Klinika pediatrickej urológie - Kramáre
Ahojte žienky, boli ste niektoré s detmi hospitalizované na klinike pediatrickej urologie na Kramároch?
V pondelok sa ideme obkednat na meatotomiu, a rada by som vedela ako to tam na oddelení funguje.
Su tam k dispozícii aj izby, kde budem môcť byt som syncekom? ( samozrejme za priplatok)- alebo ma daju spat niekam inam.
Boli ste spokojné??
Ďakujem vam za odpovede.
Ivka
@katuskatt dobrý večer. Môjmu to robili počas cystoskopie, ale teda na spodku bruška urobili malý rez plus na vajku mal malinký rez ale presne ako to robili, neviem. Na brušku mu vidno jazvu, ale velmi slabo, na vajku nevidno nič. Inak prvý deň nás prijali, druhý deň robili zákrok, na tretí deň domov. V deň zákroku mal prelepené bruško aj vajko, na druhe rano mu vajko odlepili a na brusku som mu menila leukoplast kazdy den po sprche (najprv som ho osprchovala, potom odlepila, potrela betadinom a zase zalepila). Tusim týždeň to mal zalepene, stehy boli vstrebatelne. Z vajka stehy postupne vypadli. Tusim mesiac mal mat kludovy rezim ale teda 2 rocne dieta a klud moc nejde dokopy 🤦
@ewelyn_14 ja som bola hospitalizovaná so synom oproti na ortopedii oproti cez chodbu. Rano tam chodili mamičky s deťmi na hospitalizáciu, s rôzne veľkými. Žiadne do 5 rokov. Ináč, môj má 13 a bola som s ním. On z oddelenia odísť nesmel, ja som mohla kedykoľvek. Ortopwdia nechala vraj nadštandard na COVID izbu, pre pripad, kvôli vlastnej sprche. U nás dávali na izbu 1 mamička 1 dieťa. Objednávajú si pacientov po väčšine, a teraz asi dupľom, tak predpokladám aj urológie to tak bude mat. Keď čakáme na kontrolu, vždy tam ráno idu max 3/4 detičky. Musela som mat 48 hodinov PCR ja aj syn napriek ockovaniu, čomu však rozumiem a plne podporujem.
@katuskatt mojmu takisto migrovalo od narodenia, aj ked pred zakrokom bolo uz castejsie hore ako na mieste (aj ked, povodne mu to mali robiť este minuly rok v septembri a nespravili kedze počas uspania mal vajko na mieste 🤦). Presne kolko trva zákrok neviem, kedze mojmu to robili v ramci ďalšieho zakroku, ale myslim, ze to je len chvila (cystoskopia vacsinou trvá cca 30 minut, mojmu robili cystoskopiu a orchiopexiu a bol na sale asi 45 minut, mozno trochu dlhsie)
@katuskatt uplne bez problémov, trochu sa mu v deň zakroku, teda po zakroku ťažšie chodilo, ale vecer bol uz ok. On celkovo dobre znasa pripadnu bolest, aj ked doma sa niekde udrie alebo tak nezvykne plakat. Ale zase, jemu dali hned po zakroku (alebo pocas neho) nieco silnejsie od bolesti, plus samozrejme aj po zákroku hovorili ze ak by mal bolesti, daju lieky na to
@katuskatt Nie, s cikanim všetko ok, ale on mal aj kateter na 24 hodin kvoli cystoskopii, čiže po vybratí na druhý deň trochu pri prvom cikani plakal. Ale myslim, ze orchiopexia by cikanie ovplyvniť nemala, aj ked pisete, ze vasmu budú aj predkozku strhavat, tak predpokladám, ze potom môže byt cikanie citlivejšie/bolestivejšie.
@simsalabim Ano, v marci tento rok. Mozno to bolo aj kvoli korone, neviem. No ja som si tiez povedala, ze ak by nebol volny nadstandard a ozaj by ma nechceli pustit, ze tam proste pojdem a nech si na mna zavolaju aj policiu, ale nepohnem sa od neho prec (to som si tak v hlave uz premietala tie najcernejsie alternativy 🙂) Asi by sa s nimi dalo dohodnut, boli velmi fajn. Ale takto to tam mali napisane. Potom, ked mali volny nadstandard, uz som to nechala cele tak.
@durianka1973 tak to je hrozne. Ale chirurgia su taki masiari. Tam sa pristup nedal s urologiou porovnat, urologia je na tom 100x lepsie s ludskym pristupom. Ktovie, ci to je prednostom oddelenia alebo povahou prace 🤷♀️
Mamičky neviete niektorá telefónne číslo na detskú urologiu na Kramáre do ambulancie na prvé vyšetrenie?
@katuskatt
My sme sa objedlacali online https://rezervacie.nudch.eu/rezervacia-terminu
@katuskatt ambulancia 02/5937 158. Ale my sa objednavame cez net.
Ďakujem pekne. Tak to objednám aj ja cez net
@katuskatt
@simsalabim
@durianka1973 zienky, v utorok ideme na hospitalizaciu..uz balim veci, povedali mi ze budeme 3dni, mam pocit ze uz teraz mam veci na týždeň...tiez ste isli take nabalene??
Mam mensi kufor a pre mna tasku
@ewelyn_14 My sme boli viackrat a cely tyzden. Mali sme 2 palubne kufre.
@simsalabim tak si snad nikto nepomysli ze som šiši....inak prave sa bavim s mužom,či si mam zbalit toaletný papier..brali ste si??
@ewelyn_14 urcite ano. Nie je tam. Aj pribor si vezmi svoj. V kuchynke sice je, ale svoj je svoj.
@katuskatt predkožka sa vôbec sťahovať nemá nasilu.
A už vôbec nie strhávať.
Už vôbec nie automaticky pri takejto operácii.
Môžu mu spôsobiť ešte väčšie problémy.
Zjazvenie a prirastenie. Potom sa mu už ozaj neuvoľní.
Predkožka sa uvoľní časom sama.
Do 3 rokov býva prilepená a je to prirodzené.
Ak nemá zápal alebo problémy s cikaním, nedovolila by som im to robiť. Zbytočná bolesť a trápenie pre dieťa. Možné nasledky. Akoby toho už nemalo to dieťa málo.
@ewelyn_14 A este si vezmi mydlo. Tiez tam nie je, iba ak ho tam predchadzajuci nechaju.
@simsalabim ďakujem, vezmem...potom nie je čudo ze tam ideme nabalení ..ked si všetko treba doniesť
@lenqua_12325 ja sa toho tiež bojím. On nemá žiadne problémy. Nikdy nemal zápal, problémy s cikanim ani nič podobné. Vôbec neviem, čo urobiť. Na konci januára nás čaká prvé vstupné vyšetrenie na urológii na Kramaroch. Neviem, či mám odmietnuť to strhnutie predkozky a počkať. Ale čo keď mu to nepovolí? Sťahujeme aj 2-3 krát za deň a má to stále také isté.
@katuskatt nechaj mu to tak ... nič a tým nerob. Keď nemá problémy, ani mu do toho nešprtaj a tento zbytočný zásah ktorý môže narobiť obrovské problémy odmietni.
Upozorni ich už pred vyšetrením. Keby nastali v budúcnosti problémy, potom to budeš riešiť.
@lenqua_12325 a nebude potom neskoro? Nebolo by to lepšie teraz keď je malý a nebude si to pamätať? Ako jemu je vidno, že to ma prilepené. Predkozky tam má dosť len to nechce ísť dole. Nemá ju zuzenu ani nič podobné,je prilepená.

@som_ponorka no pravdaže, prvorade je aby bol Misko v poriadku a citil sa tam v bezpečí..tazke ak to bude normalna izba kde budem moc byt pri nom a zaktor mu urobia skor, tak pojdeme do toho...zase nie som taka pohodlná :D
Mozno mi nakoniec povedia ze tam budeme 3-4 dni a to sa zvládnuť dá