KOCH - skúsenosti s mladými lekármi

6. máj 2022

Ahojte. Máte niekto negatívne skúsenosti v sanatóriu Koch s mladými lekármi ? Boli mi na výber ponúknuti len mladí lekári asi všetci ešte bez atestácie. Gabrik, Bystrický a Škovran.

travelllerka
7. máj 2022

No ja kvôli nepríjemnej skúsenosti so Skovranom na pohotovosti som si rozmyslela pôrod v Kochu a idem do Ruzinova.

autor
7. máj 2022

@travelllerka fíha to naozaj. Bol nejaký nepríjemný, alebo neodborny ?

travelllerka
7. máj 2022

Bol nepríjemný, pre mňa to bolo neprofesionálne. Ja som tam prišla večer na pohotovosť zrejme so zaseknutými krízami, mala som veľké bolesti, nemohla som sa hýbať. Ja som tam prišla preto, lebo aj v minulom tehotenstve sa mi to stalo a keď som išla na neuro pohotovosť, tak ma nechceli ošetriť, že som tehotná. Tak vtedy som išla do Kocha, lebo som bola ich pacientka. Zrovna mala vtedy službu moja doktorka, tá vtedy s tým nemala žiadny problém, dokonca porobila rôzne vyšetrenia navyse keby náhodou je to niečo iné, ako sa zdá. Tak keď sa mi to stalo teraz v tomto tehotenstve, išla som automaticky tam. A že čo oni s tym majú, že ja mám zaseknute kríže, no proste pindali pindali do mňa. Tak im vravím, ze minule mi tu Dr pomohla, že som nevedela, že nemám sem takto chodiť, že veď teda ok, nech ma neosetria a idem inde. A tvárili sa aj so sestričkou, že ich obtazujem, ale preč ma neposlali, vyšetril ma teda od spodu, či je z gyn hľadiska všetko ok a dali mi stiect jednu infúziu a že mám ísť domov.
Akože ja beriem, tak nabudúce tam nepôjdem, keď budem mať tento problém, len nechápem, že pred rokmi s tým problém nebol a zrazu sa takto zachovali. Tak keď ma nechceli odmietnuť, mali si radšej hryznut do jazyka. Ja som tam ozaj nešla niekoho využívať, proste som bola zúfalá a bezmocná v bolesti, musela som počkať, kým ma muž bude môcť hodit autom a kym budem mať stráženie pre deti, preto to vyšlo na večer, keď už som tušila, že to do zajtra nedám. A pritom som normálne platila pohotovosť 60€, nevyzerali ani, že by tam mali nejak rušno, 20h večer bolo a nikde nič, ani hore ked mi tu infuzku dávali, tiež tam mali pokoj. Ja zas nechcem nikomu škodiť, pôsobil, že by mohol byť aj sympatický, keby sa hentak ku mne nesprávali, mňa to šokovalo.

kornelies
8. máj 2022

@travelllerka Oni ti len pravdu povedali, magneziovu injekciu ti mohli podat kdekolvek na pohotovosti. Mala som rovnaky problem, vysetrovali ma lekari na pohotovosti - vseobecny, gynekolog a nasledujuci den fyzioterapeut. Vsetko kolegovia mojej matky a velmi mi nedokazali pomoct. Jemne cviky na uvolnenie a masazny krem. Tot vsjo. Takze sa netreba hned urazat.

travelllerka
8. máj 2022

@kornelies Jeho správanie a spôsob akým sa so mnou rozprával, bol veľmi nepríjemný a neprofesionálny. Na to som chcela poukázať, to nie je vôbec o nejakom urazani sa, proste to je fakt, nemám nahravku z danej chvile, aby som Vam to mohla dokazat. Dá sa to aj normálne povedať, keďže som sa ich slušne pýtala, nevedela som kam ísť, čo robit. Ja som ozaj neni typ, čo vytvara konflikty. Chystala som sa rodiť k nim, tak som myslela, že bude lepšie, keď budú mať prehľad o mojom zdravotnom stave, preto mi prišlo vhodnejšie ísť ku nim, keďže naposledy mi veľmi ochotne pomohli a nikto mi nepovedal, ze nabudúce choďte na klasický urgent.

mamka1984
8. máj 2022

@kornelies No ale ona si za túto konkrétnu pohotovosť zaplatila, tak ju mali buď slušne vyšetriť a poradiť, alebo slušne odporučiť inam. Keď idem do Kocha, očakávam mierny nadštandard - teda aspoň zdvorilosť a kúsok empatie. Ja by som pri seknutých krížoch tiež šla tam, lebo pri tej bolesti si neviem predstaviť, že by som napr. cítila pohyby bábätka. Tak by som sa chcela v prvom rade ubezpečiť, či je bábo OK. Inak mne napr. gynekológ od nich v tehotenstve priamo povedal, že ak by bol nejaký problém aj mimo tých gynekologických, kľudne sa mám spýtať najpr u nich, oni už posúdia, či to treba riešiť inde... @travelllerka Škovran mal asi extra zlý deň, mrzí ma, že si mala takúto skúsenosť. Ja som pri hospitalizácii u nich tiež zažila aj nie veľmi empatický prístup, aj od inak veľmi chválenej lekárky...

travelllerka
8. máj 2022

@mamka1984 áno, ja som pôvodne tiež konzultovala môj stav s mojím gyn, medzitým som si vybavila aj termíny k neuro, fyzio, ortopedovi, len všade som musela čakať na termín až som prišla do takej fázy, kde už som vedela, že to len tak nerozchodim. Našťastie nakoniec mi pomohla iná súkromná klinika a ortoped.

kornelies
8. máj 2022

@mamka1984 Preto sa drzim zasady, ze nie vsetko zlato sa blisti. Sukromna klinika neznamena, ze vsetci, co tam robia, su lepsi lekari ako statni. Ono sa skor usmievaju, preglgnu niektorych pacientov, len kvoli peniazom. Jeden statny lekar je povestny svojou naladou, arogantny k ludom, ale skvely odbornik. Rovno som mu povedala, ze si vazim jeho odbornost a moze byt neprijemny. Tak som ho rozosmiala, ze vzdy ked k nemu pridem, vycari usmev na tvari. 🙂