Kam umiestniť dieťa v Bratislave počas práce?
Ahojte ženy, radšej píšem pod anonymom lebo tu mám známe a nie je mi príjemné verejne riešit zlú finančnú situáciu. S manželom sme posledné mesiace ale že brutálne natesno s peniazmi. Tak že do 3-4 eur deň pred výplatou. Manželovi už dost dlho nezvýšili výplatu, má veľmi skúpe vedenie a doslúžilo nám zariadenie v domácnosti, takže máme pôžičku. Tie splátky urobili ten rozdiel, lebo dovtedy sme si vedeli aj trošku odložiť. Máme dcéru, ktorá bude mat 01/2026 dva roky. Ja viem že pomôže, keď nastúpim do práce, aj keby len na pol úväzka, ale neviem si predstaviť čo s dcérou. Sme z BA, jasle sú tu len súkromné (aspoň ja neviem o nejakých iných), opatrovateľka tiež neprichádza do úvahy. Pracovné miesto mám držané a viem ho robiť aj formou HO, ale doma by som dcéru inak ako rozprávkami fakt nezabavila a príde mi šialené, že kým by som si odrobila, tak ona by sedela 4-5 hodín na gauči a pozerala rozprávky.. Akože zahrá sa aj inak tak na hoďku sa vie sústrediť ale je veľmi živá a zvedavá a rušila by ma (som HR a robievam pohovory primárne). Z rodiny neviem nikoho poprosit, moja mama je v zahraničí, manželova pracuje, a moji starí rodičia majú cez 85, takže tade cesta tiež nevedie. Preto zvažujem nejakú inštitúciu/škôlku/jasle kde mi dcéru vezmú aj ako 2ročnú a nebudem platiť 500-600 eur mesačne... Asi som naivná, ale fakt viem že potrebujeme túto situáciu riešiť a teda mojou otázkou na vás žienky je, či mi viete poradiť či existuje nejaké miesto v BA, kde by som vedela dcérku prihlásiť. Veľmi pekne ďakujem za vaše rady/nápady.
@bosorkabb pre mňa to je nepochopiteľné, že z takých príjmov platia dvaja odvody.Vobec sa to neoplatí najmä u autorky.Ved môže vypomáhať na dohodu.On ako novinár môže mať veľa brigád, písania článkov.Dvaja vzdelaní ľudia a také chyby😭
@anonym_449b4b on ako novinár ešte ako tak o.k.
Ale prečo personalistka je na živnosť nerozumiem vôbec.
Predpokladám že ovláda zákonník práce, aspoň to očakávam od takej osoby.
Nebudem riesit, kto ma ist/neist pracovat. Posielam este jeden link, kde beru aj deti do 3 rokov a ma dobre referencie od znamych : https://www.kaciatko.sk/. Ceny su nizsie ako 500 EUR. Je to v Petrzalke.

@bosorkabb koľko máš deti 3,4?Tak je zodpovedné a nutné pracovať ďalej.Ja píšem o ženách, ktoré pracovali a zostali po priznaní výsluhového doma.Pomahaju deťom, alebo len tak scvokavaju doma😆jedni sú každý jún a september mesiac pri mori, ak druhá polovička pracuje je ten život voľnejší prispôsobovať sa iba jednému zamestnancovi.
@anonym_449b4b to nesúvisí s počtom detí ani náhodou. Ak už sa chcú starať o deti tak prioritne svoje vnúčatá. A nie cudzie.
Ak aj sú doma aj také poznám tak majú svoj program,chodia cvičiť a podobne. A nie nechcú cudzie dieťa na krku.
Ak aj potrebujú peniaze tak pracujú na skrátený úväzok. A žien vo vysluhovom dôchodku je málo, prevažujú muži.