icon

Kde robia OGTT test klasicky zo žily v Bratislave?

13. aug 2021

Ahojte, kam v Bratislave odporúčate ísť na test na tehotenskú cukrovku ? Chcela by som aby robili odber tak ako odporúča poisťovňa aj odborníci a teda odber nalačno zo žily, vypiť glukózu a odber po 60 minútach a odber po 120 minútach a tiež zo žily. Čítala som, že z prsta to môže skresľovať výsledky, tak neviem prečo to väčšinou robia tak 🤷🏻‍♀️ a už vôbec by som teda nechcela aby mi kázali glukózu vypiť doma a prísť po 2h len na jeden odber. Už ak to mám absolvovať, tak nech to má aspoň hodnoverné výsledky.

zuz0110
•
13. aug 2021

V Kochu ho tak robia. Len neviem, ci sa tam da externe objednat, ak nie si pacientka. Mozes skusit zavolat, ked ine nenajdes.

nevenka
•
13. aug 2021

Inak, neviem, toto ciram prvy raz, ze sa to takto niekde robi, ze z prsta a doma vypit glukozu? Vsak vysledky su to potom o nicom, ked sa nevie hodnota glukozy nalacno v ten dany den 🙄. Ja som ale z BB, takze v BA neviem, mne to robili klasicky, ako to chces Ty.

autor
•
13. aug 2021

@zuz0110 ďakujem ak nenájdem iné tak skúsim tam či náhodou.

@nevenka no všetky diskusie čo som čítala ako to v ambulanciach robia tak len takto. A to mi príde že to ani nemusím doseba dávať tú glukózu 🤷🏻‍♀️

kiki68
•
13. aug 2021

Neviem ze by to takto z prsta niekto robil. Ma sa to zo zily brat a prva nalacno aj z prsta. V Rakusku to robia v labakoch iba takto. Ale u mojho Gyn v Bratislave na Trnavke to tiez brali zo zily. Teda co son videla este pred covid

zuzanka.zuzu
•
13. aug 2021

robi sa to rozne, zila, prst, 3 odbery, 2 odbery, 1 odber ako si aj ty spominala... napr.ja som bola na odber zila nalacno, glukozu doma a odber po 2 hodinach zila. kazdy lekar to robi inak, asi ako ho ucili alebo ako ho naucila prax. ak nedoverujes svojmu lekarovi asi by si ho mala zmenit a nie spekulovat ja chcem takto a ina zase inak 🙄 kks ja studovat 6 rokov, potom 5 atestacia a dozviem sa ze moja pacientka chodi po inych lekaroch, tak ju poziadam aby si nasla ineho ked mi nedoveruje...

autor
•
13. aug 2021

@zuzanka.zuzu ja svojmu lekárovi doverujem, lenže môj gynekológ tento test nerobí vôbec ale posiela k diabetologovi. A tak si chcem vybrať takého, čo to robí poriadne. A teda mu budem dôverovať 🙂

lucjja
•
13. aug 2021

to nie je pravda, ze v ambulanciach robia len z prsta ☺️ chodim v BA do Gynaexu a klasicky robili test - odber nalacno zo zily, sladka voda, odber zo zily..

petamich
•
13. aug 2021

no neviem kto je vsetci ale moj lekar robi normalne odber zo zily a ziadne z prsta 🤷‍♀️ odber, voda, odber

autor
•
13. aug 2021

@petamich čo čítam diskusie aj tu na koňovi, tak gynekológovia to robia aj zo žily ale keď posielajú niekam, tak je problém nájsť ambulanciu kde to nerobia z prsta 🤷🏻‍♀️ teda zatiaľ sa mi nepodarilo ani jeden komentár prečítať kde by u diabetológa robili takto klasicky

miruska1906
•
14. aug 2021

Skuste medispektrum v petrzalke na gercenovej, ja som tam chodila s tehoutenskou cukrovkou, ateraz rok po mi spravila rano z prsta koli tomu ci ma mozu vobec zatazit tolkym cukrom, nasledne zila, a potom dala mi zarobit v lekarni roztok, ziadne ze ona rozpusta vo vode, a po 2 hodinach odber. Len tie 2 hodiny som bola ja v aute lebo to tam ma malicke aby som sa zbytocne nestykala s inymi.

autor
•
15. aug 2021

@miruska1906 ďakujem pekne to znie dobre. A prosím je to platená ambulancia ? Približne v akej výške by mohlo byť takéto vyšetrenie ?

miruska1906
•
15. aug 2021

Ja som platila 10 eur len. Ale treba si zavolat radsej.