Prečo sa referendum nerobilo online?
Len taka moja uvaha.Neboli by to miliony eur usetrene v dnesnej dobe ked sa to proste jednoducho da? Vyhodene peniaze za jednoduche 2 otazky. Ovela lepsie by sa dali investovat.
lebo slovensko je sto rokov za opicami, ludia tu volia niekoho, kto ich okrada dookola, a ty si myslis, ze sa budu vediet prihlasit na stranku a vypisat udaje k hlasovaniu? :D
Precp sa nerobilo referendum onlie?
Preto, preco nemozu byt ani volby online a ani nijakym inym jednoduchsim sposobom ako trepat sa do miesta TP v urceny den. Nebodaj by sa k tomu vyjadrilo viac Slovakov zijucich v zahranici - to by sa teda Fickovi vobec nepacilo.
však nefunguju na uradoch ani elektornicky op
nevieš si s nim prebrat pasy, pošta, urady , kontrola policia nič
nemôže byt ako ty pišeš lebo
1. nemaju všetci e. op
2. čo maju už e. op tak maju problém ho použit v praxi, na uradoch
3, ako by si to overovala ?
neviem či si niekedy posielala nejake potvrdenie - aj ked máš e. op ako máš mat, aj tak musiš tlačivo vytlačit, podpisar ručne, naskenovat a poslat
a posielanie danoveho prinania alebo dph no to bol zážitok kym im neziskovka zadarmo neopravila chyby lebo sa na to nemohla pozerat už
Vela by si chcela, aby tu nieco fungovalo..
Preto, preco nemozu byt ani volby online a ani nijakym inym jednoduchsim sposobom ako trepat sa do miesta TP v urceny den. Nebodaj by sa k tomu vyjadrilo viac Slovakov zijucich v zahranici - to by sa teda Fickovi vobec nepacilo.
@anonym_87efb1 cože? Nikto nemusel hlasovať v referende v mieste TP , ani ja som nebola v mieste TP, Ľudia žijúciv zahraničí zase mohli voliť poštou.
@anonym_autor riziko falsovania.
"Onlie". Asi tu mame odpoved...
Precp sa nerobilo referendum onlie?
@anonym_a1c81c

Ľudia sú už tak leniví a rozmaznaní, že nie sú schopní občas urobiť krok z domu a odhlasovať osobne?
Vždy si spomeniem na rozprávku Wall-e. 🙂
A mozno sa malo konat vo stvrtok v kauflande, lebo prist k urne 500m od domu je problem... vsetko je otazka priorit a nastavenia a tak to u nas potom vypada
No presne preto, sme neandertálci. Tak funguje všetko v štáte, kdeže systém na zisťovanie názorov svojich občanov. Čokoľvek by sa mohol štát pýtať.
@anonym_autor je rok 2026, uz davno sa mohli vsetky volby na Slovensku vy-konat aj elektronicky, jednoducho by clovek v Australii/USA/Juznej Afrike naskenoval svoj elektronicky obciansky preukaz na citacku zariadenia/mobilu, prihlasil za cez BOK kod, vyhladal v zozname aktivne volby, zahlasoval a podpisal sa cez ZEP/KEP, ked je obcan SR, ma na to plny narok(!), preto tyto zločinci zo smeru/hlasu a sns su tak urputne uz len proti postovym volbam zo zahranicia, lebo im to dokonale zlomi krk, je to obycajna nenazrana, klamarska, arogantna banda, aj dnesny sviatok C&M, uplne bez pritomnosti verejnosti a pritom teply prezident pred volbami do palaca vyblakoval coze si to dovolil Matovic vylucit ludi z oslav SNP!
@anonym_autor Autor, skús si pozrieť, koľko krajín sveta umožňuje voľby či hlasovanie v referende v podobe, akej sa dožaduješ.
Moja odpoveď nadväzuje na to, že sme sto rokov za opicami. Už dávno tu mohol byť elektronický systém, ako zisťovať verejnú mienku. Bolo by to lacnejšie, rýchlejšie. Len toľko.
@gribka1 Ďakujem, lebo z toho zhluku slov skutočne nebolo možné pochopiť. No vidíš, a koľko takých štátov je s nami 100 rokov za opicami a tiež stále vyžadujú, aby človek volíl osobne. To človeku hneď odľahne na duši, že sme vlastne všetci rovnako zaostalí.
@gribka1 Ďakujem, lebo z toho zhluku slov skutočne nebolo možné pochopiť. No vidíš, a koľko takých štátov je s nami 100 rokov za opicami a tiež stále vyžadujú, aby človek volíl osobne. To človeku hneď odľahne na duši, že sme vlastne všetci rovnako zaostalí.
@abbey1 Prečo sa stále pozerať, čo druhí. Keď to dokáže Estónsko, či pár štátov, prečo my nie? Nemuselo ísť o voľby, no prieskumy na rôzne dôležité otázky áno. Síce tu ľudia na toto nie sú zrelí, ale trošku snívať snáď môžem.
Ja som za internetové voľby. Aspoň by odpadla debata o voľbách poštou.
Jeden odborník ale povedal že ísť osobne má väčšiu váhu, niektorí si premyslia koho cestou do volebnej miestnosti a tak majú viac času sa rozhodnúť ako emotívne zrazu pri PC.
@anonym_autor asi tak.. Mali ho urobiť formou hlasovania na koníku a bolo by.. 😝😂😂
@anonym_autor skor je otazka preco o referende nebolo nic v tv ani správach🙂 - pretože ma tato vláda všetkých vo vrecku a bojkotovali to. Obraz toho jak su vsetci kupeni a "nikto nema právo" zobrat im moc
lebo keby bolo online,zas by to neslo ,alebo byriskovali ze zahlasuje viac ludi a ucast bz sa dvihla. a kedze ide o Robove vreckove a to,aby ich nezabasli po jednom, jasne ze nebudu propagovat nieco,co im skodi. ci?
@anonym_87efb1 ale ved to bolo mozne. Nebola podmienka iba v mieste tp 🙈
Okrem ineho aj:
Aby nad tebou nestal despoticky otec a neprinitil ta zakruzkovat spravne 😉
(Odovodnenie zrusenia volby postou zo zahranicia)
Ja som za internetové voľby. Aspoň by odpadla debata o voľbách poštou.
Jeden odborník ale povedal že ísť osobne má väčšiu váhu, niektorí si premyslia koho cestou do volebnej miestnosti a tak majú viac času sa rozhodnúť ako emotívne zrazu pri PC.
@hiro tak človek, ktorý rozmýšľa, koho bude voliť až cestou do volebnej miestnosti radšej nech ani nevolí...
@anonym_autor Lebo by ho mohli zmanipulovať ruskí hackeri vedení Putinom.
Hlavne by to malo byt cele inac nastavene. Urcite by pomohlo keby nebolo stanovene ziadne kvorum, tak ako vo Svajciarsku. Referendum by bolo platne bez ohladu na pocet zucastnenych. Skratka kolko pride, tolko melie. Ziadne minimalne percenta platnosti. Lebo u nas mam dojem, ze nejde na referendum polovica Slovakov len preto, lebo "aj tak bude referendum neplatne". A tak by bolo platne vzdy.

Po tom ako "fungovali" eprihlasky na skoly, by si mala odvahu? Ja nie.