icon

Kde nájsť transnazálnu gastroskopiu na západnom Slovensku?

sonkasrnka
3. jan 2024

Ahojte, prosím kde v BA alebo na západnom Slovensku robia gastroskopiu cez nos? Hľadám, hľadám, ale najbližšie som našla Martin. ĎAKUJEM 🙂)

Strana
z2
sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@1fifinka1 no ak platia cenníky na bezručovej to pojdem asi radšej do MT... a tam si za komplet platila 30€? lebo uz ked tam pojdem tak chcem nech mi urobia všetko čo sa z toho vyšetrenia vyťažiť dá

iwesska
5. jan 2024

@sonkasrnka Tam sa plati rocny poplatok - program si mozes vybrat. Ja mam taky,co mi garantuje termin do 14 dni,ale mozes si vybrat aj lacnejsi s dlhsou cakacou dobou. Za hadicku sa doplaca tusim 70e. Ak ti je blizsie Martin,tak chod tam, ale pre mna z BA to znamenalo "vylet" aj s ubytovanim. Takze ma to vyslo podstatne drahsie ako toto tu. A neviem si celkovo predstavit,chodit stale na kontroly do MT.

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@iwesska akože ja mam reálne velmi nešpecifický problém, ktorým ťa nebudem otravovať... pretože s tým nemám skuśenosť je pravdepodobné, že to bude pre mňa jednorázovka (bodaj by).. ja som z BA
takže by som si platila ten ročný poplatok povedzme 119 € v tom basic a potom si este doplacam min 70? a v tom rocnom je už ta recepcia atd? lebo je to taký komplikovaný cenník.. leby som to všetko nasčítala ďakujem pekne :D

1fifinka1
5. jan 2024

@sonkasrnka áno všetko, vzali mi aj vzorky na lepok, histamin, laktózu, helico, komplet pozrel, navrhol liečbu. 30€

iwesska
5. jan 2024

@sonkasrnka Ano tak,zaplatis rocny poplatok a potom uz neplatis dalsie vysetrenia,len za nadstandardne sluzby ako tenka hadicka, analgosedacia a pod. Ale napr.ked potrebujes aj sono,to neplatis,ani odber vzoriek,krvi,nic.

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@iwesska veľmi pekne ti ďakujem za info 🙂

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@1fifinka1 paráda, ja sa asi objednám tam... jednorázovo to vídím výhodnejšie o dosť ako túto BA... keď ani neviem, či je to gastro vec alebo nie... ďakujeeem

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@1fifinka1 už mi aj odpísal pán doktor, že tieto veci zmiznú čo mám do 2-3 mesiacov a má plné kapacity, takže ma nevezme :D tak neviem... budem si musieť našetriť asi na Bratislavu :D

1fifinka1
5. jan 2024

@sonkasrnka Balaz? No tak ak zmizne, tak to je dobre nie?

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@1fifinka1 áno odpísal mi on hneď ako som odoslala objednávku s krátkym popisom stavu... akože no ja mám proste pálenie /mentolový pocit v hrdle ... akože skoro nonstop... už vyše týždňa... a zrazu mi proste komplet sliny zmenia chuť z ničoho nič .. ráno normálne potkany v ústach... furt si dávam žuvačky tá mi to tlmí a ja som sa naľakala, lebo mi jedna kamoška povedala, že to je nejaký nebezpečný reflux či čo..ale ja necítim, že mi niečo cestuje.... takže neviem čo s tým mám robiť a či to vydrží tie 2-3 mesiace a potom vlastne polroka keby ma mal aj niekto zobrať

1fifinka1
5. jan 2024

@sonkasrnka no pravda je, že tam chodím uz roky, takže ja ani neviem ci berú. Škoda.

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@1fifinka1 akože je to ťažké lebo, nemám problém si za vyšetrenie zaplatiť, len 300eur alebo koľko a keď to ani nebude gastro a platiť si ročný program... ah neviem... asi počkám mesiac či nejaká zmena a rozhodnem sa

iwesska
5. jan 2024

@sonkasrnka Nebezpecny reflux? A kamoska je inak v poriadku? Takto ta po tyzdni strasit? Ja mam reflux 8r a zijem. Nebezpecny je v zmysle moznej rakoviny pazeraka,ale to ked mas desiatky rokov a neliecis to. To ti ani po tyzdni gastroskopiu robit nebudu. Kup si v lekarni Nolpazu,male balenie je bez predpisu a to iste by ti predpisal aj obvodak. Palivy pocit v krku je reflux. Ale ak ti Nolpaza zaberie,nie je dovod na gastrovysetrenie. Tam sa posielaju tazsie pripady,nereagujuce na lieky/bolesti...

sonkasrnka
autor
5. jan 2024

@iwesska ja sa s tým vôbec nestretávam, takže som si len tak vypočula od nej názor, lebo som sa jej sťažovala, že divné pocity mám a vystrašilo ma to. No možno to ani nie je ono, vyskúšam to s tou Nolplazou... Len som vedela hneď, že ak ja mám ísť na také vyšetrenie s mojim dávivým reflexom si to neviem predstaviť :D Vieš čo ja ani neviem či to je pálenie... je to akoby som mala prechladnuté hrdlo... a nijak zásadne sa môj problém menení ani pri dňoch keď som skúsila úplne diétne jesť, ani keď som si dala skúšobne čipsy, že či sa to zhorší... takže budem musieť počkať kým sa to nejak ukáže...

iwesska
6. jan 2024

@sonkasrnka Urcite skus tie lieky,pripadne slabsie su antacida ako Talcid, Rennie...To ked mas reflux,to chce dlhodobu dietu,to ti ani po par dnoch diety neprejde. Ved skus a uvidis. A riesila by som to najskor s obvodnou,nie rovno gastro. Ja mam tiez silny daviaci reflex. Mne ked ukazali tu hrubu hadicu,uz ma naplo😂 Treba dychat pri gastroskopii nosom a vtedy ten reflex povoli.

sonkasrnka
autor
6. jan 2024

@iwesska rennie ani gaviscon mi nič nerobia... idem skúsoť to čo si mi odporučila... mne aj zatekajú sople, tečie mi z nosa taká tá vodička a kýcham... mne už napadlo, že mám tú kyselinu až v nose😂
a je možné mať tú kyselinu aj bez citelného zavracania? či ako sa tomu povie

haha inak to aj ja, najhoršie je že ja si predstavujem, že mi tam pchajú fakt hadicu ako od práčky😂

ingrid56
9. jan 2024

@1fifinka1 v MT na gastre ste bola u dr.Baláža?

1fifinka1
9. jan 2024
ingrid56
9. jan 2024

@1fifinka1 a hadicu vám robil klasika cez ústa či transnasalnu?

1fifinka1
9. jan 2024

@ingrid56 vybrala som si cez nos

ingrid56
9. jan 2024

@1fifinka1 a bolo to v pohode ?

Strana
z2