Kam umiestniť dieťa v Bratislave počas práce?
Ahojte ženy, radšej píšem pod anonymom lebo tu mám známe a nie je mi príjemné verejne riešit zlú finančnú situáciu. S manželom sme posledné mesiace ale že brutálne natesno s peniazmi. Tak že do 3-4 eur deň pred výplatou. Manželovi už dost dlho nezvýšili výplatu, má veľmi skúpe vedenie a doslúžilo nám zariadenie v domácnosti, takže máme pôžičku. Tie splátky urobili ten rozdiel, lebo dovtedy sme si vedeli aj trošku odložiť. Máme dcéru, ktorá bude mat 01/2026 dva roky. Ja viem že pomôže, keď nastúpim do práce, aj keby len na pol úväzka, ale neviem si predstaviť čo s dcérou. Sme z BA, jasle sú tu len súkromné (aspoň ja neviem o nejakých iných), opatrovateľka tiež neprichádza do úvahy. Pracovné miesto mám držané a viem ho robiť aj formou HO, ale doma by som dcéru inak ako rozprávkami fakt nezabavila a príde mi šialené, že kým by som si odrobila, tak ona by sedela 4-5 hodín na gauči a pozerala rozprávky.. Akože zahrá sa aj inak tak na hoďku sa vie sústrediť ale je veľmi živá a zvedavá a rušila by ma (som HR a robievam pohovory primárne). Z rodiny neviem nikoho poprosit, moja mama je v zahraničí, manželova pracuje, a moji starí rodičia majú cez 85, takže tade cesta tiež nevedie. Preto zvažujem nejakú inštitúciu/škôlku/jasle kde mi dcéru vezmú aj ako 2ročnú a nebudem platiť 500-600 eur mesačne... Asi som naivná, ale fakt viem že potrebujeme túto situáciu riešiť a teda mojou otázkou na vás žienky je, či mi viete poradiť či existuje nejaké miesto v BA, kde by som vedela dcérku prihlásiť. Veľmi pekne ďakujem za vaše rady/nápady.
Strašne som zvedavá, čo tu autorka odpíše.
@letfenixa ja vôbec netuším, prečo majú problém, navyše v BA
Ja som to mala tak, ze z rodicaku som platila sukromne jasle a plat mi ostal, sice nebyvame v Ba
Dcéra má dva roky, čiže ste mladá rodina, bývate asi krátko. Čo také sa pokazilo v domácnosti, čo vás finančne položilo? Neviem si predstaviť. Spotrebič za 400-600 eur? Splátka je taká likvidačná? To koľko manžel zarobí?
Nejak mi to nesedí.
podla mna toto je cele troll
- v BA existuju aj statne jasle (miestne), niekolko v niekolkych MČ.
- dieta by som uplne v pohode dala do sukromnych jasliciek / skolky (ak najdes nejake miesto), kedze Ti este stale zosatne rodicak, takze minimalne 3/4 platby budes platit z rodicaku, 1/4 z platu a stale mas vacsiu cast platu pre domacnost
- muz urcite nech nehlada dalsiu robotu (myslim, aby nemal dve) lebo vobec uz nebude s dcerou
- skor by som na tvojom mieste sa vratila do prace
- poobzeraj sa po sukromnych skolkach /jaslickach v okoli bydliska alebo na pol ceste do prace.
- v BA do skolky statnej dieta 2 rocne nezoberu, plne kapacity
@anonym_b763f1 takze to, ze dieta nebude s matkou uz vadi, ale to, ze s otcom uz nebude vobec, to uz nevadi, ano? 😂 Mozu sa napriklad aj vymenit, otec ostane doma a zena si najde lepsie platenu pracu.
@belllinka stupila ako hajiš práva mužov, veď nemusíš byť taká útočná. Väčšinou je mama doma, Ale je to o nastavení rodiny, môže ostať aj manžel
Presne ako ti baby vysvetlili,ja som mala vyplatu aj zo 14tym platom 2332eur,k tomu rodicak a pridavky 782eur,cize vyse 3000eur som doniesla,-500eur za jasle aj tak by zostala krasna suma.Nie minus,cela vyplata.Ale nam sa dalo s muzom pekne striedat pri malom a jasle sme nepotrebovali.Len som chcela byt uz medzi ludmi od roka maleho.
Tak drzim palce.
Baby, , neeee, vy ste strasneene..... nestihla som ani dojest🍿 nemuseli ste to tak rychlo preratat.... este nebolo 1000 vyhovoriek... uz sa neozve ... 🙄
@belllinka stupila ako hajiš práva mužov, veď nemusíš byť taká útočná. Väčšinou je mama doma, Ale je to o nastavení rodiny, môže ostať aj manžel
@anonym_b763f1 tu na koni sú muži braní iba ako peňaženky, hlavne musia nadpriemerne zarábať, určite viac ako žena, všetko platiť, zodrať sa v robote od rána do večera, v noci prebaľovať dieťa a potom ešte stihnúť urobiť polovicu prác v domácnosti. 😂
@anonym_autor aké zariadenie v domácnosti doslúžilo? Ak to nebol kotol, pre ktorý by ste išli zmrznut, alebo čerpadlo na vodu, bez ktorého by ste boli odstavení od vody, tak neexistuje zobrať si pôžičky vo vašej situácii. Za mňa absolútne neprijateľné dať dieťa do jasiel, lebo sa neviem 3roky uskromniť.
@anonym_autor aké zariadenie v domácnosti doslúžilo? Ak to nebol kotol, pre ktorý by ste išli zmrznut, alebo čerpadlo na vodu, bez ktorého by ste boli odstavení od vody, tak neexistuje zobrať si pôžičky vo vašej situácii. Za mňa absolútne neprijateľné dať dieťa do jasiel, lebo sa neviem 3roky uskromniť.
@rikarika žila by si v pohode aj bez chladničky, práčky, sporáku, len hlavne, že decko je do 3 rokov doma?
@rikarika žila by si v pohode aj bez chladničky, práčky, sporáku, len hlavne, že decko je do 3 rokov doma?
@belllinka ty vidíš, že decko je do 3 rokov doma, ja vidím, že ty decko d.bnes do jasiel. Uhol pohľadu.....🤔 Naschval som napísala kotol a čerpadlo, lebo v prípade núdze najlacnejšia chladnička a práčka stoja minimálne, určite nemusia byť na mieru, dokonca sa dajú zohnať ako secondhand....ale múdre matky na MK radšej odlifruju decko bohvie kde po varovkach, len nech sa pochvália na MK, že veď zarábam...☝️
@belllinka ty vidíš, že decko je do 3 rokov doma, ja vidím, že ty decko d.bnes do jasiel. Uhol pohľadu.....🤔 Naschval som napísala kotol a čerpadlo, lebo v prípade núdze najlacnejšia chladnička a práčka stoja minimálne, určite nemusia byť na mieru, dokonca sa dajú zohnať ako secondhand....ale múdre matky na MK radšej odlifruju decko bohvie kde po varovkach, len nech sa pochvália na MK, že veď zarábam...☝️
@rikarika treba aj zdvihnut zadok a ist robit, ak nemam z coho zit, nie 3 roky sediet doma. Ved ma uz velke dieta, nie nejake parmesacne batola
Ahojte ženy, ďakujem za normálne aj nenormálne odpovede.
Odpoviem vám hromadne:
- manžel pracuje ako szčo a je novinár, pracuje 6 dní v týždni, polka HO, polka chodí rozhovory, parlament, tlačovky. Ja som rada že má čas byť aj doma, nie že by som ho ešte do ďalšej roboty hnala preboha. V podstate inú prax ako novinárčinu nemá, preto zmena práce je relatívne diskutabilná u neho. Ale ja pevne verím že nejako si vedenie povydiera s navýšením platu. Pracuje na tom, ale nemôžem s tým rátať napevno, lebo to nie je done deal. Momentále má 1500 v čistom ale z toho som neodpočítala odvody, to je nejakých 320 eur cca. Pôžičku sme museli brať na kuchynské veci. Bývame v zdedenom byte manželovej mamy, ktorý jel v pôvodnom stave a museli sme vyriešiť už kuchyňu, lebo tam bola 15 ročná chladnička, bez ohladu na to kolko x som ju odmrazila do 2 dní bol lad v celej chladničke. žiadna myčka, kuchynská linka z 1970 a plynová trúba, ktorá prestala hádzať iskru v časti na pečenie a púšťala plyn naprádzno. To mi nepríde ako záležitosť uskromnenia sa, proste sme to nutne museli všetko vymeniť a tú kuchyňu sme rovno aj zrekonštruovali aby sme nedávali novú chladničku, linku sporák na 50 ročné linoleum. Splátka je aj s poistením skoro 500e. (Nastavili sme to na túto výšku aby snme sa tej pôžičky rýchlejšie zbavili). Rátali sme s tým, že budeme niečo splácať, vedeli sme aj koľko, rátali sme s tým že budeme natesno ale s tým že manžel si vypýta viac v práci. Zatiaľ nepochodil. Dnes je na vianočnom večierku kde bude s majiteľmi, veľmi dúfam že mu výjdu v ústrety.
- prosím pochopte, že ja nie som nadšená z toho že by som dcéru dala do jaslí. oveľa radšej by som ju mala pri sebe a bola s ňou, venovala sa jej v plnej miere. Príde mi však veľmi nezodpovedné len každý mesiac dúfať že mužovi plat zvýšia a zalamovať rukami, odrobkať si svoju trošku, posťažovať sa a ďalšej neriešiť, len si potom vlasy trhať keď sa priblíži koniec mesiaca. Ja viem, že manžel robí čo môže a že je totálne nahovno že sa takto po škole rozhodol. Je však v svojej práci veľmi dobrý a veľmi veľmi ho to baví. Preto sme dúfali že to zvýšenie nebude taký problém.. lebo páky na vedenie má ... Aj na tom s ním pracujem (z tej pozície ktorú robím) posielam mu ponuky, prekopala som mu CV. Dnes som s ním o tom hovorila, ak mu na to do konca roka nekývnu aktívne hľadáme prácu jemu a dá výpoveď keď bude mať nový job zaistený.
- áno, keď robím pohovory, robiem ich cez deň 9-16 max. To je taký v pohode čas na jasle, pozerala som tu, že tu nejaká kočka pridala link s jasličkami a našla som aj štátne dokonca v našej MČ, čo je super a ja sa tam pôjdem ešte budúci týždeň opýtať. Netušila som o nich, preto som sa tu opýtala.
- ja som tiež szčo - robím na faktúru ale ako dobre vieme, platí sa aj ZP aj SP a keďže sa primárne venujem dcére, dohodla som sa so šéfkou že robím akoby na 25% úvazok (40h/mesiac). To stíham aj bez jasiel. Ale je to platovo tak, že keď zaplatím ZP aj SP tak mi z toho platu ostane 60 eur, to si nerobím srandu...Ja vypomáham vo firme hlavne preto aby som si to miesto udržala keďže nepracujem na zmluvu a nikto mi neručí za to že sa tam budem môcť vrátiť keď malá pôjde do škôlky. Jasné vzťahy sú dobré ale biznis je biznis. Kým som na 25% úväzok pohovory nerobím, len výnimočne keď kolegovci nestíhajú a riešim primárne administratívu spoločnosti a drobné veci ale keď začnem robiť pohovory tak som faktúrovaná od obsadenej pozície. To je markantný rozdiel v peniazoch. Akurát že to potrebujem robiť cez deň a v úplnom tichu a kľude.
Každopádne, odpoveď som našla v jednom linku tu, takže veľmi pekne ďakujem, naozaj som nevedela o existencii týchto jasličiek čo som v linku objavila.
Prajem pekný deň 🙂
Odpoviem vám hromadne:
- manžel pracuje ako szčo a je novinár, pracuje 6 dní v týždni, polka HO, polka chodí rozhovory, parlament, tlačovky. Ja som rada že má čas byť aj doma, nie že by som ho ešte do ďalšej roboty hnala preboha. V podstate inú prax ako novinárčinu nemá, preto zmena práce je relatívne diskutabilná u neho. Ale ja pevne verím že nejako si vedenie povydiera s navýšením platu. Pracuje na tom, ale nemôžem s tým rátať napevno, lebo to nie je done deal. Momentále má 1500 v čistom ale z toho som neodpočítala odvody, to je nejakých 320 eur cca. Pôžičku sme museli brať na kuchynské veci. Bývame v zdedenom byte manželovej mamy, ktorý jel v pôvodnom stave a museli sme vyriešiť už kuchyňu, lebo tam bola 15 ročná chladnička, bez ohladu na to kolko x som ju odmrazila do 2 dní bol lad v celej chladničke. žiadna myčka, kuchynská linka z 1970 a plynová trúba, ktorá prestala hádzať iskru v časti na pečenie a púšťala plyn naprádzno. To mi nepríde ako záležitosť uskromnenia sa, proste sme to nutne museli všetko vymeniť a tú kuchyňu sme rovno aj zrekonštruovali aby sme nedávali novú chladničku, linku sporák na 50 ročné linoleum. Splátka je aj s poistením skoro 500e. (Nastavili sme to na túto výšku aby snme sa tej pôžičky rýchlejšie zbavili). Rátali sme s tým, že budeme niečo splácať, vedeli sme aj koľko, rátali sme s tým že budeme natesno ale s tým že manžel si vypýta viac v práci. Zatiaľ nepochodil. Dnes je na vianočnom večierku kde bude s majiteľmi, veľmi dúfam že mu výjdu v ústrety.
- prosím pochopte, že ja nie som nadšená z toho že by som dcéru dala do jaslí. oveľa radšej by som ju mala pri sebe a bola s ňou, venovala sa jej v plnej miere. Príde mi však veľmi nezodpovedné len každý mesiac dúfať že mužovi plat zvýšia a zalamovať rukami, odrobkať si svoju trošku, posťažovať sa a ďalšej neriešiť, len si potom vlasy trhať keď sa priblíži koniec mesiaca. Ja viem, že manžel robí čo môže a že je totálne nahovno že sa takto po škole rozhodol. Je však v svojej práci veľmi dobrý a veľmi veľmi ho to baví. Preto sme dúfali že to zvýšenie nebude taký problém.. lebo páky na vedenie má ... Aj na tom s ním pracujem (z tej pozície ktorú robím) posielam mu ponuky, prekopala som mu CV. Dnes som s ním o tom hovorila, ak mu na to do konca roka nekývnu aktívne hľadáme prácu jemu a dá výpoveď keď bude mať nový job zaistený.
- áno, keď robím pohovory, robiem ich cez deň 9-16 max. To je taký v pohode čas na jasle, pozerala som tu, že tu nejaká kočka pridala link s jasličkami a našla som aj štátne dokonca v našej MČ, čo je super a ja sa tam pôjdem ešte budúci týždeň opýtať. Netušila som o nich, preto som sa tu opýtala.
- ja som tiež szčo - robím na faktúru ale ako dobre vieme, platí sa aj ZP aj SP a keďže sa primárne venujem dcére, dohodla som sa so šéfkou že robím akoby na 25% úvazok (40h/mesiac). To stíham aj bez jasiel. Ale je to platovo tak, že keď zaplatím ZP aj SP tak mi z toho platu ostane 60 eur, to si nerobím srandu...Ja vypomáham vo firme hlavne preto aby som si to miesto udržala keďže nepracujem na zmluvu a nikto mi neručí za to že sa tam budem môcť vrátiť keď malá pôjde do škôlky. Jasné vzťahy sú dobré ale biznis je biznis. Kým som na 25% úväzok pohovory nerobím, len výnimočne keď kolegovci nestíhajú a riešim primárne administratívu spoločnosti a drobné veci ale keď začnem robiť pohovory tak som faktúrovaná od obsadenej pozície. To je markantný rozdiel v peniazoch. Akurát že to potrebujem robiť cez deň a v úplnom tichu a kľude.
Každopádne, odpoveď som našla v jednom linku tu, takže veľmi pekne ďakujem, naozaj som nevedela o existencii týchto jasličiek čo som v linku objavila.
Prajem pekný deň 🙂
@anonym_autor Nastav si nizsiu pozicku. To kvoli rychlej splatke davas dieta do jasli? Ja plne chapem tie spotrebice, ale ano docasne by som ich postavila na 50 rocne linoleum. Ved sa tu bavime max o 12 mesiacoch, nie 3 rokoch...
@anonym_autor Nastav si nizsiu pozicku. To kvoli rychlej splatke davas dieta do jasli? Ja plne chapem tie spotrebice, ale ano docasne by som ich postavila na 50 rocne linoleum. Ved sa tu bavime max o 12 mesiacoch, nie 3 rokoch...
@beata_k Tá kuchyňa bola fakt v otrasnom stave. Ale že v otrasnom. Keď tu boli majstri a podávali dole linku, našli sme tam kúsky xy ročného zažratého do stien/podlahy jedla čo pozapadávalo za linku a za sporák. Plus "hniezdo" tých ptravinových molí a iných hnusôb. Skoro sme sa tu hromadne dogrcali. Linka bola pri stene podmočená a prehnitá, lino okolo steny tiež bolo také zvlnené. Ja som vedela kde bývame aj že do toho časom musíme vraziť prachy a ten čas nastal vtedy keď dcéra začala chodiť a objavovať a pár x som ju načapala ako olupuje lino v strede kuchyne a šmátra rukou pod linkou.. vtedy prišlo rozhodnutie, že to musí preč. Až ma striasa pri predstave že by našla niečo z tých xy ročných pochutín čo pozapadávali..
Zajtra ideme s manželom do banky znížiť tú splátku. Tiež som mu o tom hovorila, že to budeme radšej splácať dlhšie. Ale keď je už na stole ten môj vyšší úväzok, tak by som s tým rada niečo spravila. Ja sa zatiaľ idem len do tých jasličiek informovať, nemám záruku že mi ju vezmú hneď. Verím, že je to proces. Len som chcela vedieť, či je taká možnosť, ak by náhodou manžel zasa nepochodil so svojou žiadosťou a tiež nevieme ako dopadneme s daňovým priznaním budúci rok, či budeme mať nejaké daňové úľavy na dieťa a tak. Tento rok to bolo v pohode, ale fakt netuším čo bude ďalší a nerada by som ostala naslepo a len s nádejou. Spôsobuje to nám obom dosť veľké úzkosti a riešenie pritom nie je tak ťažké.. ale teda ako píšem.. nadšená z toho že by dcéra šla do jasiel fakt nie som..
Odpoviem vám hromadne:
Prajem pekný deň 🙂
@anonym_autor za to, čo napíšem si tu kopec ľudí na mne zgustne. Teraz keď si na RD fakturuj na manžela, svoju živnosť kľudne zruš, tak nemusíš platiť odvody a do budúcna (aj kvôli úžasnej konsolidácii) sa zamestnaj pod manžela za cca 100€ mesačne (z toho zaplatíš odvody cca 130€ za SP aj ZP dokopy). Určite sa bude ľahšie dýchať pri odvodoch cca 550€, oproti 850€ (po budúcoročnom navýšení odvodov).
Odpoviem vám hromadne:
Prajem pekný deň 🙂
@anonym_autor byvate v zdedenom byte, to znamena ze nemate hypoteku? A aj tak ste natesno s peniazmi?
To ste nemali nic nasetrene za ten cas co ste boli bezdetni?
@anonym_autor byvate v zdedenom byte, to znamena ze nemate hypoteku? A aj tak ste natesno s peniazmi?
To ste nemali nic nasetrene za ten cas co ste boli bezdetni?
@anonym_43e956 a táto rýpavá otázka bola na čo dobrá?? Keď ti autorka odpovie, ako to jej, alebo tebe pomôže??
Autorka dala jasnú otázku, odpoveď už má, riešenie je v procese, tak na kerú riť, je tebe odpoveď, či mala niečo našetrené? Alebo si si len potrebovala do niekoho kopnúť?!
Kludne nastup do prace a mala do jasli, ved uz to nie je par mesacne babätko. Moj syncek nastupil do sukromnych jasli, ked mal 2r4m a vsetko zvladol v pohode, tiez byvame v BA. Ja som isla do prace kvoli hypoteke na dom, lebo z platu mojho RP by nam to nevyslo.
@beata_k Tá kuchyňa bola fakt v otrasnom stave. Ale že v otrasnom. Keď tu boli majstri a podávali dole linku, našli sme tam kúsky xy ročného zažratého do stien/podlahy jedla čo pozapadávalo za linku a za sporák. Plus "hniezdo" tých ptravinových molí a iných hnusôb. Skoro sme sa tu hromadne dogrcali. Linka bola pri stene podmočená a prehnitá, lino okolo steny tiež bolo také zvlnené. Ja som vedela kde bývame aj že do toho časom musíme vraziť prachy a ten čas nastal vtedy keď dcéra začala chodiť a objavovať a pár x som ju načapala ako olupuje lino v strede kuchyne a šmátra rukou pod linkou.. vtedy prišlo rozhodnutie, že to musí preč. Až ma striasa pri predstave že by našla niečo z tých xy ročných pochutín čo pozapadávali..
Zajtra ideme s manželom do banky znížiť tú splátku. Tiež som mu o tom hovorila, že to budeme radšej splácať dlhšie. Ale keď je už na stole ten môj vyšší úväzok, tak by som s tým rada niečo spravila. Ja sa zatiaľ idem len do tých jasličiek informovať, nemám záruku že mi ju vezmú hneď. Verím, že je to proces. Len som chcela vedieť, či je taká možnosť, ak by náhodou manžel zasa nepochodil so svojou žiadosťou a tiež nevieme ako dopadneme s daňovým priznaním budúci rok, či budeme mať nejaké daňové úľavy na dieťa a tak. Tento rok to bolo v pohode, ale fakt netuším čo bude ďalší a nerada by som ostala naslepo a len s nádejou. Spôsobuje to nám obom dosť veľké úzkosti a riešenie pritom nie je tak ťažké.. ale teda ako píšem.. nadšená z toho že by dcéra šla do jasiel fakt nie som..
@anonym_autor a inak myslíš, že štátne jasle sú zadarmo?
Ja len pridavam skusenost zo statnymi jaslami - velakrat vobec nevyjdu lacnejsie ako sukromne, pripadne mozno niektore o par e, ale s ovela horsimi neflexibilnymi podmienkami, stravou, adaptaciou a pristupom k detom atd - cest vynimkam (v niektorych maju napr. v lete dva mesiace prazdniny, alebo kopiruju skolske prazdniny aj pocas roka, ale platis plnu mesacnu sumu aj tak, dlhu vypovednu dobu, atd). Plus treba brat do uvahy, ze dieta po nastupe do kolektivu (a v statnych moze byt ten kolektiv dost velky) bude casto chore, pricom stale platis plnu sumu (ale toto je aj v sukromnych). Ja by som pozrela napr. v skupinach na fb strazenie deti v minikolektivoch (tam sa znizi aspon ta chorobnost a su flexibilnejsie na dohodu a podmienky). Pripadne existuje v ba aj coworking pre mamicky s detmi, v jednej miestnosti mamicky pracuju, v druhej su dve vychovavatelky ktore sa hraju s detmi (ale to byva len doobeda a nie je tam uplne sukromnie na call, ale co som tak parkrat bola, velakrat su tam mamicky aj cely cas na calle).
@anonym_5ba913 lenze ona nepise ci moze alebo nie ..alebo ci moze zmenit pracu ta aby pracovala kym bude on doma.. takze tisko-aj toto je jedno z rieseni 😉
@anonym_d27156 "takze tisko" - pasívna agresia takto pred vianocami? Trosku ohľaduplnosti neuškodí
Ahoj. Dalo by sa s nejakou kamoškou, mamičkou delit si pracovný týždeň na polovicu? Raz by vzala ona dietko tvoje, raz ty jej - polovičný úväzok. Ak by postačilo a budeš aj s dcérkou.
@anonym_autor myslim, ze sama vies, ze vo vasej financnej gramotnosti su velke, ale ze naozaj velke medzery. nemate ani len hypoteku a rodinu ste si zakladali bez toho, aby ste mali co i len partisicovu financnu rezervu (hoci aj na prerobenie kuchyne). pojem zodpovednost vam vela nehovori. k tym statnym jasliam- najprv si poriadne prestuduj podmienky a potom sa tes. rozdiel v cenach oproti sukromnym nie je velky, za to starostlivost a strava je diametralne odlisna (horsia ako v sukromnych). ak ti dieta rano v satni kychne- nevezmu ho. ak dieta rano place- nevezmu ho. rovnako pocas dna, kedykolvek zavolaju, ze dieta place a prid si pre neho. vsetky skolske prazdniny pocas roka, cele letne prazdniny su zatvorene. kedykolvek pocas roka na tyzden zatvoria a uvedu ako dovod momentalny nizky pocet deti.
Manžel robit do zahraničia aspoň na rok
Nechápem v čom je problém. Rodičák Ti zaplatí jasle a Ty máš plat. Ja som to presne takto urobila, keď ma po dvoch rokoch volali nazad do práce. Malej sa v súkromných jasliach veľmi páčilo, bola spokojná. Ja som mala celú mzdu. Rodičák dostali jasle 🤷
Naozaj nechápem, v čom je problém.
@anonym_autor autorka, vy nemate hypo podla toho co pises a zobrali ste si spotrebny uver na prerobenie bytu, radsej si dajte vypracovat znalecky posudok ten spotrebak vyplatte hypotekou, dajme tomu ked si zoberiete s 3% urokom hypo vo vyske 50.000 na 20rokov budete mat pekny prerobeny byt a nizsie splatky ako mate teraz.
V praci by sa nedalo dohodnut, ze administrativu budes robit vecer,resp. Skoro rano a pohovory okolo obeda ked mala spi?
Na majstroch ste mohli ušetriť tým že si urobíte sami..

Strašne som zvedavá, čo tu autorka odpíše.