripadne potom raca. ale mali by ste to od ruky do prace. (mate HO ci chodite kazdy den?)

slnecnice podla mna vobec nie su vnimane negativne (ani petrzalka uz, ale ved toto je nove sidlisko s pomerne drahymi bytmi), ale ano, pre mna su trocha "od ruky" plus sa tam stale stavia a este aj par rokov bude. (ano, dalej od toho uz postaveneho, ale predsa.) a niekto sa stazoval, ze to tam obcas smrdi.

ruzinov je velmi siroky pojem, su tam aj pekne zakutia dalej od hlavnych tahov. ja som zvyknuta byvat na kopci, takze mne ta rovina nerobi az tak dobre, mam rada vyhlady, ale to uz je fakt o preferencii.

@deedol BA 4 je podľa mňa najlepšia časť bratislavy, ale pre túto autorku konkrétne najhoršia rada 🙈😂

jednorozec007
22. nov 2025
@anonym_30595a

@jednorozec007 Si robis srandu? Trnavka ma ovela horsi vzduch, je to byvala priemyselna cast mesta a stale je tam toho dost. Zla poda.

@anonym_30595a keby sme to takto brali tak všade v BA nieco bolo, v Petržalke napriklad Maatqdor závody, v Ružinove bytunok atd atd.ato by potim vsetci sli na vidiek.

autor
22. nov 2025
@zuzanka.zuzu

@deedol BA 4 je podľa mňa najlepšia časť bratislavy, ale pre túto autorku konkrétne najhoršia rada 🙈😂

@zuzanka.zuzu ano, aj mne sa velmi pacia kopce a vyhlady, zila som chvilu v Karlovke aj na Kramaroch, je to tam fajn, ale myslim si, ze pre nasu situaciu to nie je idealne. Mozno sa mylim, ale mam za to, ze dochadzat odtial do TT a aj na tu Bajkalsku by bolo komplikovanejsie ako z tych Slnecnic.

anjelok
22. nov 2025
@anonym_autor

@anjelok presne nad tymto som uvazovala a mozno to mal len ja tak, ale mam tam ten pocit stiesnenosti - vyjdem z domu a vsade auta, cesty, mozno nejaky vnutroblok, ale s dietatom na odrazadle alebo cela rodina na bicykloch nemozeme vyjst rovno z domu a ist mimo aut niekam..ale opravte ma ti, co tam zijete, ak sa mylim

@anonym_autor ked si v meste, tak samozrejme, ze okolo bude doprava - to je vyhoda dobrej dostupnosti. Ked chces byt mimo toho, tak sice bude vacsi klud, ale dochadzat budes viac 🤷‍♀️ z tych novostavieb, kde som spominala, vedu cyklotrasy okolo dunaja a novy ruzinov je aj cenovo dostupny. Neviem ale ako to je tam s ostatnou infrastrukturou. My byvame v novom meste pri Kuchajde a s detmi som chodievala tam + tiez mame vnutroblok, na peso mame park Jama a Nova doba, takisto Strkovec. Tak popozeraj mozno tymto smerom, nieco pri Strkovci napriklad, alebo pri Drazdiaku, aj ked tam su podla mna zapchy cez mosty...

yellow28
22. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja tu zijem a ziadne zapchy k nam do a zo Slnecnic nie su...kazdy den jazdim autom do prace smer Bajkalska a naspät...

petrahl
22. nov 2025
@deedol

@deedol Kramáre nie sú BA IV

autor
22. nov 2025
@yellow28

@anonym_autor ja tu zijem a ziadne zapchy k nam do a zo Slnecnic nie su...kazdy den jazdim autom do prace smer Bajkalska a naspät...

@yellow28 zapchy skor na D4 vraj byvaju, nie smerom do mesta..a ak sa mozem opytat, ako sa vam tam byva? Ja teraz citam v technickej specke bytu, co by sme chceli potencialne kupit v projekte Nad mestom, ze vnutorne priecky zo sadrokartonu. Aj vy mate take priecky? Pocujete susedov a z izby do izby?

deedol
22. nov 2025
@petrahl

@deedol Kramáre nie sú BA IV

@petrahl chyba mi tam “a”, resp “alebo”. Ale dik za opravu

yellow28
22. nov 2025
@anonym_autor

@yellow28 zapchy skor na D4 vraj byvaju, nie smerom do mesta..a ak sa mozem opytat, ako sa vam tam byva? Ja teraz citam v technickej specke bytu, co by sme chceli potencialne kupit v projekte Nad mestom, ze vnutorne priecky zo sadrokartonu. Aj vy mate take priecky? Pocujete susedov a z izby do izby?

@anonym_autor aby som Ta nezavadzala...my byvame vo Viladomoch bytovy dom S14 (keby si si to chcela pozriet v ich projekte). Nad mestom sme uvazovali byt pre dceru, ale tato odmietla kvoli vyske budovy... mne sa napriklad ani vedlajsia stavba Uniq nepaci. Myslim si, ze dom, kde byvame my, je polohou aj dispoziciami najlepsi. Priecky sadrokartonove nemame, susedov nepocujeme. Byvame na 3.p. a vyhlad mame do arealu plneho zelene a na Luzne lesy...

nattholla
23. nov 2025

@anonym_autor za seba odporucam lokalitu Ostredky, z otazky nie je jasne ci chcete ist do bytu alebo domu, na Ostredkoch su myslim iba bytovky, ale pre rodinu s dietatom je to uplny ideal a žiadna cesta. Na Bajkalsku aj na diaľnicu vyborna dostupnosť

anonym_eca6e6
23. nov 2025
@anonym_359e4b

@anonym_359e4b ja som.,tiez z kysuc. Turistika vzdy skvela ale fakt tu nic nie je,,pre.deti, kultura nic moc. K lekarom sa trepeme vacsinou do ziliny....

Strana
z2