Kde kúpiť kvalitné slovenské steaky v Bratislave?
Včera sme robili grilovačku a mali sme návštevu zo zahraničia, tak sme sa chceli trochu ukázať. 😄 Kúpili sme drahé dry-aged, teda sucho zrejúce steaky – T-bone a rib eye, jeden z Írska a druhý z Austrálie.
A práve preto to píšem – chuť bola podľa mňa úplne priemerná. Hostia nás síce chválili, ale úprimne, za tie peniaze som čakala oveľa viac. Podľa mňa boli jednoducho vyhodené peniaze.
Na budúce by sme sa radšej chceli pochváliť kvalitnými slovenskými steakmi. Len neviem, kde sa v Bratislave kupuje naozaj kvalitné slovenské mäso vhodné na steaky. Ak máte tip, sem s ním.
PS: A prosím, ušetrite ma komentárov typu „neviete robiť steaky“. 😄 Vieme. Aj tieto včera boli medium rare, krásne mäkké a technicky urobené dobre. Len chuť jednoducho nezodpovedala cene.
Maso ako maso. Ci z australskej, alebo slovenskej kravy. Mozno tej australskej pustali Beethovena. irskej irske pesnicky a skrabkali ich po chrbte. 🙂 Rozdiel je iba v cene dovozu a marketingu.
Ja keby idem steaky kupit tak jedine Maso od Romana 🙂ale neviem ci svk dovoz tam je...
Ja kupujem vzdy maso aj vizualne v supermarketoch. Od jedneho predajcu jedno zoberiem ine nie a pri stejkoch to plati dvojnasobne. Jednoducho je to maso zo zvierata a nie kazde zviera je totozne a kazde zviera aj z jedneho druhu inak chuti. Takze ste si pravdepodobne vybrali to horsie maso, co neznamena, ze zleho predajcu.
Maso ako maso. Ci z australskej, alebo slovenskej kravy. Mozno tej australskej pustali Beethovena. irskej irske pesnicky a skrabkali ich po chrbte. 🙂 Rozdiel je iba v cene dovozu a marketingu.
@anonym_fc5bfe vies hovno o mase 🤣
@anonym_b06b54 ... povedal expert na hovno. 🙂
Ja kupujem vzdy maso aj vizualne v supermarketoch. Od jedneho predajcu jedno zoberiem ine nie a pri stejkoch to plati dvojnasobne. Jednoducho je to maso zo zvierata a nie kazde zviera je totozne a kazde zviera aj z jedneho druhu inak chuti. Takze ste si pravdepodobne vybrali to horsie maso, co neznamena, ze zleho predajcu.
@anonym_daf125
Ja som nikdy v supermarkete steaky nekupovala, lebo ma vždy odradilo, ako na tenko sú naporcované. Ten írsky Angus mal 1,5 palca, teda 3,8 cm, a vážil vyše 600 g.
@anonym_b06b54
My sme sa stavili, že medzi prvými sa ozve niekto, kto nerozozná kozu od kravy, nieto ešte aby mal šajnu, čo je Black Angus alebo Wagyu. A samozrejme, dlho sme čakať nemuseli. 😂
@anonym_autor nam sa slovenske maso na steaky neosvedcilo. Zial. Ak uz, tak kupim argentinske v Metre.
@anonym_autor Masiaren Tržnica na Nivach. Top👍
Ja keby idem steaky kupit tak jedine Maso od Romana 🙂ale neviem ci svk dovoz tam je...
@cyberk roman kupuje maso v metre myslím, aj ini kuchári. My sme kúpili vela krat dobry steak mimo metra aj v lidli. Manžel urobil najlepsi steak z akciového z lidla

@anonym_autor asi v Pavliciach u masiara...