Klinika na vyšetrenie chrbtice v BA

vikusjk
23. aug 2020

Ahojte mamicky, googlim kliniku na vysetrenie chrbtice v Bratislave, mate prosim niektora skusenost, ktora by mi pomohla rozhodnut sa? Dakujem. PS: bez vymenneho listka, vysetrenie na objednavku ako samoplatitel

makova333
23. aug 2020

@vikusjk Agel clinic

vikusjk
autor
23. aug 2020

@makova333 dakujem za tip, tuto som ani nevygooglila 😲 mas osobnu skusenost?

makova333
23. aug 2020

@vikusjk ano ja aj muz, za mna perfektny pristup.

medeaa
23. aug 2020

@vikusjk clinica orthopedica

gemerka17
23. aug 2020

Prečo chces ísť ako samoplatca ? Agel je čisto o výkone, fyzioterapeuty a ortopéd slabý ako lipovy čaj. Clinicu ortopedicu ani netreba komentovať, pretože s jedným z najstarších a najhorších MR chcú liečiť pacienta je smiešne a zároveň na zaplakanie.

vikusjk
autor
23. aug 2020

@gemerka17 a co by si odporucila ty? Mas skusenost osobnu s oboma spomenutymi?

gemerka17
23. aug 2020

@vikusjk neviem čo ťa vlastne trápi, ťažko sa vyjadriť. Do agelu som chodila pol roka (nie chrbát) a zhoršili výrazne môj zdravotný stav - ani neprišli na tak primitívnu vec ako zlomenina, lebo RTG nikto nič. Tak isto máme skúsenost aj neurochirurgom od agelu (pracuje aj v nemocnici, kôli chrbtici maminej a je skazený systémom agelu len operovať, lebo výkon je výkon pričom potiaze a nálezy vôbec na operáciu nie sú.) Čo sa týka clinici ortopediky majú prístroj na magnetickú rezonanciu najslabší a ešte ti diletanti chcú aj peniaze za vyšetrenie. Kto tvrdí že ťa rozmazana machula čo vyplýva ten prístroj je ok tak od toho treba utekať preč.

vikusjk
autor
23. aug 2020

@gemerka17 dakujem za vysvetlenie. Skusim asi medante a uvidim. Potrebujem hlavne diagnostiku, urcit pricinu a potom riesit liecbu

gemerka17
23. aug 2020

@vikusjk bola som v medante, keď chces tak napíš správu

vikusjk
autor
23. aug 2020

@gemerka17 medante si nespominala. Predosle si opisala dost negativne, je medante lepsie? Resp. odporuc, co je podla teba dobre. Dakujem 🙂

gemerka17
23. aug 2020

@vikusjk v medante som bola ja, v rámci kontroly. Majú tam systém formetric 4 d - čo je rentgen bez žiarenia a robí to fyzioterapeut. Vyššie spomínané sú lekárske zariadenia. Otázka je vážne čo ty potrebuješ. Ak ti bolesť vystreluje do končatín budú chytenie platničky - treba neurológa. Ak máš krivý chrbát (skolioza) treba ortopeda a urobí rentgen. V oboch prípadoch je liečba obdobná - cvičiť, cvičiť a cvičiť pod dohľadom fyzioterapeuta, doplniť masazami, mäkkými technikami, prípadne fyzikalnou liečbou.

vikusjk
autor
23. aug 2020

@gemerka17 ved prave preto potrebujem najprv vysetrenie a diagnostiku, ale nemam nervy tahat sa od obvodnej po statnych zariadeniach, kde dojdes a cakas v rade, celkovo sa lekarom vyhybam, kym ozaj nemusim. Ochoreni chrbtice je vela, tak nech ma pozru, vysetria, maju viac vedomosti na to, aby to identifikvali

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 s chrbticou k ortopedovi som nechodila, chodila som neurologicke, jedina porobila vsetky mozne vysetrenia (a to som tych klinik pochodila mrte vratane statnych), spravila rtg, mr, egg atd. Muz chodil ortopedovi, ale nie s chrbticou, aj ho operoval (dal mu moznosti), a tiez spokojnost.

makova333
24. aug 2020

@vikusjk skus dr. Seligovu v Agel, nebudes lutovat, velmi podrobne vysetri.

gemerka17
24. aug 2020

@vikusjk problémom je aby ťa lekár niekde aj poslal. Ťažko povedať či patris k ortopedovi alebo neurológovi, nepíšeš o Tom čo ti je nič. Vseobecne s chrbticou skôr k neurológovi (skôr pošle na MR chrbtice ako ortoped). V každom prípade v ageli by som určite neplatia za rehabilitacie - slabá úroveň. Myslím však že ageli potrebuješ výmenný lístok od obvodnej. A nie je to celkom tak že lekári majú vedomosti, to si nemysli že to ide tak jednoducho - proste je časť lekárov, ktorý sú slabí a.boja sa poslať na vyšetrenie aby nemali zle body u poistovne.

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 ak ide ako samoplatca nepotrebuje vymenny listok

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 a este som chcela, ak sa bavime o dr. Majakovi (neviem ci tam je aj iny ortoped okrem detskeho), tak mojho muza poslal na Mr, aj Rtg, aj navrhol moznosti a ked bola nakoniec potrebna operacia tiez dal na vyber ci u nich ci inde ci v statnej. Co sa tyka rehabilitacii moj muz chodi k nim (mohol aj inde) a medzitym mal rehabky aj v kupeloch a povedal, ze potrovnatelne. Aj ked tu asi treba povedat, ze zalezi od konkretneho fyzioterapeuta. Ja som chodila na rehabky na Antolsku a doteraz banujem, zbytocne strateny cas.

gemerka17
24. aug 2020

@makova333 mna Maják neposlal ani na RTG (kukal do starého, pred úrazom) a poslal cvičiť na ploché nohy - pričom to bola uplne zlomena kosť v chodidle, čo má trápilo - stačilo spraviť RTG - len mi dobre poškodili a výrazne zhoršili zdravotný stav. Detto fyzioterautka aj lekárka FBLR. Nikto nič, pol roka času, bolestí, 300 e a zbytočné následky kvôli ich neschopnosti. Z toho dôvodu ich neodporúčam, pretože viac sa u mňa pochybiť už ani nedalo. Ale snáď sa poučili, nech nemusí následky znášať ďalší pacient.

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 no fyzioterapeut a lekar FBLR mozu dat len to, aky nalez lekar da. Dr. hodnotit nejdem, co sa tyka tvojho pripadu, kedze som tam nebola, neviem preco ta neposlal na rtg, neviem preco si bola u ortopeda so zlomeninou kedze to je zalezitost chirurga atd.. Mozem dat len svoj pohlad na kliniku aj 2 dr. plus operacny a pooperacny team. A tie som dala.

gemerka17
24. aug 2020

@makova333 ja som nevedela že je to zlomené, išla som s bolesťou nohy - zlomeninu mal odhaliť on. Ortoped to tiež rieši. Ale odbornosť nula bodov a tak isto tomu nevenoval pozornosť a pritom tam bol veľký problém. Myslel, neurobil nič a len zhoršil zdravotný stav, kvoli úplne opačnej liečbe. Ale tak snáď sa tam poučili a už takú obrovskú chybu neurobia. V každom prípade lekár sa dá vždy zmeniť, keď niekto nie je spokojný.

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 nerypem, len sa pytam, to sa ti zlomilo bez akehokolvek hoc i maleho urazu? Lebo nie je uplne bezne, ze pokial zle nespadnem, zle nedoskocim, nebeham, nieco mi nepadne na nohu, niekto mi na nu skoci atd. sa zlomi kost.

gemerka17
24. aug 2020

@makova333 bol to úraz, ja som mu to povedala, že sa mi to stalo pri tréningu. On ma nepočúval. Zmýlil si akútnu zlomeninu, že možno dna (čo nemám) je vážne výkon. Oficiálne písal že bolesť kĺbu. Nevenoval tomu pozornosť, noha vyzerá normálne na prvý pohľad len to vnútro podľa RTG, CT a magnetickej rezonancie vyzerá katastrofálne a preto ma to aj bolí. Za mňa ho neodporúčam a rehabky tam tak isto slabé - sú výrazne lepší fyzioterapeuti ako oni.

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 no v prvom rade si nemala ist k ortopedovi ked sa ti to stalo pri trenningu, toto ortoped neriesi, mala si ist na chirurgiu. To akoby si isla s gynekologickym problemom k urologovi riesil by prvotne to, cim sa zaobera on, neriesil by vsetko od zapalu mocovych ciest az po mozne tehotenstvo.

gemerka17
24. aug 2020

@makova333 chirurg toto nerieši, resp. na to kapacitne nemá bežný chirurg, patrí to k top úrazovému chirurgovi alebo top športovému ortopédovi. V každom prípade to mal odhaliť on, je to tak isto plne v jeho kompetencií, pracuje s futbalistami a stačilo venovať pozornosť a urobiť RTG. Tá zlomenina je tak viditeľná, že to uvidí aj laik, ale oni nič. Ledva sa na pozrel a tak to aj dopadlo. I keď popravde, ak by to aj odhalil aj tak by nevedel čo so mnou, je to proste extrémne vzácne a veľmi ťažko liečiteľné. Akurát však vďaka tomu sa to dostalo už do nezvratného stavu. Poučila som sa veľmi a za mňa už agel nikdy viac.

simca06022011
24. aug 2020

@gemerka17 urazy odjakziva riesi chirurgia... vsetky.

simca06022011
24. aug 2020

@gemerka17 inak ja mam skusenost s tym, ze ortopedi odfajcili chlapa co nedokaza STAT na nohach, ze to bde mat neurologicky alebo dokonca PSYCHICKY dovod. Prehadzvoali ho vzdy prec z oddelenia az to nakoniec riesil primar neurologie, zavolal komplet osadenstvo.. aj tych ortopedov. Pacientovi sa ROZPADOL bedrovy klb a ortoped hovno zistil!! Primar zuril, ci su retardovani, ci vobec rtg robili alebo nieco a ako to mohli nevidiet... tak chlapa si takmer mesiac pohadzovali... ako ja neviem, neiktori lekari su fakt taki zvlastni...to ti verim. Ale uraz, patri chirurgovi vzdy. Urazove chirurgie ma kazda jedna nemocnica...

gemerka17
24. aug 2020

@simca06022011 ani úrazový chirurg by to nemusel odhaliť, je to extrémne vzácne a nemusí si to všimnúť. Tí najlepší športový lekári sa s tým stretnú možno raz za život. V každom prípade v Ageli bol moj starý snímok nohy a keby sa urobil novy tak velmi rýchlo by zistil kde je chyba. Ale diagnostika žiadna. Len zhoršenie zdravotného stavu a nikto nič neurobil. Nie je lekár ako lekár, vidím to teraz aj ja. Najmä keď je problém.

simca06022011
24. aug 2020

@gemerka17 to viem aj ja :D ja tiez riesim bolavi clenok uz asi treti rok.. a dokazu tak maximalne ma na magnetoterapiu poslat :D ale zase ked sme prisli rovno do roosveltky na urgent, vzdy vsetko perfektne a hned vysetrili... ci zlomeniny, alebo moje koleno narazene ... mame posledne roky stastie :D a cez urazove to vsetko islo

gemerka17
24. aug 2020

@simca06022011 lekára zmeniť možes vzdy, ak nie si spokojna. Neboj ešte to nevymrelo, su lekári ktorý su aj schopný pomoct. Ale reálne je to tak 50 na 50. Záleží na koho natrafíš.

makova333
24. aug 2020

@gemerka17 mam na sebe 11 zlomenin a vsetky riesil chirurg, bezny obvodny chirurg.