icon

Kde rodiť v Bratislave?

arwen321
7. okt 2022

Ahojte. Som v 6tom mesiaci, nepochadzam z BA, ale prestahovala som sa sem, byvam tu a pracujem. Doktorku mam stale v rodnom meste a s miestnymi nemocnicami mam skusenost maximalne z pohotovosti. Strasne sa bojim porodu a mam sklony v strese panikarit a rozplakat sa, takze hladam porodnicu, ktora splna hlavne tieto kriteria:
- nebudu na mna kricat alebo sa mi smiat a vopred mi povedia, co sa ide robit a preco
- dovolia manzelovi byt cely cas pri mne
- nebudem v miestnosti s 20 ludmi, ktori budu ocumovat moje nahe telo
- bolo by fajn, keby sme obaja vyviazli v co najlepsom zdravi

Ano, som zbabelec a nezasluzim si mat deti, ked sa ich bojim porodit. Tuto cast mozeme preskocit.

Prosim o konstruktivne rady a skusenosti hlavne z posledneho obdobia, kedze veci sa menia. Dakujem.

Strana
z3
strapec
18. okt 2022

Ahoj! Stres je úplne normálny, kto nemal obavu z prvého pôrodu klame 🙂 K Antolskej toľko - pôrodnica su vlastne také boxy vedľa seba, kde počuješ ručať ďalšie ženy, ktoré práve rodia, ja som len čakala na sekciu a mala som dosť (muž tak isto 😅) lekári, sestry v pohode, ja som čakala na boxe kde stále dakto chodil si umývať ruky to som nechápala, ale veď dobre ležala som si tam zacievkovaná a bolo mi to jedno, len ten záves skoro nikto potom nezatiahol naspäť takže ak na tom boxe dakto rodil prirodzene tak mu nezávidím. Pôrodníka som mala zazmluvnené Dr. Dlhopolčeka, on je taký trochu ako z inej galaxie - v dobrom, na mňa pôsobil úplne upokojujúco. Časť 600 nedelie - detské sestry čistý otras, česť asi dvom výnimkám, ženské sestry v pohode. Vadilo mi, že pri probléme s dojčením ma pinpongovali medzi sebou, že toto nie je ich starosť ale hetých druhých, hlavne keď nesedia pri sebe a treba chodiť cez pol oddelenia. Izby nadštandard sú síce nepraktické, ale veľmi pekne a čisté, cítila som sa dobre a pohodlne. Vadilo mi ešte, že vlastne od 5tej rana nemal človek kľud, že upratovačka tam trieskala so všetkým už od 6tej a na dva krát, lebo dosla najprv po smeti a potom pozmývať, potom došli oznámiť, že bude vizita, potom dačo pichat, potom merať teplotu, potom ranajky do toho detská vizita no kľud žiadny 😃 tak ale asi to tak musí byť - to sa nesťažujem len opisujeme ako to bolo. No a jedlo - za mňa ok, úplne som si pošmakla na čerstvom pečive s divnych natierkach, čo som nevedela identifikovať, ale chutili dobre a aj chrenovou omáčkou ma potešili 😀 takže tak

Strana
z3