icon

Kam umiestniť dieťa v Bratislave počas práce?

11. dec 2025

Ahojte ženy, radšej píšem pod anonymom lebo tu mám známe a nie je mi príjemné verejne riešit zlú finančnú situáciu. S manželom sme posledné mesiace ale že brutálne natesno s peniazmi. Tak že do 3-4 eur deň pred výplatou. Manželovi už dost dlho nezvýšili výplatu, má veľmi skúpe vedenie a doslúžilo nám zariadenie v domácnosti, takže máme pôžičku. Tie splátky urobili ten rozdiel, lebo dovtedy sme si vedeli aj trošku odložiť. Máme dcéru, ktorá bude mat 01/2026 dva roky. Ja viem že pomôže, keď nastúpim do práce, aj keby len na pol úväzka, ale neviem si predstaviť čo s dcérou. Sme z BA, jasle sú tu len súkromné (aspoň ja neviem o nejakých iných), opatrovateľka tiež neprichádza do úvahy. Pracovné miesto mám držané a viem ho robiť aj formou HO, ale doma by som dcéru inak ako rozprávkami fakt nezabavila a príde mi šialené, že kým by som si odrobila, tak ona by sedela 4-5 hodín na gauči a pozerala rozprávky.. Akože zahrá sa aj inak tak na hoďku sa vie sústrediť ale je veľmi živá a zvedavá a rušila by ma (som HR a robievam pohovory primárne). Z rodiny neviem nikoho poprosit, moja mama je v zahraničí, manželova pracuje, a moji starí rodičia majú cez 85, takže tade cesta tiež nevedie. Preto zvažujem nejakú inštitúciu/škôlku/jasle kde mi dcéru vezmú aj ako 2ročnú a nebudem platiť 500-600 eur mesačne... Asi som naivná, ale fakt viem že potrebujeme túto situáciu riešiť a teda mojou otázkou na vás žienky je, či mi viete poradiť či existuje nejaké miesto v BA, kde by som vedela dcérku prihlásiť. Veľmi pekne ďakujem za vaše rady/nápady.

Strana
z4
bosorkabb
Včera o 12:46
@anonym_449b4b

@bosorkabb koľko máš deti 3,4?Tak je zodpovedné a nutné pracovať ďalej.Ja píšem o ženách, ktoré pracovali a zostali po priznaní výsluhového doma.Pomahaju deťom, alebo len tak scvokavaju doma😆jedni sú každý jún a september mesiac pri mori, ak druhá polovička pracuje je ten život voľnejší prispôsobovať sa iba jednému zamestnancovi.

@anonym_449b4b to nesúvisí s počtom detí ani náhodou. Ak už sa chcú starať o deti tak prioritne svoje vnúčatá. A nie cudzie.
Ak aj sú doma aj také poznám tak majú svoj program,chodia cvičiť a podobne. A nie nechcú cudzie dieťa na krku.
Ak aj potrebujú peniaze tak pracujú na skrátený úväzok. A žien vo vysluhovom dôchodku je málo, prevažujú muži.

bosorkabb
Včera o 12:49
@anonym_449b4b

@bosorkabb pre mňa to je nepochopiteľné, že z takých príjmov platia dvaja odvody.Vobec sa to neoplatí najmä u autorky.Ved môže vypomáhať na dohodu.On ako novinár môže mať veľa brigád, písania článkov.Dvaja vzdelaní ľudia a také chyby😭

@anonym_449b4b on ako novinár ešte ako tak o.k.
Ale prečo personalistka je na živnosť nerozumiem vôbec.
Predpokladám že ovláda zákonník práce, aspoň to očakávam od takej osoby.

silvik2015
Včera o 13:11

Nebudem riesit, kto ma ist/neist pracovat. Posielam este jeden link, kde beru aj deti do 3 rokov a ma dobre referencie od znamych : https://www.kaciatko.sk/. Ceny su nizsie ako 500 EUR. Je to v Petrzalke.

Strana
z4